И тази година в Бургас се провежда безплатната кампания „Със здрави зъбки в първи клас“

Снимка: pxhere.com

За втора поредна година първокласниците в Бургас и региона имат възможност да се възползват от безплатната кампания "Със здрави зъбки в първи клас".

Много често именно при този профилактичен преглед се установяват дефекти на твърдите зъбни тъкани, отклонения в захапката, а също и нивото на здравна хигиена.

По този начин родителите и децата ще получат нужните препоръки и бързо ще се справят с дадения проблем. След прегледа всеки родител получава в писмен вид зъбен статус на детето си.

Инициативата се реализира от Районна колегия на Български зъболекарски съюз с председател д-р София Буджева, с подкрепата на Община Бургас, Областна управа и Районно управление по образование.

Кампанията е доброволна, безплатна и не е обвързана със Здравната каса.

Над 40 лекари по дентална медицина от Бургас и областта са включени в програмата.

Родителите, които желаят да се възползват от безплатните прегледи могат да намерят информация за денталните кабинети, предоставящи тази услуга при класния ръководител.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Доц.Валентин Василев: Диабетиците късно стигат до съдов хирург

Всеки новодиагностициран диабетик над 45-годишна възраст задължително трябва да посети съдов хирург., информират от бургаската болница. Диабетът уврежда съдовете, има невидими промени, които протичат без симптоми, затова квалифицираният преглед е необходим, съветва доц. д-р Валентин Василев, началник Клиника по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас, в..

публикувано на 12.11.19 в 15:22

Близо 5 хиляди души могат да си направят безплатно лабораторно изследване за нивото на пикочната киселина

Кампанията „Рисковете от повишена пикочна киселина- информирай се и се изследвай“  ще се проведе утре в Бургас. Тя започва днес във Варна и е  организирана от  фондация „Медкънект“. На информационен щанд гражданите ще могат  да получат безплатен талон за лабораторно изследване и ще бъдат насочвани към специалисти в града. Събитието ще се проведе..

обновено на 11.11.19 в 16:26

Танцова рехабилитация за жени с рак на гърдата ще се провежда в Поморие

В периода януари – май 2020 г., в спортната зала на училище “Иван Вазов” /начален етап/ в гр. Поморие ще се проведе безплатна танцова терапия за жени, диагностицирани с рак на гърдата. Инициативата е по проект „Танцувай със здравето“, в който вземат участие пет държави, като в България дейностите се координират от „Асоциация за развитие на..

публикувано на 07.11.19 в 17:11

Ученици от Строителния техникум масово участваха в кръводарителска акция

Изнесена кръводарителска акция се проведе в бургаската Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето". Тя е продължение на кампанията "Това не си го правил" на УМБАЛ - Бургас, която започна през миналата година. Десетки ученици се включиха в безвъзмездното кръводаряване, а в акцията участваха и някои от..

обновено на 07.11.19 в 15:29

Провеждат кръводарителска акция в Гимназията по строителство в Бургас

Изнесена кръводарителска акция ще се проведе в ПГСАГ "Кольо Фичето" - Бургас днес. Това съобщиха от УМБАЛ  Бургас. Акцията ще започне в 09.00 ч. в каб.12 в гимназията. Инициативата е продължение на кампанията "Това не си го правил", която лечебното заведение започна миналата година с популяризиране на доброволното и безвъзмездно кръводаряване сред..

обновено на 07.11.19 в 08:46

Сливенският съд разреши на дете без ваксинации да ходи на детска градина

Административен съд Сливен разреши на родителите на дете без задължителните ваксинации, одобрени от Министерство на здравеопазването, да посещава детска градина. Решението е от 29 октомври и е публикувано на интернет  страницата на съда. Бащата на детето отец Евгений Янакиев и съпругата му съдят Регионалната здравна инспекция и Министерство на..

публикувано на 06.11.19 в 17:29

Апаратура открива най-ранния стадий на рак на гърдата

Ден на отворените врати обявиха в клиниката „Св Георги Победоносец“ в Бургас, утре от 14 до 17 часа. Там са закупили модерна апаратура, която открива най-ранния стадий на рака на гърдата, на принципа на контактната термография. Предимствата на апартурата са много сериозни-разказа за БНР Бургас, хирургът-онколог доктор Петър Петров...

публикувано на 06.11.19 в 13:49