В Несебър готвят протест в подкрепа на Николай ДимитровПротест в подкрепа на избрания за 4-ти мандат кмет на Несебър Николай Димитров ще се проведе в понеделник, преди първото заседание на новоизбрания общински съвет, на което той трябва да положи клетва. Николай Димитров и още двама общински съветници са в ареста,с обвинения за купуване на гласове, и ако не присъстват на заседанието не могат да встъпят в длъжност. ЦИК и Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков заявиха, че не са компетентни да отговорят на въпроса кой ще управлява община Несебър, ако законно избраният кмет не поеме правомощията си. 

Временно изпълняващият длъжността кмет - Виктор Борисов, служители на общината, както и представителите на Инициативния комитет, издигнали кандидатурата на Николай Димитров за кмет категорично отказаха да коментират създалата се ситуация. 
Хората се страхуват, каза Васил Киров, бивш кмет, който 14 години преди демократичните промени е управлявал община Несебър:

"Хората обичат Николай. Ако сега се страхуват, те се страхуват от държавната машина. Как ще купува 8 хиляди души? Ситуацията в Несебър в момента е патова. Или трябва да ги освободят и да положат клетва или остава рнеразрешен проблемът"

Чуйте повече в звуковия файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Димитър Луджев: Лилов измисли промяната, СДС искаше смяна на системата

30 години по –късно никой не говори за революция в България. И леви и десни не споменават тази дума, каза проф. Димитър Луджев при представянето на книгата си „ Преходно време. Личности,идеи, събития.“ Всички говорят  за промяна: Левите измислиха промяната,Александър Лилов го измисли това -промяна, на 1 -ви април 1990 година, на един голям..

публикувано на 12.11.19 в 15:11
Община Ямбол

Първото заседание на Общинския съвет в Ямбол ще се проведе днес

Първото заседание на Общинския съвет в Ямбол ще се проведе днес от 13.30 ч. То е насрочено със заповед на областния управител Димитър Иванов. Новоизбраните общински съветници, кметът и кметовете на кметства ще положат клетва и официално ще встъпят в длъжност. На заседанието ще бъде избран председателят на местния парламент.

публикувано на 12.11.19 в 08:14

Стефан Радев пое управлението на община Сливен

Избраният за втори мандат кмет на Сливен Стефан Радев официално встъпи в длъжност. След като положи клетва заедно с новия общински съвет и кметовете на населени места, Радев беше посрещнат в сградата на Общината с аплодисменти. Тазгодишният носител на наградата „Цветен Камертон“ Добромира Стоянова изпълни химна на България, а досегашният..

публикувано на 11.11.19 в 15:00

Николай Димитров положи клетва като кмет на Несебър

Пред препълнена зала на Общинския съвет в Несебър избраният кмет Николай Димитров и 21 общински съветници положиха клетва и встъпиха в длъжност. С възгласи "Свобода" хиляди жители на общината изразиха подкрепата си към кмета, който по-рано беше доведен с белезници и конвой до залата в Несебър. Николай Димитров благодари през сълзи на..

публикувано на 11.11.19 в 14:50
Снимката е илюстративна.

Първи заседания на Общинските съвети в Сливен и Тунджа

Първото заседание на новия Общински съвет в Сливен ще се проведе днес. То е свиквано със заповед на областния управител Чавдар Божурски. Новоизбраните общински съветници, кметът и кметовете на кметства на територията на Община Сливен ще положат клетва и официално ще встъпят в длъжност. На заседанието ще бъде избран председателят на местния..

публикувано на 11.11.19 в 08:54

Тържествената сесия в Несебър ще започне с протест

Протест ще се проведе преди началото на тържествената общинска сесия в Несебър. На нея избраният кмет Николай Димитров и двама общински съветници, ще бъдат доведени с конвой от ареста в София, за да положат клетва. Протестните действия се организират в тяхна подкрепа. Тримата бяха задържани дни преди първия тур на изборите с..

публикувано на 11.11.19 в 08:39
Ваня Андонова

ВМРО се връща в общинския съвет в Приморско след 12 години

За първи път от 12 години насам ВМРО се завръща в общинския съвет в Приморско. Двама съветници вкара партията на местните избори, а лидерът им в общината Ваня Андонова отчете това като успех. Относно приоритетите си, тя посочи: „За мен, като ресор, е социалната политика, защото имам афинитет към тази област. Още повече аз съм и майка на..

публикувано на 10.11.19 в 07:00