Захарната вълшебница Златина Люис готви изненада за Бургас

Знаете ли какво е Роял Айсинг? Това е мотод на декорация със захар, който започва в Англия още от 16-ти век и е специфичен за английската школа, разказа бургазлийката Златина Люис, която от 25 години живее на острова и се занимава с този вид изкуство. Срещнахме я по време майсторските класове, които проведе специално за бургазлии. Жената, която умее да разказва приказки от захар върху бутикови торти ни сподели, че най-доброто с което се гордее са приказните герои, на които вдъхва живот.

"Да се пресъздаде една приказка от захар не е много лесно. Любима тема за мен са точно тези феи и тролчета, с което най.-често участвам по състезания", сподели Люис.


 Освен, че радва клиентите си по различни поводи, бургазлийката внася сладкото си майсторство и у дома.

"Големият ми син не е толкова запознат с декорациите, но обича да прави торти. Даже, аз не бях му дала и рецептата, той я беше намерил някъде из моите дневници, решил да изпробва и тортата беше много вкусна. Беше направил типична английска рецепта блат Виктория, който е със сметана и ягодово сладко".


За да направиш едно цвете или някакво животинче от захар, най-добрият учител е природата, споделя майсторът в роял айсинга Златина Люис. За да направи декорацията на някоя такава по-специална торта понякога са й необходими шест месеца. Заявките се приемат от доста по-рано. Вече имам поръчки за догодина, разказва майсторката, която един ден се надява да пресъздаде и грамофона от бургаската улица "Богориди" върху торта.

За най-новите тенденции при сватбените торти, чуйте в прикачения файл: