Приморско отбелязва своя празник днес

Автор:
Снимка: wikipedia.org

Празничната програма по повод празника на Приморско започва в 9.00 ч., с тържество в двора на СУ „Никола Йонков Вапцаров“. От 10.30 ч. в двора на училището ще бъдат дадено началото на футболния турнир. В 11.00 ч. ще започне същинският празник с тържествено вдигане на знамената на Амфитеатъра. Под звуците на химна на Република България ще бъдат издигнати националния трибагреник и знамето на Община Приморско. Своите поздравления към жителите и гостите на града ще поднесе кметът д-р Димитър Германов.

В 11:30 на пристанището в града ще бъде открита „Национална регата‘2019“ , а от 12:00 часа в морската градина ще бъде открита нова детска площадка, където за малките гости са предвидени много забавления и игри.

Програмата е много наситена със събития, като от 16ч. ще се започне церемония по награждаване на победителите от фотоконкурсът „Цветно Приморско“, ще последва представяне на „Ретро уличка“, която ще е позиционирана пред сградата на Общината.

В 19:30 часа на амфитеатъра ще започне празничният концерт с участието на Тони Димитрова, Виктор Калев и младата поп певица Тита.

На 25 май от 19:30 на същата сцена ще излезе народната певица Николина Чакърдъкова с нейния ансамбъл.

Поради лошите метеорологични условия, част от мероприятията, предвидени за 24 май ще се състоят в НЧ "Самообразование".