Катя Стоянова, и.д. кмет на община Созопол:

Сезонът започна слабо, но не очакваме драстичен спад на туристи

Ние сме позната и любима дестинация за българи и чужденци, поясни Стоянова

По - слаб е туристическият сезон до момента в Созопол, но очакванията са в края му, показателите да са добри. Морският град е предпочитана  дестинация както за българските, така и за чуждестранните туристи, коментира и. д. кмет Катя Стоянова:

„Според мен отлива на туристи няма да е толкова драстичен при равносметката в края на сезона. Градът ни е една не само позната, но и любима дестинация за почивка. Ние сме предпочитано място от българските туристи и определено тази атмосфера, духа на Созопол и местните хора привличат нашите съграждани. Има и много руснаци, украинци, румънци.“

Повече може да чуете в звуковия файл:

Созопол е туристическа дестинация доказала се във времето, която успява да привлече гости както от България, така и от чужбина. Освен с морето, градът е интересен и с миналото си и впечатлява с богатия си културен живот.

„Продължаваме да развиваме успешно конгресен, фестивален и културно - исторически туризъм. Стартирахме сезона с 14 – тия франкофонския фестивал „Солей“, приключи преди дни и младежкия фестивал „Музите“ с много голямо международно участие, посолствата на Мароко, Куба. Сега най – важната ни задача е подготовката за Аполония, фестивалът с който Созопол става столица на културата в края на август и началото на септември.“, добави Стоянова.

Повече може да чуете в звуковия файл:

И.д. кмет Катя Стоянова поздрави жителите и гостите на града с празника на св. Марина, който е и празник на Созопол, като пожела здраве и вяра в доброто. „Добри дошли в Созопол през цялото лято, ние ви очакваме с гостоприемство и интересни събития през цялото лято.“