Няма замърсяване на морската вода край Созопол според проби взети преди седмица

Няма замърсяване на морската вода край Созопол сочат пробите, взети на 9 август по сигнали за наличие на мазутни петна по морската повърхност, преди да стане известно за разлива от потъналия кораб „Мопанг“.  Анализирани са две проби от морската вода в..

публикувано на 16.08.18 в 17:17

Министър Николина Ангелкова ще обсъжда в Бургас проект за винено-кулинарни дестинации

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в кръгла маса в Бургас за обсъждане на проекта за 12 винено-кулинарни дестинации.  С представители на местната власт и туристическия и земеделски сектор в региона ще бъдат дискутирани дестинациите..

публикувано на 16.08.18 в 17:12

"Репортер 5" на 16 август

Eто какво ще чуем в днешното издание на "Репортер 5": - В темата на деня говорим за проекта за пространството до площад "Тройката". Дали там ще има универсален магазин, или ще се превърне в красив площад? Отговорите след малко. - На близо 80-90%..

публикувано на 16.08.18 в 15:43

Христо Михайлов: БАБХ да каже има ли чума по животните в Странджа

Българската агенция по безопасност на храните трябва да каже ясно и категорично има ли чума по дребните преживни животни на територията на Югоизточна България. Това заяви зам.-председателят на ПП АБВ доц. Христо Михайлов. Той коментира, че до днес..

публикувано на 16.08.18 в 15:43

Почти е овладян разливът на гориво от "Мопанг"

На близо 80-90% е овладян мазутният разлив от потъналия преди век американския кораб „Мопанг“ край Созополол. Това съобщи за БНР Бургас непосредствено след излизането на брега водолазът Михаил Заимов. Той, заедно с още един доброволец приключиха..

публикувано на 16.08.18 в 15:09

Монтират пасарелки на "Акве Калиде"

Приключва пореден етап от реставрацията и консервацията на старините в археологическия комплекс "Акве калиде" край Бургас. В момента там се монтират пешеходни пасарелки, които ще предоставят на посетителите най-добрите гледни точки към разкритата..

публикувано на 16.08.18 в 12:52

Бургазлии: Има още какво да се желае от здравеопазването в града

Здравеопазването в Бургас има своите и добри  и лоши примери. Това показа анкета на БНР Бургас. По-голямата част от анкетираните споделиха, че има още какво да се желае като условия и отношение.  "... Не смятам, че е на ниво. Съвсем дори не е..."..

публикувано на 16.08.18 в 11:24
Туида

Започнаха археологическите разкопки на крепостта „Туида“

Започнаха археологическите разкопки в късноантичната и средновековна крепост „Туида“ край Сливен. Научната експедиция се ръководи от директорът на Регионалния исторически музей Николай Сираков. Той обясни, чв в момента се разкриват участъци до..

публикувано на 16.08.18 в 09:12

Предлагат бившия ГУМ да стане градски площад

Едно висящо дело има за съдебна делба за собствеността на терена на бившия градски универсален магазин. Няма спор за собствеността, обясни Златина Георгиева, директор "Правно-нормативно обслужване“. Общината притежава над 11 дка. Тя предлага те да..

публикувано на 16.08.18 в 08:25

На няколко места в центъра без вода в четвъртък

Подмяна на спирателен кран налага спирането на водоподаването утре - 16.08.2018г.  от 9:00ч. до 11:00ч. на  ул."Г.Кирков" , участъкът между ул."Александровска" и ул."Лермонтов". Също без вода ще бъде и ул."Възраждане" между ул"Георги Кирков" и..

публикувано на 15.08.18 в 16:51