Булевард Демокрация на 13 ноември

Днес говорим за донорството с Милена Нинева - координатор в бургаската болницата и Десислава Тодорова от БЧК. Един донор може да спаси осем живота. Когато състоянието на човек стане необратимо, неговите органи продължават да функционират още..

публикувано на 13.11.19 в 14:33

Започнаха обсъжданията по проекта за пълната промяна на галерията на бургаските художници.

Най-голямата промяна е, че ще се обособи един параден вход на галерията, който ще е на мястото на сегашната витрина, поясни художникът Добрин Вътев, който е председател на дружеството на бургаските художници. Други големи конструктивни промени, по..

публикувано на 13.11.19 в 14:25

СМАРТ СИТИ стартира днес в Бургас

 Община Бургас стартира днес платформата  СМАРТ СИТИ. В  първоначалният  вариант  можете да наблюдавате видео стрийминг в реално време, да научите полезна информация за пътната обстановка, градския трафик, улиците в ремонт, обектите за спорт и здраве...

публикувано на 13.11.19 в 11:54

Първа среща с библиотеката

Децата от ДГ ”Яна Лъскова” – филиал ”Чайка” в Несебър, с ръководители г-жа Соня Казакова и г-жа Кремена Димитрова, направиха своето първо посещение в библиотека ”Стефан Владков” при НЧ”Яна Лъскова-1905”. Там малките посетители с голям интерес..

публикувано на 13.11.19 в 11:31

Информационна среща за реконструкцията на булевард "Демокрация"

Община Бургас организира информационна среща за съобщаване на всички подробности по предстоящата реконструкция на част от централния булевард "Демокрация". Тя ще се проведе утре, четвъртък, 14 ноември, от 17.30 часа в зала "Георги Баев" на..

публикувано на 13.11.19 в 11:14

Посланик Херо Мустафа ще посети Сливен

Новият  посланик на Съединените щати  Херо Мустафа ще бъде на посещение в Сливен. Тя ще се срещне с кмета Стефан Радев. След това двамата  ще открият новото защитено жилище. То  се намира на ул. „Асеновска“ №11. Откриването трябва да започне в  11..

публикувано на 13.11.19 в 08:28

Подменят печките на твърдо гориво с екологични уреди

Община Бургас продължава работата по проекта за подмяна на отоплителни печки на твърдо гориво - дърва и въглища, с екологични уреди за отопление. Целта е да се намали замърсяването на въздуха с фини прахови частици. Подробните критерии за кандидатстване..

публикувано на 12.11.19 в 18:19
Тихомир Янакиев

Под 600 000 лв. останали в касата на Община Созопол

Около 600 000 лв. са останали „в касата“ на Община Созопол, коментира пред БНР-Бургас новият кмет Тихомир Янакиев. Днес той ще изпрати писмо с искане за одит до Агенцията за държавна финансова инспекция. Задълженията са нараснали, поясни той:..

публикувано на 12.11.19 в 15:19
Премиерът Борисов и енергийният министър Петкова провериха изграждането на интерконекторната връзка Гърция-България

"Булевард Демокрация" - на 12 ноември

Защото много обичам да съм непопулярен, днес цял ден чета вълната от възмущение, заляла Фейсбук, от поведението на премиера ни спрямо новия американски посланик. Ама как я прегръщал, ама как се държал лековато… Дори и хора, които не симпатизират..

публикувано на 12.11.19 в 14:49

Започва кампанията "Кой е срещу мен в мрежата?"

За пета поредна година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните ще даде старт на Кампанията: "Кой е срещу мен в мрежата?", съобщиха от Община Бургас. Тази година в кампанията ще вземат участие..

публикувано на 12.11.19 в 10:28