Четвъртокласници от ОУ" Братя Миладинови" гостуваха на БНР -Бургас

Четвъртокласници от бургаското  училище „Братя Миладинови" посетиха днес БНР- Бургас. Учениците  от "Г " паралелка  с преподаватели  Фина Тотева и Яна Желязкова се запознаха с работата на репортерите и сами влязоха в ролята на журналисти. Директорът на..

публикувано на 22.05.18 в 16:26

В "Нашите талантливи деца "- Изобретателят Мартин Иванов

В рубриката ни "Нашите талантливи деца", част от кампанията на БНР- Бургас "Не се гаси, туй що не гасне", тази седмица ви срещаме с Мартин Иванов от ПГЕЕ" Константин Фотинов".  Всеки посетил "Флора" Бургас тази година няма как да е подминал..

обновено на 19.05.18 в 14:02

Ученици от "Кирил и Методий" застанаха зад микрофона на БНР Бургас

В БНР Бургас отново е ден на отворените врати. Днес гости на радиото бяха осмокласниците от СУ "Кирил и Методий" Бургас. Те видяха как се създава едно предаване и застанаха зад микрофона в ролята на водещи. Георги Янакиев беше техният гид, който им показа..

публикувано на 18.05.18 в 17:11

В "Училища от старо време" представяме ОУ" Антон Страшимиров" Дебелт

 В рубриката „Училища от старо време“, част от кампанията на БНР Бургас "Не се гаси, туй що не гасне" , гостуваме в Дебелт в основно  училище “Антон Страшимиров“.  Една черно - бяла снимка приковава погледа в директорския кабинет на училището, в..

обновено на 16.05.18 в 10:21

Училището в с.Гюльовца е на 137 години, а над 90 са учениците в момента

В кампанията на БНР-Бургас, посветена на 24 май,  Ви запознаваме с едни от най-старите училища в региона. Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в несебърското село Гюльовца е едно от тях. В него са започнали да се учат деца  на четмо и писмо още от..

публикувано на 09.05.18 в 08:00

„Не се гаси, туй що не гасне“- новата кампания на БНР- Бургас

Месец преди 24-ти май, БНР- Бургас дава начало на поредната си кампания, свързана с популяризиране на българската култура и образование. От 29 – ти април до 25-ти  май в програмата на радиото ще бъдат излъчени интересни репортажи и интервюта, посветени..

обновено на 27.04.18 в 17:17
Оръжие на участници в Руско - турската освободителна война

Знаете ли, че: 86 опълченци са свързани с Бургас и региона

44 - ма са опълченците от Бургас и региона, а още 42 – ма от други места на страната се заселват в нашия край след Освобождението. Тук те създават семейства и устройват живота си. Някои от тях активно се включват в развитието на Бургас...

публикувано на 06.03.18 в 15:42

Ето ги победителите в конкурса за рисунка „3 март – свободата и нейните герои“

10 са отличените рисунки в конкурса „3 март – свободата и нейните герои“ , който е част от кампанията на БНР – Бургас „140 години свобода“ посветена на бележитата годишнина от Освобождението на България. Получени бяха 90 творби, като в..

публикувано на 25.02.18 в 08:00

Знаете ли, че: Четири са паметните места в Бургас посветени на Освобождението

Два паметника и две паметни плочи има в града ни посветени на Освобождението. Това са Паметникът на руските освободители до Природо - математическата гимназия и Паметникът на загиналите руски войници в Морската градина. Паметните плочи са свързани..

публикувано на 23.02.18 в 13:32

Отборът на ППМГ„Акад. Никола Обрешков” - втори финалист в състезанието по история "Влез в час"

Втори полуфинал на състезанието по история „Влез в час с БНР – Бургас“ се проведе днес. То е част от кампанията ни "140 години свобода", посветена на националния празник - 3 март. Знанията си демонстрираха отборите на училище „Св. св. Кирил и..

публикувано на 22.02.18 в 15:47