Бизнесът определи масовата подмяна на касови апарати като пореден удар за икономиката

Бизнесът определя масовата подмяна на касовите апарати заради новите изисквания на приходната агенция като пореден удар върху легалната икономика.  Старите фискални устройства трябва да излязат от употреба до края на март следващата година, срок,..

обновено на 22.10.18 в 15:42

Повишение на европейските акции след подем на фондовите борси в Китай и Италия

Европейските акции поскъпват предпазливо по време на търговията в понеделник, намирайки подкрепа от възходящото рали на азиатските борси, след като властите в Китай се ангажираха да осигурят допълнителни стимули, за да стабилизират втората по сила..

публикувано на 22.10.18 в 14:56

Стабилен икономически растеж, заетост и балансиран бюджет включва средносрочната прогноза на МФ

Съвместно с проектобюджета за следващата година Министерството на финансите представи за одобрение от правителството и актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2018 - 2021 година. Ключови цели продължават да бъдат запазването на..

публикувано на 22.10.18 в 13:51

Строителните консултанти не могат да променят лоши проекти

Регионалният министър Петя Аврамова обяви предстоящи промени с цел по-ефективен контрол по време на строителство.  Същевременно от Асоциацията на архитектите и инженерите консултанти смятат, че в последно време се уронват авторитетът и престижът на..

публикувано на 22.10.18 в 12:28

Държавен бюджетен излишък от над 1 млрд. лева, или 1,1% от БВП, отчита НСИ за 2017 година

Според окончателни данни на Националния статистически институт за 2017-а година, секторът "Държавно управление" отчита бюджетен излишък от 1,145 млрд. лева, или 1,1% от брутния вътрешен продукт на нашата страната. Година по-рано беше реализиран доста..

публикувано на 22.10.18 в 12:01

Пекин планира намаляване на данъчната тежест, допринасяйки за силен ръст на китайските акции

В понеделник акциите на китайските компании поскъпнаха силно за втора поредна сесия на търговия на фона на обещанията от страна на властите в Пекин за допълнителни стимули, включващи и по-нататъшно отслабване на дълговата тежест на домакинствата...

публикувано на 22.10.18 в 11:42
Росен Бъчваров

Росен Бъчваров: Около 330 млн. лева губи хазната годишно от неотчетените обороти

Около 330 млн. лева губи хазната годишно от неотчитане на обороти, съобщи в предаването "Хоризонт до обед" говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров.  По думите му - срокът за въвеждане на новите правила за касовите апарати,..

публикувано на 22.10.18 в 11:15

Fiat Chrysler продава поделението си за авточасти за 6,2 млрд. евро

Fiat Chrysler Automobiles NV обяви в понеделник, че се е съгласил да продаде своя бизнес за автомобилни части Magneti Marelli на японската компания Calsonic Kansei Corp. за 6,2 млрд. евро, съобщава агенция MarketWatch. Calsonic Kansei е..

публикувано на 22.10.18 в 11:03

Италианското правителство очаква ЕК да отхвърли проектобюджета на страната

Властите в Рим очакват Европейската комисия да вземе за пръв път в нейната история решение да поиска от дадена държава - членка да преразгледа своя проектобюджет, съобщи през уикенда правителствен източник, цитиран от Ройтерс. Комисията критикува..

публикувано на 22.10.18 в 10:46

Бинесът смята, че наредбата за касовите апарати не е прецизирана

Новите изисквания за касовите апарати ще доведат до нова тежест за бизнеса, а текстовете в наредбата не са прецизирани достатъчно  - така финансовият директор на Българската стопанска камара Станислав Попдончев обобщи в предаването "Преди всички"..

публикувано на 22.10.18 в 09:41

Заплащането на нощния труд трябва да стане функция на минималната заплата, смятат от КТ "Подкрепа"

Нощният труд трябва да стане функция на минималната заплата, каза в предаването "Преди всички" Здравчо Здравчев – председател на Национална федерация "Техническа индустрия, наука и информатика" в КТ "Подкрепа" преди днешния Съвет за тристранно..

публикувано на 22.10.18 в 08:40

Очаква се представяне на проекта за държавен бюджет за следващата година

Очаква се Финансовото министерство да представи проекта на държавния бюджет за догодина пред правителството и Съвета за тристранно сътрудничество.  Също днес се очаква проектобюджетът на Здравната каса да бъде обсъден от Надзорният ѝ съвет.  В..

публикувано на 22.10.18 в 07:54

Днес ще станат ясни предприятията, на които ще разчита енергийната ни система при недостиг на ток

Днес става ясно на колко и кои промишлени предприятия ще може да разчита енергийната ни система при недостиг на ток. За пръв път тази година освен ТЕЦ-овете от студения резерв при необходимост ще могат да се използват и някои предприятия, за да се..

публикувано на 22.10.18 в 04:47

КТ "Подкрепа" ще представи идеите си за промяна в заплащането и ограничаването на нощния труд

Ръководството на Конфедерация на труда "Подкрепа" ще представи в Комисията по доходи и жизнено равнище към Националния съвет за тристранно сътрудничество своето предложение за промяна в заплащането на нощния труд и искане за ограничаване на полагането..

публикувано на 22.10.18 в 04:11

Британските компании в готовност за прилагане на извънредни действия по повод Брекзит до Коледа

Голяма част от британските компании са готови да приложат плановете си за извънредни действия по повод Брекзит до Коледа, ако няма по-голяма яснота около излизането на страната от ЕС,  предупреди Конфедерацията на британската индустрия, предаде БТА...

публикувано на 21.10.18 в 17:15

Глад за половин милион работници се очертава през следващите пет години

„Икономиката расте с умерено добри темпове, в същото време сме едва на 12 място по ръст на брутния вътрешен продукт за първото полугодие, а икономиките на почти всички страни от Централна и Източна Европа растат по-бързо от нашата.“ Това каза в..

обновено на 21.10.18 в 12:05

Културно-туристически форум се провежда в китайския културен център в София

Популяризиране на туризма и практически бизнес диалог са в центъра на провеждащия се днес културно-туристически форум в китайския културен център в София. Форумът, иницииран от Министерството на туризма и местната власт на китайската провинция Ляонин, е..

публикувано на 21.10.18 в 08:57

Световният финансов и бизнес елит бойкотира Саудитска Арабия

Световният финансов и бизнес елит бойкотира Саудитска Арабия - най-големия производител на петрол в света, заради изчезването на журналиста Джамал Хашоги. Първо инвеститорите, а след това и финансовите министри, ръководителите на Световната..

публикувано на 20.10.18 в 12:39

Лоренцо Марсили: Ако кризата с италианския дълг излезе от контрол, еврозоната ще се разпадне

Ако кризата с италианския дълг излезе от контрол, еврозоната ще се разпадне, предупреди в интервю за предаването "Събота 150" Лоренцо Марсили от организацията "Европейски Алтернативи". Според него, предложеният от италианското правителство..

публикувано на 20.10.18 в 10:50

Карън Йънг: САЩ може да наложат санкции върху продажбите на петрол от Саудитска Арабия заради случая "Хашоги“

Съединените щати могат да наложат санкции върху продажбите на петрол от Саудитска Арабия заради случая "Хашоги", прогнозира пред "Хоризонт" Карън Йънг от Американския институт за предприятията. По думите ѝ, Саудитска Арабия, която е най-големият..

публикувано на 20.10.18 в 09:19