Светослав Бенчев: Възможно е леко завишаване на цените на петрола в края на годината

Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) реши да удължи до края на март следващата година споразумението за намаляване на добива на петрол. Целта е да се спре обезценяването на черното злато. Шестте държави от петролния картел..

публикувано на 27.05.17 в 11:44

АП продава за 1,8 милиона лева Старата поща във Велико Търново

Агенцията за приватизация продава за 1,8 млн. лева Старата поща във Велико Търново. Зданието е едно от знакови за старата столица. Общината е отправила искане да получи имота безвъзмездно за музей.  Старата поща е в началото на Самоводската чаршия във..

публикувано на 26.05.17 в 14:04

6,5 милиарда евро е външният държавен дълг към края на март, сочат данните на БНБ

Шест милиарда и половина евро е външният държавен дълг към края на март, сочат данните на БНБ. Спрямо декември той намалява с около 200 милиона евро.  Тази година България не може да излиза с емисии облигации на международните пазари, заради заложеното..

публикувано на 26.05.17 в 13:18

Възлагането на строителството на автомагистрала Русе - Велико Търново може да започне до края на 2018-а

Възлагането на строителството на автомагистрала Русе - Велико Търново може да започне до края на 2018 година.  Това увери министърът на регионалното развитие Николай Нанков по време на парламентарния контрол. За целта трябва да има осигурено финансиране..

публикувано на 26.05.17 в 13:08

Понижение на паунда към двуседмично дъно след стопяване на преднината на консерваторите преди изборите на 8-и юни

Британската лира се понижава към двуседмично дъно спрямо долара и до 8-седмично дъно спрямо еврото, след като последни проучвания на общественото мнение показват сериозно стопяване на преднината на управляващата Консервативна партия на премиера Тереза..

публикувано на 26.05.17 в 11:20

Срив на петролните цени с близо 5% след срещата на ОПЕК

Петролът се обезцени с близо 5% въпреки решението на ОПЕК да удължи с девет месеца действието на споразумението от края на миналата година за намаляване на производството на важната енергийна суровина. На среща в четвъртък във Виена Организацията на..

публикувано на 26.05.17 в 10:13
Мартин Владимиров

Мартин Владимиров: Летният сезон е класическо време за вдигане на цените на горивата

Анализаторът Мартин Владимиров прогнозира леко повишение на цените на бензина и дизела през летните месеци. В интервю за „Преди всички“ той уточни, че поскъпването ще се дължи на вътрешни фактори, а не на международните цени: Идва летният..

публикувано на 26.05.17 в 09:52

Не се очаква скок на цените на петрола заради споразумението за ограничаване на добива

Удължаването на споразумението за ограничаване на добива на петрол няма да повлияе сериозно на цените, прогнозира пред "Хоризонт" енергийният експерт Христо Казанджиев . По думите му, ако има увеличение, то ще е най-много около пет процента и черното злато..

публикувано на 25.05.17 в 20:59

Над 80 хиляди клиенти са преминали към свободния енергиен пазар през 2016 година

През 2016 година повече от 83 хиляди клиенти са преминали на свободния енергиен пазар, това са направили и хиляда български домакинства, отчете шефът на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов . Той представи в парламентарната комисия по..

публикувано на 25.05.17 в 20:53
ОПЕК сграда Виена лого

ОПЕК реши да удължи до края на март 2018 г. споразумението за намаляване на добива на петрол

Организацията на страните износителки на петрол реши да удължи до края на март 2018 г. споразумението за намаляване на добива на петрол, което цели да спре обезценяването на суровината.  Това съобщи кувейтският министър на петрола Исам ал Марзук..

публикувано на 25.05.17 в 18:20

БТПП представя позицията и очакванията на бизнеса след Брекзит

След Брекзит българските и британските компании виждат повече възможности за двустранно търговско сътрудничество. Това показват данните от две проучвания - сред фирми-членове на Българската търговско-промишлена палата у нас и още едно - на..

обновено на 25.05.17 в 17:51

Кольо Парамов: Тече критично разпределение на капитала и без влизане в еврозоната няма да издържим

Приемането на всички държави-членки на ЕС в еврозоната, които не са в нея, трябва да стане и то вече на базата на принудата. Това каза пред "Хоризонт" в предаването "Нещо повече" финансистът Кольо Парамов в коментар след изявленията на финансовия..

публикувано на 25.05.17 в 17:04

Слабо повишаване на молбите за помощите при безработица в САЩ до 234 000

Броят на американците, попълнили молби за помощ при безработица, се повиши слабо през последната седмица, но остава недалеч от най-ниските нива от 70-те години на миналия век. Това е пореден сигнал за продължаващо засилване на пазара на труда в САЩ...

публикувано на 25.05.17 в 15:54

Предпазливо движение на европейските акции след резките колебания на петролните цени

Европейските борсови индекси се движат между слаби печалби и загуби на фона на относително тънка и неликвидна търговия с оглед на Възнесение господне, който се празнува официално в някои западноевропейски държави, включително в Швейцария и в някои части..

публикувано на 25.05.17 в 14:52

Николина Узунова: Розовата кампания върви нормално

Няма изненада и драма в падането на цената на розовия цвят в хода на кампанията по розобера. Това е по-скоро логическо състояние на пазара на розовия цвят, заяви в предаването "12+3" Николина Узунова , изпълнителен директор на Националната асоциация..

публикувано на 25.05.17 в 14:16
Проф. Боян Дуранкев

Дуранкев: Когато някоя банка тръгне към криза, винаги чука на вратата на държавата

Ако синтезираме това, което Европейската комисия препоръча два дни преди да излезе докладът за оценката на финансовата ни стабилност (на МВФ – бел.ред.), то излиза, че ЕК, Международният валутен фонд и Световната банка, от една страна, имат малко..

публикувано на 25.05.17 в 13:39

Саудитска Арабия изключи по-сериозно намаляване на производство на петрол, провокира солиден ценови спад

Петролните цени обърнаха рязко сутрешната позитивна посоката на движение, след като петролният министър на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих изключи каквато и да е възможност за по-агресивно ограничаване на производството на важната енергийна суровина. В..

публикувано на 25.05.17 в 13:33

Поредно повишение на депозитите и на кредитите за българските домакинства

В края на април депозитите на неправителствения сектор в българската банкова система са в размер на 68,401 млрд. лева (71,8% от прогнозния БВП), като годишното им увеличение е със 7,6% след повишение с 8,4% през март, показват данни на Българската..

публикувано на 25.05.17 в 12:56

Изненадващо рязко забавяне на британския икономически растеж

Британският икономически растеж се забави рязко през първото тримесечие на годината, показват нови данни на официалната статистика ONS, които претърпяха низходяща ревизия спрямо експресната оценка, направена в края на април. Това може да се изтълкува..

публикувано на 25.05.17 в 12:23

Ускоряване на испанския икономически растеж

Икономиката на Испания набира скорост през първите три месеца на годината отчасти благодарение на по-солиден износ, показват окончателни данни на испанската статистика Ine, потвърждаващи нейната експресна оценка. Брутният вътрешен продукт на Испания..

публикувано на 25.05.17 в 11:25