"Топлофикация-Сливен" не е обявена за приватизация

"Топлофикация-Сливен" не е обявена за приватизация, заяви изпълнителният директор на топлофикационното дружество Кънчо Танев . Той опроверга твърдения в социалните мрежи за подобно намерение.  В "Топлофикация-Сливен" няма никакви промени в статута..

публикувано на 23.09.17 в 14:24

Все още няма информация от Китай за реалния размер на санкциите срещу Северна Корея

Китай търси отваряне на света разчита на САЩ. В страната тече усилена подготовка за посещението на Тръмп през декември, когато ще се осъществи втората среща между американския лидер и китайския му колега Си Дзипин. От друга страна, Китай не е готов..

публикувано на 23.09.17 в 13:41

Китай ще ограничи износа и вноса на продукти към и от Северна Корея

Китай обяви, че ще ограничи износа на някои петролни продукти за Северна Корея, и ще наложи забрана навноса на текстилни продукти от изолираната страна, в съответствие с резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, предаде Ройтерс. Китайското министерство..

публикувано на 23.09.17 в 07:29
Владислав Горанов

Владислав Горанов: Финансовата рамка на бюджета за 2018 година ще се запази

Финансовата рамка на бюджета за 2018 година ще се запази, съобщи финансовият министър Владислав Горанов . Размерът на данъците няма да се променя, но ще се засили контролът по събираемостта на приходите: Когато тръгнем да правим някаква проверка по..

публикувано на 21.09.17 в 16:52

ЕЦБ планира да въведе нова овърнайт депозитна лихва

Европейската централна банка обяви в четвъртък, че планира да публикува нов необезпечен овърнайт лихвен процент въз основа на данните, с които разполагат ЕЦБ и централните банки на държавите, които използват еврото, съобщава "Уолстрийт Джърнъл"...

публикувано на 21.09.17 в 14:20

Любомир Дацов: Чуждият бизнес си тръгва, защото липсва спокойствие

БНБ публикува предварителни данни, от които става ясно, че продължава спадът на чуждите инвестиции у нас. От януари до 31 юли 2017 година в страната са влезли 411 милиона и 800 хиляди евро, това е спад над 55% спрямо същия период на миналата година...

публикувано на 21.09.17 в 14:16

Чавдар Найденов: СЕТА е корпоративен преврат срещу Европа

Икономическият аспект от споразумението с Канада е незначителен, заяви в предаването "12+3" социологът Чавдар Найденов : Продължавам да имам опасения, тъй като наистина търговско-икономическият аспект на споразумението е почти незначителен и това..

публикувано на 21.09.17 в 13:39

Стандард енд Пуърс понижи кредитния рейтинг на Китай, цитирайки нарасналите икономически и финансови рискове

Агенция "Стандард енд Пуърс" понижи с една степен дългосрочния суверенен кредитен рейтинг на Китай до "А+" от "АА-", цитирайки повишените рискове от рязкото увеличаване на размера на кредитите. Намаляването на рейтинга отразява нашата оценка, че..

публикувано на 21.09.17 в 13:38

Адриан Николов: СЕТА ще увеличи експортния потенциал на нашата икономика

От днес търговското споразумение между Европейския съюз и Канада (СЕТА) влиза в сила временно, тъй като трябва да бъде ратифицирано от парламентите на всички държави в ЕС. Основните опасения на противниците на документа бяха, че с него в Европа ще..

публикувано на 21.09.17 в 13:04
ЯЦБ

ЯЦБ запази без промяна досегашната си агресивна стимулираща парична и лихвена политика

След края на редовното си заседание Централната банка на Япония (ЯЦБ) остави без промяна досегашната агресивна стимулираща парична и лихвена политика въпреки тенденцията сред останали водещи централни банки като Фед, ЕЦБ и АЦБ за постепенно..

публикувано на 21.09.17 в 13:00

Швейцарските власти прогнозират по-слаб от очакваното икономически растеж през настоящата година

Икономиката на Швейцария се очаква да нарасне през 2017-а година с по-слабо от предходната прогноза темпо, след което растежът да се ускори през следващата година, показва т.нар. "есенен доклад" на Държавният секретариат по икономическите въпроси..

публикувано на 21.09.17 в 12:13

Глътка въздух за американския долар след заседанието на Фед

Щатският долар парира част от загубите си валутните пазари, тъй като Федералният резерв потвърди очакванията си за още едно вдигане на лихвените ставки до края на годината. След края на двудневното си заседание в сряда вечерта, Фед остави..

публикувано на 21.09.17 в 11:34

Фед запази лихвите непроменени, но потвърди, че очаква още едно тяхно повишение до края на годината

След края на редовното заседание в сряда вечерта, Федералният резерв на САЩ остави основната американска лихва непроменена, но сигнализира, че продължава да очаква още едно нейно повишение до края на годината въпреки упорито ниската инфлация и..

публикувано на 21.09.17 в 10:38

Светлана Боянова: ЕК отвори Общата селскостопанска политика за дебат, за да се чуе гласът на повече заинтересовани страни

Днес ще се проведе вторият дебат за Общата селскостопанска политика след 2020 г. под наслов „Изборът на България“. Представителите на земеделския сектор ще могат да чуят националните позиции на Франция, Испания, Ирландия и Полша. Вицепремиерът..

обновено на 21.09.17 в 10:10
Петър Ганев

Петър Ганев: С влизането в сила на СЕТА ще има ръст на износа на стоки от страна на български фирми

СЕТА води до премахването на 98% от търговските мита между ЕС и Канада като ограничения има само за някои селскостопански продукти, за които беше договорено запазване на квотния режим. Производителите на 190 защитени търговски марки ще..

публикувано на 21.09.17 в 08:20

СЕТА влиза в сила

Временно влиза в сила споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада, известно като СЕТА. Документът, който беше одобрен от Европейския съвет и Европейския парламент, предвижда премахване на 98 % от търговските мита между страните от Евросъюза и..

публикувано на 21.09.17 в 07:18

Още за българската позиция по общата селскостопанска политика на ЕС

За пръв път, откакто е член на Европейския съюз, България ще излезе със становище за общата селскостопанска политика на Общността, за която се е отделя огромен процент от Европейския бюджет . Това становище не е изработено от администрацията, а от..

публикувано на 20.09.17 в 17:24

Доларът се търгува под натиск към две и половина годишно дъно преди края на заседанието на Фед

Американският долар се търгува под предпазлив натиск от продажби спрямо останалите основни валути близо до неговото две и половина годишно дъно, ударено по-рано този месец, тъй като инвеститорите са в напрегнато очакване на изявленията на Федералния..

публикувано на 20.09.17 в 16:27

Разширяване на излишъка по текущата сметка на Гърция през юли благодарение на по-високите приходи от туризъм

Излишъкът по текущата сметка на Гърция се повиши през юли в сравнение със същия месец на предходната година поради по-добрият позитивен баланс в сферата на услугите, включваща туризма и по-малък дефицит на сметката за първичния доход, съобщи в..

публикувано на 20.09.17 в 15:19
Таня Дъбнишка

НПО представиха с единна позиция по общата селскостопанска политика

Неправителственият сектор в земеделието у нас представи националната си позицията за бъдещата Обща селскостопанска политика след 2020 г. Представители на над 30 браншови организации - производители, преработватели, научни среди и синдикати работиха по..

публикувано на 20.09.17 в 14:52