НАП: До момента няма установени нарушения на фирмите от групата на "Инерком"

До момента няма установени нарушения на фирмите от групата на "Инерком", съобщи изпълнителният директор на Националната агенция за приходите. Сега тече проверка на кандидат-купувача на българските активи на ЧЕЗ, но приходната агенция не може да провери..

публикувано на 22.03.18 в 16:32
Английска централна банка

АЦБ остави британските лихви без промяна, но отново сигнализира за скорошно тяхно повишение

Английската централна банка запази очаквано основната британска лихва на ниво от 0,5%, но сигнализира, че вероятно ще повиши лихвените ставки през тази и следващата година. Това сякаш бетонира очакванията на финансовите пазари, че на заседанието..

публикувано на 22.03.18 в 16:14
Галя Димитрова - изпълнителен директор на Националната агенция за приходите

НАП: 5,4 млрд. лева е сумата на несъбираемото ДДС за периода от 2000 до 2017 година

5,4 млрд. лева е сумата на несъбираемото ДДС за периода от 2000 до 2017 година, обяви изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Галя Димитрова .  Става дума за хора, които нямат имущество и няма по какъв начин да бъдат..

публикувано на 22.03.18 в 16:13

Газта за битови нужди ще поскъпне, ако НС гласува новия Закон за горивата

Газта за битови нужди ще поскъпне, ако парламентът гласува новия Закон за горивата. Според представителите на бранша промените ще засегнат над 100 000 домакинства и на 80 на сто от ресторантьорския бизнес. Финансовите ограничения и заложените..

публикувано на 22.03.18 в 16:00

Слабо повишение на седмичните молби за помощи при безработица в САЩ до 229 хиляди

Броят на американците, попълнили молби за помощ при безработица, се повиши слабо през последната седмица, но продължава да задържа недалеч от 49-годишното дъно, ударено в края на февруари, което е пореден знак за силното представяне на пазара на..

публикувано на 22.03.18 в 15:41

Много професии ще останат в миналото и милиони работни места ще изчезнат от пазара на труда

Милиони работни места ще изчезнат от пазара на труда, много професии ще останат в миналото, а други, за които дори не подозираме, ще изместят съществуващите. Тези трансформации ще се случат в изключително кратки срокове - през следващите..

публикувано на 22.03.18 в 14:58
Оригинален син британски паспорт от преди 1988 г.

Ужас! Новите британски сини паспорти след Брекзит ще бъдат произвеждани от френско-холандска компания

Новите сини британски паспорти, които премиерът Тереза ​​Май определи като "израз на нашата независимост и суверенитет" след Брекзит, ще бъдат направени от френско-холандска фирма, заяви в четвъртък шефът на британската компания De La Rue, която загуби..

публикувано на 22.03.18 в 14:58

Отскок на британските продажби на дребно след отслабване на инфлацията

Продажбите на дребно във Великобритания нараснаха през февруари по-силно от очакваното, което е сигнал, че отслабването на британската инфлация започва да оказва позитивно влияние върху потребителски разходи, показват данни на официалната статистика ONS...

публикувано на 22.03.18 в 14:04

Отслабване на растежa на частния бизнес сектор в еврозоната

През март бизнес активност в частния сектор на еврозоната се понижава до 14-месечно дъно, отстъпвайки за втори пореден месец от 12-годишния връх, достигнат през януари, показват предварителни резултати от проучване на агенция IHS Markit сред близо 5..

публикувано на 22.03.18 в 13:27
Президентът на САЩ Доналд Тръмп

Тръмп удря Китай със санкции, Пекин обещава отговор

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще обяви по-късно днес санкции срещу Китай заради „кражба“ на американска интелектуална собственост, а Пекин се зарече да отговори, което подхранва опасенията за търговска война между двете най-големи икономики в света,..

публикувано на 22.03.18 в 13:25
Тихомир Безлов

Над една трета от косвения данък е класифицирана като несъбираема

Колко богата е тази държава, която си позволява да пропусне ДДС за стотици милиони годишно? Начисленият, след ревизии на НАП, косвен данък за последните 17 години е за 16,2 милиарда лева, като над една трета от сумата е класифицирана като..

публикувано на 22.03.18 в 13:15

България продължава да е на последно място в ЕС по ниво на заплащане

България продължава да е на последно място в Европейския съюз по ниво на заплащане, сочат последните данни на европейската статистическа служба "Евростат" за час работа през 2017-а година. Средно за общността работниците са получавали малко над 23 евро на..

публикувано на 22.03.18 в 13:06

Страховете от търговска война със САЩ влошават бизнес нагласите в Германия

Бизнес доверието в Германия се влоши през март за втори пореден месец, достигайки най-ниско ниво от близо година насам, тъй като мениджърите във водещата европейска икономика изглеждат доста притеснени относно нарастващите рискове от протекционизъм и от..

публикувано на 22.03.18 в 12:44

Световни инвеститори готови да вложат 3 млрд. евро в Хърватия

Световните инвеститори са резервирали 3 милиарда евро за инвестиции в Хърватия, но колко от тези заделени пари ще бъдат вложени в реални проекти зависи от това, какво ще предложат самите хървати, съобщава БГНЕС...

публикувано на 22.03.18 в 12:20

Здрав ръст на излишъка по текущата сметка на еврозоната в началото на годината

Излишъкът по текущата сметка на еврозоната се разшири много силно в началото на новата година, достигайки четиримесечен връх, показват данни на Европейската централна банка (ЕЦБ). Положителният баланс по текущата сметка на сезонно коригирана база..

публикувано на 22.03.18 в 12:03
Народна банка на Китай

Китайската централна банка последва Фед на САЩ и също повиши ключовата си краткосрочна лихва

Китайската централна банка повиши основната си краткосрочна лихва само няколко часа, след като Фед на САЩ обяви първото си увеличение на федералната фондова лихва за настоящата година. Китайската народна банка (PBOC) заяви, че е увеличава с 5 базисни..

публикувано на 22.03.18 в 11:45

Слабо отстъпление на позитивните бизнес нагласи във Франция

През март общото бизнес доверие във Франция отбеляза слабо понижение спрямо предходния месец, но въпреки това оставане недалеч от неговия 10-годишен връх от декември 2017-а година, показват данни на официалната френска статистика Insee. Индексът,..

публикувано на 22.03.18 в 11:23
От началото на годината основните банкови операции са безплатни за румънците с ниски доходи.

Румънците с ниски доходи не плащат за банкови операции

Откриването или закриването на банкова сметка, управлението ѝ, както и основните операции като внасяне или теглене на суми са безплатни за мнозина румънци, съгласно закон, който се прилага от началото на тази година, предаде БТА. Според закона..

публикувано на 22.03.18 в 11:13

Лидерите на Конгреса на САЩ постигнаха споразумение относно финансирането на американското правителство

Лидерите на републиканците и на демократите в Конгреса на САЩ обявиха в сряда вечерта, че са успели да постигнат споразумение относно законопроект за 1,3 трлн. долара за финансирането на американското правителство, съобщава Ройтерс. В..

публикувано на 22.03.18 в 10:41
Светла Несторова

Голяма част от жилищата в България не са застраховани

Голяма част от жилищата в България не са застраховани, освен тези, които са свързани по някакъв начин с ипотечното кредитиране. Банките отдавна са осъзнали  необходимостта от застраховка на имуществото, когато са собственик на един имот, и те настояват..

публикувано на 22.03.18 в 10:37