Близо 3 800 млади фермери получиха 1,6 млн. лева от фонд "Земеделие"

Фонд "Земеделие" изплати над 1 600 000 лева за подпомагане на млади фермери. Финансовата помощ е получена от близо 3 800 стопани на възраст под 40 години, които са декларирали обработваеми площи  по Схемата за единно плащане на площ. Субсидията се отпуска..

публикувано на 22.06.17 в 17:32

Предпазлив отскок на петролните цени от техни нови многомесечни дъна

През днешната търговия петролните фючърси бележат известно повишение, след като в сряда регистрираха пореден солиден спад до многомесечни дъна, навлизайки стабилно в т.нар. "мечи" пазар (пазар на устойчиво падащи цени). От достигнатите в края на януари и..

публикувано на 22.06.17 в 13:16

ЕЦБ очаква солиден икономически растеж в еврозоната през второто тримесечие

Постъпващите икономически данни сочат за солиден растеж в еврозоната през второто тримесечие на годината и подсказват за отскок на глобалната икономика. Това отбеляза ЕЦБ в своя редовен икономически бюлетин. Според централната банка инфлацията ще..

публикувано на 22.06.17 в 12:00

НСИ: Близо 23% от българите са били под прага на бедност през 2016-а

През 2016 година линията на бедност в страната е била 308,17 лева месечно на лице от домакинството, като това представлява понижение с 5,4% спрямо прага на бедност от 325,8 лева година по-рано. Това сочат данни на Националния статистически институт. В..

публикувано на 22.06.17 в 11:33

Повишение на бизнес доверието във Франция през юни до 6-годишен връх

Бизнес климатът във Франция се подобри през юни до най-високи ниво от шест години насам благодарение на здрав ръст на доверието в сектора на търговия на дребно и на повишение в строителство при стабилизация на бизнес доверието в промишлеността и в..

публикувано на 22.06.17 в 10:43

Брекзит може да засили ЕС и в частност Германия като бизнес локация

Излизането на Великобритания от Европейския съюз би могло да засили политическата интеграция на единния блок и да направи Германия по-привлекателна бизнес локация. Това заяви германският заместник-министър на финансите Томас Щефен при представяне на..

публикувано на 22.06.17 в 09:53

Доц. Стела Балтова: Войната с алкохолния туризъм ще бъде дълъг процес

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви война на алкохолния туризъм в Слънчев бряг. Той се закани на баровете и алкохолните турове, които се организират за туристи в тях. Симеонов поиска проверки строг контрол, търси начин да построи и изтрезвител край..

публикувано на 22.06.17 в 09:24

България и Македония ще проучат възможностите за изграждане на междусистемна газова връзка

България и Македония ще проучат възможностите за изграждане на междусистемна газова връзка. За съвместна работна група по този въпрос са говорили днес в София министърът на енергетиката Теменужка Петкова и македонският премиер Зоран Заев . Според..

публикувано на 21.06.17 в 17:07

Сдружение "Недвижими имоти": Няма балон на имотния пазар

Няма балон на пазара на недвижими имоти в България. Това обявиха от Националното сдружение "Недвижими имоти", което следи пазара у нас от 25 години. Цените вървят от 1000 до 1350 и при луксозните дори до 2000 евро на квадратен метър за различните..

публикувано на 21.06.17 в 16:13

КНСБ: Няколкостотин хиляди души в България работят в сивата икономика

Около 30 милиарда лева годишно произвежда сивата икономика, по данни на КНСБ. Синдикатът ще сезира главния прокурор за нелоялни практики и конкретни фирми в сивия сектор, съобщи президентът на синдиката Пламен Димитров . Няколкостотин хиляди души..

обновено на 21.06.17 в 15:05

Как да резервираме ваканцията си онлайн без излишни рискове

Все повече хора използват интернет, за да организират ваканцията си и да спестят време като резервират онлайн. За съвет как да правим това, без да си създаваме негативни усещания, се обърнахме към Игнат Арсенов , който е директор на Европейския..

публикувано на 21.06.17 в 14:45

Напрежение на европейските борси след първата правителствена криза във Франция и спада на цените на петрола

Европейските акции се намират под натиск от продажби за втора поредна сесия на търговия в резултат на спад на петролните цени към нови 7-месечни дъна и новината за първа управленска криза във Франция , след като трима министри на ключов съюзник..

публикувано на 21.06.17 в 14:26

Трудовите договори с чуждестранните работници трябва да бъдат и на български, и на разбираем за тях език

От края на миналата седмица режимът за наемане у нас на сезонни работници от страни извън Европейския съюз вече е облекчен. Отпаднаха редица документи, които доказват стажа и професионалния опит на наетите. Очаква се между 4 и 6 хиляди работници..

публикувано на 21.06.17 в 14:22

Петролните фючърси навлязоха официално в "мечи" пазар на падащи цени

Петролните фючърси остават под силен натиск от продажби и по време на днешната търговия, тъй като инвеститорите продължават да се опасяват, че нарастващото производство в САЩ, Либия и Нигерия ще продължава да води до свръхпредлагане на ценната енергийна..

публикувано на 21.06.17 в 13:13

Бахрейнската "Фърст Енерджи Банк" излиза от инвестицията си в "Неохим" АД

Базираната в Бахрейн "Фърст Енерджи банк" (FED) излезе от своята инвестиция във водещия български производител и дистрибутор на торове "Неохим" АД, съобщава Arabianbusiness.com. През декември 2013-а година бахрейнската банка FED и базираната във Виена..

публикувано на 21.06.17 в 12:19

НСИ: Разходите за труд и заплати нарастват с близо 10% през първото тримесечие на годината

По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие на 2017 година общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 10,1% спрямо първите три месеца на предходната година...

публикувано на 21.06.17 в 11:45

Ръст на борсата в Саудитска Арабия след смяната на наследника на короната

Пазарът на акции в Саудитска Арабия бележи солиден подем в началото на днешната търговия, след като саудитският крал Салман бин Абдел-Азиз ал Сауд смени своя първи наследник на трона . За първи престолонаследник вече е определен 31-годишния принц..

публикувано на 21.06.17 в 11:30

Има ли надежда за повишаване на заплатите в шивашкия сектор

Предимно жени са работещите в леката промишленост у нас, като заплатите са по-ниски от тези на работниците в Азия, посочва КНСБ в свое проучване. Колко ниски са възнагражденията в шивашкия сектор и как могат те да се повишат – отговор на тези..

публикувано на 21.06.17 в 10:58

Компнията MSCI включи 222 китайски компании в своя основен фондов индекс на развиващите се пазари

Американската компания MSCI Inc., която предоставя едни от водещите фондови индекси в световен план, обяви, че от юни 2018-а година ще включи в своя важен индекс на развиващите се пазари - MSCI Emerging Markets Index - общо 222 китайски фирми, притежаващи..

публикувано на 21.06.17 в 10:49

Очаква се ускоряване на икономическия растеж във Франция през настоящата година

Икономиката на Франция се очаква да отбележи през тази година най-солидно темпо на растеж от 2011-а година насам, показват последни прогнози на френската статистика Insee. Според нов тримесечен доклад на Insee Брутният вътрешен продукт се очаква да се..

публикувано на 21.06.17 в 09:51