Ръст на необитаваните жилища в София

От известен период от време в централните райони на София се наблюдават необитавани жилища, които нито излизат на пазара за продажба, нито за даване под наем. За това информира в интервю за предаването "Хоризонт до обед" Георги Пейчев , работещ в..

публикувано на 19.09.17 в 14:08

Ангелкова: Летният сезон е много успешен

Летният туристически сезон до момента е много успешен, каза в предаването "12+3" министърът на туризма Николина Ангелкова: Към момента летният туристически сезон върви изключително успешно. Той и към момента продължава, защото целият септември..

публикувано на 19.09.17 в 14:03

Евростат отчита подобрение на строителния сектор в ЕС през юли и добър подем в България

Производството в строителния сектор на Европейския съюз и в частност на еврозоната отбелязва през юли повишение за втори пореден месец, като Евростат отчита добър подем и на строителството в България след известна слабост месец по-рано...

публикувано на 19.09.17 в 12:31

Разширяване на излишъка по текущата сметка на еврозоната през юли

Излишъкът по текущата сметка на еврозоната се разшири през юли спрямо предходния месец благодарение на по-високия първичен доход, сочат данни на Европейската централна банка (ЕЦБ). Положителният баланс по текущата сметка на сезонно коригирана..

публикувано на 19.09.17 в 12:09
Бруно Льо Мер

Френският финансов министър очаква по-нисък бюджетен дефицит в размер на 2,9% от БВП през настоящата година

Френското правителство направи низходяща ревизия на прогнозите си за бюджетния дефицит на страната за тази и следващата година, посочи във вторник финансовият министър Бруно льо Мер пред телевизия France 2. Властите в Париж вече залагат на..

публикувано на 19.09.17 в 11:06
Ивайло Попов

Ивайло Попов: От икономическа гледна точка СЕТА няма да донесе големи ползи за България

На 21 септември започва предварителното изпълнение на СЕТА. Това означава, че по-голямата част от споразумението ще влезе в сила, още преди страните-членки да са го ратифицирали. Това подчерта в интервю за предаването "Преди всички" по програма..

публикувано на 19.09.17 в 11:03
Марк Карни от АЦБ

Марк Карни: Брекзит може да доведе до трайно по-висока инфлация във Великобритания

Великобритания е изправена пред продължителен инфлационен натиск, тъй като преориентира икономиката си към нови пазари и далеч от Европейския съюз, заяви в понеделник управителят на Английската централна банка Марк Карни. В своя реч на форум на..

публикувано на 19.09.17 в 10:37

НАП на война срещу парите във фирмените каси

НАП започна проверка на фирмите, които са декларирали над 1 милион лева на каса. Трябва да признаем, че НАП е една от малкото институции в България, които правят анализ на риска и след тези анализи се разработват специални кампании за проверка..

публикувано на 19.09.17 в 09:06
Банско

Банско е на седмо място в класация за най-добрите зимни курорти в света

Община Банско е класирана на 7-о място сред световните най-добри зимни курорти. Това показва класация на британското издание "Дейли Мирър". В последните години Банско много се промени. Това каза в интервю за предаването "Нещо повече" по програма..

публикувано на 18.09.17 в 19:02

Започват проверки за готовността на електроенергийния сектор за зимата

Предприятията, които трябва да осигурят така наречения "студен резерв" в енергетиката, ще бъдат проверени следващия месец, съобщи енергийният министър Теменужка Петкова . Става дума за централите, които се включват към електроенергийната система, когато..

публикувано на 18.09.17 в 18:27

Проверката на условията за съхранение на боеприпаси в "Емко" ще приключи до 25 септември

Проверката на условията, при които се съхраняват боеприпасите на предприятието "Емко" - Трявна, ще приключи до 25 септември. Евентуалното възстановяване на лиценза за внос и износ на дружеството ще бъде обсъдено от Междуведомствения съвет по отбранителна..

публикувано на 18.09.17 в 18:20

Турция отваря пазара си за внос на живи животни от България

Турция отваря пазара  си за живи животни от България. Тази договореност е постигната на среща в Одрин между представители на Министерството на земеделието и турските власти. Износът може да започне всеки момент, съобщи председателят на Управителния съвет..

публикувано на 18.09.17 в 17:43
Емил Хърсев

Емил Хърсев: ЕС не може да се откаже от икономическия потенциал на Източна Европа

Европейският съюз (ЕС) не може да се откаже от икономическия потенциал на Източна Европа, което се разбира ясно от сериозните политици и икономисти в Западна Европа. Това посочи в интервю за предаването "Нещо повече" по програма "Хоризонт"..

публикувано на 18.09.17 в 17:40

Първата вълна на Брекзит ще засегне около 10 хиляди финансови работни места във Великобритания

Около 10 000 работни места във финансовата сфера ще бъдат преместени от Великобритания или ще бъдат разкрити в чужбина през следващите няколко години, ако на Обединеното кралство бъде отказан достъп до eвропейския единния пазар, показват резултати..

публикувано на 18.09.17 в 17:05
Теменужка Петкова

Т. Петкова: Има информация, че процедурата за продажба на активите на ЧЕЗ в България е спряна

По непотвърдена информация, процедурата за продажбата на активите на чешката компания ЧЕЗ в България е спряна. Това обяви енергийният министър Теменужка Петкова . Чехите са собственици на дружествата за електроразпределение и електроснабдяване,..

публикувано на 18.09.17 в 16:09

Бундесбанк: Икономическият растеж и инфлацията в Германия вероятно ще се забавят слабо през есента

Най-голямата европейска икономика вероятно ще загуби през второто полугодие част от добрия възходяща импулс от първите две тримесечия, но въпреки това ще продължи да нараства със силно темпо, посочва Бундесбанк в последния си редовен месечен..

публикувано на 18.09.17 в 14:11

Програмата "Старт в кариерата" предлага позиции в публичната администрация за млади висшисти

Над 2500 работни места в публичната администрация се предлагат на млади хора с висше образование по програмата "Старт в кариерата". Процедурата за кандидатстване започна днес и е насочена към безработни висшисти до 29 години.  Те ще могат да работят 9..

публикувано на 18.09.17 в 13:51

Стабилизация на цените на американския лек суров петрол около 50 долара за барел

Цените на американския лек суров петрол стабилизират около важната психологическа бариера от 50 долара за барел, тъй като броят на активните петролни сондажи в САЩ се понижи през последната седмица, като в същото време продължава възстановяването на..

публикувано на 18.09.17 в 13:47

Засилване на инфлацията в еврозоната през август до 4-месечен връх от 1,5%

През август годишната инфлация в еврозоната се ускори очаквано до 4-месечен връх, но остава далеч под целевото ниво на ЕЦБ от малко под 2 на сто, показват неревизирани окончателни данни на Евростат. Индексът на потребителски цени (CPI) в..

публикувано на 18.09.17 в 12:42
Среща на Екофин в Талин

Финансовите министри от ЕС предпазливо подкрепиха идеята за нови данъчни правила за технологични гиганти като Google и Facebook

На неформална среща министрите на финансите от Европейския съюз (Екофин) изразиха предпазливата си подкрепа за прилагането на нови данъчни правила за технологичните гиганти като Google и Facebook, въпреки че подчертаха, че ще е необходимо да се намери..

публикувано на 18.09.17 в 12:06