"Фининвест" на Силвио Берлускони беше осъдена да плати компенсация на конкурент

Последна промяна: 18:25 ч. Холдингът "Фининвест", собственост на италианския премиер Силвио Берлускони , беше осъден да плати 560 милиона евро обезщетение на медийната група СИР по съдебен спор за придобиването на издателство..

публикувано на 09.07.11 в 09:24

В Кипър предприемат мерки за ограничаване на публичните разходи

Правителството в Кипър предприема нови мерки за облекчаване на натиска върху икономиката и заздравяване на публичните финанси. Пакетът предложения на управляващите ще бъде обдъждан днес на среща между президента Димитрис Христофиас и лидерите на партиите,..

публикувано на 08.07.11 в 11:17

Русия въведе ограничения при търговията на спиртни напитки

В Русия бяха приети поредните ограничителни мерки в търговията и производството на спиртни напитки. Според логиката в новото законодателство, значително трябва да се ограничи достъпът до алкохола. В опит да намалят случаите на злоупотреба с алкохол,..

публикувано на 08.07.11 в 10:42

Румъния и Русия ще преговарят за нови доставки на природен газ

Румъния започна преговори с Русия за нови доставки на природен газ. Букурещ иска да получи правото да продава и на трети страни руски природен газ и поради това настоява за гарантирани 10 милиарда кубически метра годишно. Миналата година тя е получила 2,5..

публикувано на 08.07.11 в 09:45

2/3 от потребителите се затрудняват да разчитат етикетите на стоките

Грамаж, цена и срок на годност са основните неща, на които българинът обръща внимание, когато купува хранителни стоки. Това сочат данните от проучване на общественото мнение, проведено от "Алфа рисърч". Според изследването само 39% от потребителите..

публикувано на 08.07.11 в 09:36

България е определила шест терена за сондажи за шистов газ

България е заявила общо шест терена за сондажни проучвания за шистов газ. Това обяви пред БТА проф. Кристалина Стойкова от Геологическия институт на БАН, която ръководи научна група за изследване на шистовия газ у нас. Тя обясни, че страната ни е обявила..

публикувано на 08.07.11 в 08:49

Новите етикети на храните ще дават повече информация на потребителите

При новото етикетиране на хранителните продукти ще има повече информация за потребителите, като особено значение има това, че те няма да бъдат подвеждани с външния вид на храната. Това заяви пред "Хоризонт" Кристиян Вигенин - евродепутат от..

публикувано на 08.07.11 в 08:11

МВФ ще обсъди поредния транш от заема за Гърция

Гърция очаква днес одобрение от МВФ за петия транш от финансовата помощ, възлизаща на 110 милиарда евро. Поредният транш е на стойност 3 милиарда евро. С парите Гърция ще трябва да погаси вноските по външния си дълг до края на месеца. Одобрението на транша..

публикувано на 08.07.11 в 07:33

Автопазарът у нас се раздвижи

Значителен ръст в продажбата на нови автомобили за първото полугодие отчитат от Асоциацията на автомобилните производители. За първите шест месеца на годината у нас са продадени 10 287 нови автомобила, което е близо с 2 000 бройки повече в сравнение със..

публикувано на 08.07.11 в 06:56

Франция и Германия обсъждат спасителни мерки за Гърция

Спасителните мерки за Гърция ще обсъди днес в Берлин новият френски министър на финансите Франсоа Бароен със своя германски колега Волфганг Шойбле . Бароен зае мястото на Кристин Лагард , след като тя беше избрана за директор на МВФ. Вторият пакет..

публикувано на 07.07.11 в 10:55

30 % от яйцата на българския пазар са със спорно качество

30 на сто от яйцата на българския пазар са със спорно качество. Те са предимно внос от Европейския съюз, съобщи заместник-председателя на Съюза на птицевъдите д-р Димитър Белорешков : Това са яйца, които са закупени, най-вече от Полша, и на които не е..

публикувано на 07.07.11 в 10:09

"Комерсант": "Газпром" е на път да загуби България

След Хърватия "Газпром" е на път да загуби още един потребител в Европа - България, пише руският вестник "Комерсант" в днешния си брой. Изданието цитира министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков . Според министъра,..

публикувано на 07.07.11 в 06:36
Сосиете Женерал Експресбанк получи приза 

Иван Искров: Не очаквам съществен спад на лихвите

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/0607Banki.mp3 Сосиете Женерал Експресбанк бе обявена за Банка на годината от едноименната асоциация, която класира финансовите институции за 14-та поредна година. Банка на клиента е Булбанк. Наградата за..

публикувано на 06.07.11 в 17:30

ЕК разкритикува понижението на португалския кредитен рейтинг

В необичайно остро изявление Европейската комисия разкритикува решението на кредитна агенция „Мудис” да намали рейтинга на Португалия. Оттам обясниха, че тази оценка се разминава с всички разчети и прогнози на Брюксел и Международния валутен фонд...

публикувано на 06.07.11 в 13:34

Управителят на БНБ не очаква лихвите по кредитите у нас да намалеят значително

Управителят на БНБ Иван Искров не очаква лихвите по кредитите у нас да намалеят значително до края на годината. Той категорично отхвърли твърденията на лидера на "Подкрепа" Константин Тренчев , че у нас има банки, при които лошите кредити..

публикувано на 06.07.11 в 10:42

От началото на годината загубите на гръцките банки са почти 18 млрд. евро

Последна промяна: 12:23 ч. Гърците продължават да теглят парите си от банките. От началото на годината общите загуби на гръцките банки възлизат на 17,8 милиарда евро. Кризата и финансовата несигурност са сред основните причини за масово източване на..

публикувано на 06.07.11 в 08:31

По данни на КТ "Подкрепа" необслужените кредити се повишават драстично

От КТ "Подкрепа" заявиха, че банковият сектор в страната затъва заради ръста на необслужваните кредити. Лидерът на синдиката Константин Тренчев отново призова премиера да отстрани финансовия министър Симеон Дянков. Имаме информация, (...) че..

публикувано на 05.07.11 в 15:27

Румънските и гръцките фирми у нас са се увеличили в пъти

С осем пъти са се увеличили дружествата с изцяло румънски капитал, които са подали декларации за облагане с корпоративни данъци за 2010-та в сравнение с 2006 година, сочат данните на Националната агенция за приходите. Най-много фирми с румънско участие..

публикувано на 05.07.11 в 15:01

Алексей Петров и КТ "Подкрепа" заедно срещу високите лихви

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni/0507petrov.mp3 Изпълнителният директор на Съюза за стопанска инициатива Алекдсей Петров  заяви в предаването "Нещо повече", че 10 регионални структури на съюза са готови да започнат протести срещу контрабандата..

публикувано на 05.07.11 в 14:17

Едва 4 % от клиентите на банките използват интернет-банкиране

Едва четири процента от клиентите на финансовите институции у нас използват интернет-банкиране, показва банков анализ. В Централна и Източна Европа 30 от всеки 100 души се разплащат онлайн. Сериозната разлика се вижда и при интернет-банкирането на малките..

публикувано на 05.07.11 в 11:13