Стотици туристи останаха блокирани в България в края на туристическия сезон заради неразрешен финансов спор между

"Алма Тур" е в несъстоятелност и прекратява всички резервирани пътувания от 22 септември

Последно обновяване:    17:45 ч. Всички дружества от групата на „Алма тур” са в процедура по несъстоятелност. Заместник-министърът на икономиката  Иво Маринов обяви, че компанията е внесла в съда документи за обявяване на фалит. След работа на кризисния..

публикувано на 20.09.11 в 10:54

Борсите в Западна Европа започнаха деня с понижение на основните индекси

Борсите в Западна Европа отвориха врати тази сутрин с понижение на основните индекси. Най-много загубиха банките в Милано и Париж. Поведението на инвеститорите се определя от несигурното финансово положение на Гърция и намаляването на кредитния рейтинг на..

публикувано на 20.09.11 в 07:41

Германия и САЩ се договориха за общи действия за глобалното икономическо възстановяване

Лидерите на Германия и Съединените щати се договориха да предприемат съгласувани действия през идните месеци, за да осигурят глобалното икономическо възстановяване. Това съобщи Белият дом след телефонен разговор между канцлера Ангела Меркел и президента..

публикувано на 20.09.11 в 05:20

Италия е шестата страна от еврозоната с понижен кредитен рейтинг през тази година

Последно обновена: 10:07 часа Италия стана шестата страна от еврозоната, чийто кредитен рейтинг беше понижен през тази година. Агенция "Стандард енд Пуърс" намали рейтинга на Рим с една степен, като посочи, че понижената активност на третата..

публикувано на 20.09.11 в 05:14

САЩ готови да помогнат на ЕС за справяне с дълговата криза

САЩ имат целия интерес да помогнат на страните от ЕС да намерят по-ефикасна стретегия за справяне с дълговата криза, каза американският министър на финансите  Тимъти Гайтнър . Като държава ние имаме целия интерес да им помогнем да се изправят пред тези..

публикувано на 19.09.11 в 19:00

Обама: Богатите трябва да поемат своя дял в кризата

Американският президент Барак Обама заяви, че най-богатите американци и компаниите трябва да поемат "справедлива част" от данъците. Той направи това при представянето на план за допълнително съкращаване на дефицита от 3 трилиона долара в..

публикувано на 19.09.11 в 17:32

Турция може да започне незабавно сондажи за нефт и газ край Кипър

Турция може да започне сондажи за петрол и газ по крайбрежието на Кипър още тази седмица, след като се договори с кипърските турци. Това заяви турският премиер Реджеп Тайип Ердоган , преди да отпътува за Ню Йорк, където ще участва в Общото събрание на ООН...

публикувано на 19.09.11 в 16:18

Дянков: Икономическият растеж на България догодина ще бъде 3%

Икономическият растеж на България догодина ще бъде не пет, а три процента, обяви финансовият министър Симеон Дянков . За това, според него, ще допринесе положението на Гърция. Ако този въпрос не се разреши, който е въпрос на дни, на седмици бих казал,..

публикувано на 19.09.11 в 14:14
Кадър от протеста в София против проучването и добива на шистов газ

Природозащитниците ще отстояват позицията си срещу проучването и добива на шистов газ

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni/1909panayotova.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni/1909sandov.mp3 Водещата Диана Янкулова покани в ефира на "Нещо повече" двама представители на гражданското общество, за да коментират изявление на..

публикувано на 19.09.11 в 13:20

Реформата в БДЖ се посреща с недоверие от железничарите

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni/1909bunev.mp3 В началото на октомври ще стане ясно дали ще има национална стачка на железничарите, заяви в ефира на "12 плюс 3" Петър Бунев, председател на Синдиката на железничарите към КНСБ. Според него..

публикувано на 19.09.11 в 12:10

ОПЕК призна ПНС за законен представител на Либия

Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) призна либийския Преходен национален съвет като законен представител на Триполи в петролния картел, съобщи на енергиен форум в Дубай генералният секретар на организацията Абдала Салем ел Бадри . Новата..

публикувано на 19.09.11 в 09:45

Корабостроителницата в Русе се ориентира към клиенти извън Европа

Русенската корабостроителница е предала два морски плавателни съда в последните месеци, а в момента в нея се ремонтират 5 кораба на български корабособственици. Бизнесплановете на фирмата предвиждат ориентиране към пазари, с които са прекъснати връзките..

публикувано на 19.09.11 в 09:42

Загубите на "ЮБиЕс" от непозволена търговия скочиха до 2,3 млрд. долара

Швейцарският банков гигант "ЮБиЕс" обяви, че загубите му от неупълномощената търговия на негов служител всъщност възлизат на 2 милиарда и 300 хиляди долара, предаде Франс прес. Първоначално компанията обяви, че е загубила 2 милиарда долара. От..

публикувано на 18.09.11 в 14:42

Над 1 милион души участваха в Нощта на модата в Истанбул

Повече от 1 милион души участваха в Нощта на модата в Истанбул. Събитието е поредица от търговски прояви, които се организират в столиците на модата като Лондон, Ню Йорк, Милано, Токио, Москва. В Истанбул Нощта на модата се провежда за втори път, но вече..

публикувано на 18.09.11 в 14:20

8,7% повече туристи са посетили България през лятото

По-висок ръст на чуждите туристи, посетили България това лято, отчетоха от Националния туристически борд. Ръстът е с 8.7 процента. От борда определят летния сезон като успешен, но труден. От туристическия борд вече имат информация, че руски туристи отказват..

публикувано на 18.09.11 в 13:08

Борисов заплаши протестиращи срещу добива на шистов газ

В Добрич премиерът Бойко Борисов беше посрещнат от протест срещу евентуалния добив на шистов газ в района. В отговор премиерът напомни, че вече е разговарял с представители на инициативния комитет в града срещу добива и изрази недоволство от протестите:..

публикувано на 18.09.11 в 12:26

Полша ще добива шистов газ от 2014 г.

Полският премиер Доналд Туск обяви днес, че търговската експлоатация на находищата на шистов газ в Полша ще започне от 2014 година, предаде Франс прес. Според него Полша би могла да достигне "газова обезпеченост" през 2035 година и след..

публикувано на 18.09.11 в 12:06
Централата на

"Сименс" се отказва от атомната енергетика

Германският промишлен гигант "Сименс" е решил да се оттегли от атомната енергетика. Това е заявил изпълнителният директор на компанията Петер Льошер за немското списание "Шпигел" в интервю, публикувано в неделя. Повече няма да се..

публикувано на 18.09.11 в 09:14

130 руски туристи се завърнаха от България с полет на "Россия"

Поредната група от 130 руски туристи, които от няколко дни бяха блокирани в България, късно тази нощ се завърна в Санкт Петербург. Това стана със специален полет на авиокомпания „Россия” Полетът от Варна е бил организиран и платен от правителството на..

публикувано на 18.09.11 в 08:40
Американският президент Барак Обама

Обама предлага данък "Милионер"

Американският президент Барак Обама възнамерява да предложи данък за хората с годишен доход над 1 милион долара. Служител от Белия дом заяви, че предложението ще бъде включено в плана, който Обама се готви да представи  като част от усилията си за..

публикувано на 18.09.11 в 07:56