Изготвянето на екооценката на плана за производството на възобновяема енергия ще се забави

Изготвянето на екооценката на Плана за производството на възобновяема енергия ще се забави с два-три месеца. Въпреки това до края на годината ще продължат да се одобряват нови проекти, каза министър Нона Караджова . Всяко инвестиционно намерение ще премине..

публикувано на 31.05.10 в 12:22

Данъчни преференции за работодатели, осигуряващи работници в частни пенсионни фондове

Да бъдат въведени данъчни преференции за работодатели, които осигуряват работниците си в частни пенсионни фондове. Това ще предложи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Преференциите ще стимулират работодателите да осигуряват работниците..

публикувано на 31.05.10 в 11:16

40% от всички трудови злополуки със смъртен изход са станали около работното място

40% от всички трудови злополуки, довели до смърт у нас през миналата година, са станали по време на придвижване от и до работното място. Това съобщи министър Тотю Младенов на конференция за обмяна на опит за безопасните условия на труд между България и..

публикувано на 31.05.10 в 11:10

Лек спад на индексите на водещите европейски борси

Основните индекси на водещи европейски фондови борси се понижиха слабо в началото на днешната търговия, устоявайки на новината за понижението на рейтинга на Испания, обявен от международната рейтингова агенция "Фич" в петък. Днешната сесия се..

публикувано на 31.05.10 в 09:14

МВФ похвали плана за икономии на Испания

Планът за икономии на испанското правителство е силен и е насочен в правилната посока, заяви управляващият директор на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан . Мерките, които взема правителството, са силни и трябва да подпомогнат възстановяването..

публикувано на 31.05.10 в 07:18

Красимир Стефанов: "Пресекли сме злоупотреби с бюджета за над 500 млн. лв."

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/3005KrasimirStefanov.mp3 Това, което се случи миналата седмица, наистина е много нетипично, много необичайно и за мен много притеснително, заяви в предаването "Неделя 150" Красимир Стефанов, директор..

публикувано на 30.05.10 в 13:29

Христина Христова: "Актуализацията на бюджета няма да е последна"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/3005HristinaHristova.mp3 Много внимателно следим с експертите от партията всичко, което се случва по предложението за актуализация на бюджета, заяви в предаването "Неделя 150" Христина Христова, лидер..

публикувано на 30.05.10 в 10:58

9.2 % са кредитите с просрочие над 90 дни за последното тримесечие

9.2 процента са кредитите с просрочие над 90 дни за последното тримесечие. Това каза пред "Хоризонт" Виолина Маринова - председател на Асоциацията на търговските банки. По думите й скок на лошите кредити има, но той не е рисков. " Живеем в..

публикувано на 30.05.10 в 08:25

Виолина Маринова: "Банковата система е стабилна"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/3005ViolinaMarinova.mp3 Скокът на лошите кредити е факт, но не бих казала, че е рязък, защото всички банки полагаме много усилия да разговаряме с нашите клиенти - и физически лица, и корпоративни клиенти, тъй..

публикувано на 30.05.10 в 06:43

Южна Корея, Япония и Китай ще укрепват търговските си отношения

Южна Корея, Япония и Китай призоваха днес за започване на преговори по бъдещи споразумения за свободна търговия, които биха могли да доведат до създаване на единно икономическо пространствo. Споразумение за свободна търговия между Южна Корея и Япония ще..

публикувано на 29.05.10 в 14:41
Момент от ХХІІ Международна среща на Съвета на министрите на външните работи на държавите-членки на Организацията за Черноморско икономически сътрудничество

Спирос Ковелис: "Трябва драстично да повишим ефективността на ЧИС"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/2905SpirosKovelis.mp3 Напълно съзнаваме в колко специален момент Гърция поема председателството на Черноморското икономическо сътрудничество (ЧИС), заяви за предаването "Събота 150" гръцкият..

публикувано на 29.05.10 в 09:07

Профсъюзите в Португалия организират протест срещу финансовата политика на правителството

Най-големият профсъюз в Португалия готви масова демонстрация срещу решението на правителството за намаляване на работническите заплати. Митингът ще се състои в събота в Лисабон. От Конфедерацията на португалските работници не изключват да свикат обща..

публикувано на 28.05.10 в 16:01

Инфлацията във Великобритания е обезпокоителна за Камерън

Ръстът на инфлацията във Великобритания е обезпокоителен, призна министър-председателят Дейвид Камерън. В интервю за GMTV той прикани "Бенк ъф Ингланд" да регулира процеса чрез лихвената си политика. От централната банка увериха, че..

публикувано на 28.05.10 в 15:38

"Газпром" предложи на "Нафтогаз" 50 % в съвместно предприятие

Руският енергиен гигант "Газпром" предложи на украинската компания "Нафтогаз" създаване на джойнт венчър с равно участие. Новината съобщи ръководителят на руската компания, Алексей Милер, след консултации в Москва с украинския министър..

публикувано на 28.05.10 в 13:59

Испания намалява прогнозирания ръст на БВП

Испанското правителство намали прогнозирания ръст на брутния вътрешен продукт на страната. Актуализираната прогноза сочи 2,5 процента ръст през 2012 и 2,9 процента през 2013-та - с 0,2 на сто по-малко, отколкото се смяташе досега, каза министърът на..

публикувано на 28.05.10 в 13:53

От ИПИ предупреждават за опасностите пред актуализирания бюджет

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/28.05 IPI.mp3 Според експертите от Института за пазарна икономика /ИПИ/ предложенията за ревизия, които правителството одобри в средата на седмицата не решават проблемите в бюджет 2010г. В новия си вариант той..

публикувано на 28.05.10 в 13:33

Според икономисти корекциите в бюджета няма да решат проблемите

От Института за пазарна икономика смятат, че одобрените от правителството предложения за бюджетна ревизия не решават проблемите. С предвидените корекции бюджетът е по-реалистичен, но продължава да предвижда повече разходи, отколкото приходи, не залага..

публикувано на 28.05.10 в 13:31

Токът да поскъпне средно с 5%, скачат и цените на парното и топлата вода

Токът по веригата от производителите до Националната електрическа компания трябва да поскъпне средно с около 5 процента. Това сочат първоначалните разчети на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. След като излязат резултатите от проверките на..

публикувано на 28.05.10 в 12:14

Гръцките бензинджии протестират срещу наши и македонски горива

Гръцката федерация на собствениците на бензиностанции за пореден път протестира срещу "нелегалния" внос на горива от съседни страни като България и Македония. Федерацията настоява министерството на финансите да предприеме незабавни мерки за..

публикувано на 27.05.10 в 16:25

Парите от квоти за парникови газове ще могат да се проследяват

Фирмите, които ще купуват държавни емисии парникови газове, ще могат да следят за правилното използване на средствата от продажбата. Това предвиждат промените в Закона за околната среда, които гласуваха депутатите от комисията по околна среда. Парите ще..

публикувано на 27.05.10 в 15:19