Очакаваният ръст на чуждестранните туристи у нас през тази година е между 7 и 10%

Между 7 и 10 % ще бъде увеличението на чуждестранните туристи у нас през тази година, сочат данните на Министерството на туризма. Почивки в България вече се продават дори за следващото лято. От ведомството подчертават, че проверките на плажовете са..

публикувано на 19.07.17 в 17:06

КЕВР предлага от септември водата в Монтана да струва 2,72 лева за кубик, а в Перник – 2,17 лева

От септември водата в Монтана може да поскъпне между 15 и 73 на сто в зависимост от начина ѝ на добиване. След уеднаквяване на цените, от есента един кубик би струвал 2,72 лева. Това е заложено в предложение на Комисията за енергийно и водно регулиране...

публикувано на 19.07.17 в 17:02

Меморандум за Вертикалния газов коридор подписаха газовите компании на България, Гърция, Румъния и Унгария

Газовите компании на България, Гърция, Румъния и Унгария са подписали меморандум за Вертикалния газов коридор, съобщиха от Министерството на енергетиката. Целта е да се засили сътрудничеството за изграждането на необходимата газопроводна система, която..

публикувано на 19.07.17 в 16:48

Защо силните брандове печелят повече

За предприемачите, както и за всички, които се интересуват от тенденциите в икономиката и успешните модели за правене на бизнес, излиза книгата на Найджъл Холис "Успешният бранд"  (с подзаглавие "Защо силните брандове печелят повече"). Авторът..

публикувано на 19.07.17 в 15:21
Султана Българенска (вляво) и Мария Мира Христова

Липсата на реално счетоводство води до по-ниски възнаграждения

Счетоводството и счетоводният софтуер вървят ръка за ръка с бизнеса и счетоводната професия, като равностойното партньорство между тях води до по-добре работеща икономика. За жалост, България от началото на технологичния ХХІ век демонстрира липса на реално..

публикувано на 19.07.17 в 14:49

БАБХ забрани близо 10 000 литра маслинови масла, неотговарящи на стандартите за търговия

Маслинови масла, които не отговарят на изискванията за етикетирането, характеристиките и наименованията, откриха в търговската мрежа инспектори от Агенцията за безопасност на храните.  1140 са направените проверки, а обект на инспекциите са били..

публикувано на 19.07.17 в 13:23

"Ауди" беше разкритикувана заради реклама в Китай

Автомобилният производител "Ауди" беше разкритикуван заради реклама в Китай, която множество потребители определиха като секситска, съобщава Би Би Си. В рекламата покупката на автомобил се сравнява с намирането на съпруга, като в нея се казва, че..

публикувано на 19.07.17 в 09:49
Емил Караниколов

Министърът на икономиката ще връчи сертификати за инвестиции

Министърът на икономиката Емил Караниколов ще връчи два сертификата за инвестиции, клас "А", направени в Габрово и в Крумовград, и още два, за инвестиция клас "Б", в предприятия във Варна и в пловдивското село Бенковски.  Вложенията са в производство на..

публикувано на 19.07.17 в 08:06

Емил Хърсев: Не очакваме до края на 2017г. ЕЦБ да увеличи лихвите

Дълговата политика на държавата няма да се промени заради търговията на държавни ценни книжа на Българската фондова борса, заяви пред "Хоризонт" финансистът Емил Хърсев . Закупуването на държавен дълг през платформата на борсата ще бъде достъпно от..

публикувано на 18.07.17 в 20:15

Синдикатите заплашват с протести, ако бъде премахната надбавката за стаж

КНСБ и КТ "Подкрепа" заплашват с протести, ако бъде премахната надбавката за стаж и опит - клас "прослужено време". Това стана ясно след извънредна среща между индустриалните федерации към двата синдиката. Индустриалните федерации на металурзите,..

публикувано на 18.07.17 в 17:15
Иван Нейков

Иван Нейков: Кодексът на труда трябва да се промени заради нарастващия брой възрастни работници

Расте броят на възрастните работници и от тук нататък българските работодатели ще работят с все по-голям дял възрастни работници, което означава, че Кодексът на труда няма да ни върши работа във вида, в който го имаме, защото е правен за по-млади..

публикувано на 18.07.17 в 16:54
От 3 юли Българската народна банка пусна нова възпоменателна монета на тема

БНБ пуска възпоменателна монета за Българското председателство на Съвета на ЕС

Възпоменателната монета за Българското европредседателство ще бъде пусната през януари догодина и ще бъде с номинал от 10 лева. Монетата ще е с най-високата възможно проба сребро. Догодина ще има една изцяло златна монета и тя ще бъде пусната през..

публикувано на 18.07.17 в 16:37

Николай Вълканов: Има охлаждане на пазара на земя

Регистрира се охлаждане на интереса, охлаждане на цените на пазара на земя. Те достигнаха пиковите си стойности през миналата и през тази година, на много места вече се вижда лека корекция надолу. Това отбеляза в интервю за предаването "12+3" Николай..

публикувано на 18.07.17 в 14:29

Държавни ценни книжа за 89,5 млн. лв. пласирани на аукцион на МФ

Държавата пое нов дълг от 89 милиона и 500 хиляди лева. Дългът е под формата на  10,5-годишни  държавни ценни книжа (ДЦК),  деноминирани в лева, с падеж 25 юли 2027 година.  Средната им доходност е от 1,63 процента. Общият размер на подадените..

публикувано на 18.07.17 в 13:45

Жечко Димитров: Необходима е реформа на Сребърния фонд

Добре ли се управляват парите в Сребърния фонд и как да се натрупат по-големи постъпления в него – за дискусия по темата призовават от Българската стопанска камара в писмо за промяна на статута и приходоизточниците. В Сребърния фонд, създаден през 2008..

публикувано на 18.07.17 в 12:53

Близо 3000 са чужденците, които вече работят по морските ни курорти

Около 3000 са чужденците, които вече работят по морските ни курорти. Половината от тях са от Украйна, следват тези от Молдова. С последните изменения в Закона за трудовата миграция значително се улесни вносът на работна сила за сезонна заетост в..

публикувано на 18.07.17 в 11:28

Само такса смет ли ще поскъпне според предложените промени в Закона за местните данъци и такси

Такса "смет" може да поскъпне шоково след въвеждането на принципа "замърсителят плаща", прогнозира в предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" финансистът Любомир Дацов . Проект на промени в Закона за местните данъци и такси, публикуван на..

публикувано на 18.07.17 в 09:11

Как работна група ще се бори срещу сивия сектор в производството на храни

За конкретни мерки за борбата с нелоялните търговски практики при производството и дистрибуцията на храни ще бъде създадена работна група, която в най-кратки срокове да систематизира възможностите и да излезе с препоръки за действие срещу..

публикувано на 18.07.17 в 08:51

Държавни ценни книжа на Фондовата борса от октомври

Държавни ценни книжа ще могат да се търгуват на Фондовата борса от октомври, съобщиха от борсовия оператор. Това реално означава, че вътрешният дълг, поет от финансовото министерство, ще може да се търгува на вторичен пазар и да бъде достъпен за всеки..

публикувано на 17.07.17 в 19:41
Мика Зайкова

Мика Зайкова: Премахването на добавката за стаж ще удари работещите бедни

Нека в България да получаваме минимална заплата като в Люксембург и тогава да говорим дали трябва да се махат надбавките. Това заяви в интервю за предаването "Нещо повече" дългогодишният синдикалист и финансист Мика Зайкова . Това не е прослужено време,..

публикувано на 17.07.17 в 16:51