конференцията

Още три водещи банки отказаха участие на финансовата конференция в Саудитска Арабия

Във вторник ръководителите на три големи европейски банки - HSBC Holdings PLC, Credit Suisse Group AG и Standard Chartered PLC, също се оттеглиха от участие на конференцията "Финансова инвестиционна инициатива" в Саудитска Арабия, поставяйки под съмнениe..

публикувано на 16.10.18 в 15:16

Рязко влошаване на икономическите нагласи в Германия през октомври

Нагласите на германските анализатори и инвеститори относно перспективите пред водещата европейска икономика през следващите месеци се влошиха изненадващо рязко през октомври с оглед на притесненията относно ескалиращия търговски диспут между САЩ и Китай,..

публикувано на 16.10.18 в 14:26
За периода 2013-2018 г. Световното по футбол създавало по 315 000 работни места годишно.

Световното по футбол вкарало $14 млрд. в руската икономика

Световното първенство по футбол тази година е добавило над $14 млрд. в икономиката на Русия, което е над 1% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната, съобщиха днес в Доха организаторите на шампионата. Сумата бе обявена в доклада за..

публикувано на 16.10.18 в 13:57

Ръст на износа доведе до разширяване на търговския излишък на еврозоната през август

Търговският излишък на еврозоната се разшири през август за пръв път от пет месеца насам благодарение на изненадващ отскок на износа, показват данни на Евростат, които подсказват, че икономическият растеж вероятно ще продължи с по-умерено темпо през..

публикувано на 16.10.18 в 13:56

„Ауди“ плаща 800 млн. евро глоба в Германия по „дизелгейт“

„Фолксваген“ обяви днес, че дъщерната ѝ компания „Ауди“ се е съгласила да плати 800 млн. евро глоба в Германия, за да бъде сложен край на разследването за манипулиране на вредните емисии в дизелови автомобили, предаде АФП. „Ауди“ е приела..

публикувано на 16.10.18 в 13:36

Jaguar Land Rover и Clarks ще правят съвместно обувки

Jaguar Land Rover и Clarks подписаха договор за производство на уникални обувки, съобщава Top Speed. Колекциите ще бъдат представяни два пъти годишно – пролет и есен в продължение на 5 години. Мъжката колекция е получила името „Life.Limitless“...

публикувано на 16.10.18 в 12:59

Заплащането на труда във Великобритания с най-силен ръст от близо едно десетилетие

Заплащането на труда във Великобритания нарасна през трите летни месеца с най-силно темпо от близо едно десетилетие насам, което е в подкрепа на очакванията на Английската централна банка, че вече приключи продължителния период на слабо повишение..

публикувано на 16.10.18 в 12:49
Саудитска фондова борса

Нов напрежение на саудитската фондова борса заради скандала с изчезналия журналист Джамал Хашоги

Фондовата борса на Саудитска Арабия, известна и като Tadawul, се намира под силен натиск от продажби в началото на търговията във вторник на фона на притеснения, че международното възмущение от изчезването на журналиста-дисидент Джамал Хашоги ще..

публикувано на 16.10.18 в 12:04

КНСБ: Няма да има съкращения в "Мини Марица-изток" поне до 2020 година

Няма да има съкращения в "Мини Марица-изток" поне до 2020 година, съобщиха от КНСБ след среща с енергийния министър Теменужка Петкова.  "Работи се за сигурността на енергийната система и запазване капацитета на държавното дружество", подчертала..

обновено на 16.10.18 в 11:57

"Фейсбук" ще забрани фалшивата информация относно хода на гласуването на междинните избори в САЩ

Компанията Facebook Inc. предприе още едно усилие за ограничаване на манипулирането на гласоподавателите, като висши нейни ръководителите заявиха пред Ройтерс, че социалната интернет медия ще наложи забрана върху погрешното информиране за изискванията за..

публикувано на 16.10.18 в 11:26
Съндар Пичай, главен изпълнителен директор на

Шефът на "Гугъл" защити плановете на компанията за китайска интернет търсачка

Главният изпълнителен директор на Google Съндар Пичай защити плановете на компанията да проучи възможността за създаване на търсачка в интернет, съобразена с нуждите на потребителите в Китай, въпреки опасенията, че това може да се окаже в разрез със..

публикувано на 16.10.18 в 11:06

Ускоряване на китайската инфлация през септември до 7-месечен връх

Потребителската инфлация в Китай се ускори през септември до 7-месечен връх в резултат на по-силно нарастване на цените на храните и на по-високи петролни цени, показват данни на Националното статистическо бюро. Индексът на потребителските цени..

публикувано на 16.10.18 в 10:41
Съоснователите на

Съоснователят на "Майкрософт" Пол Алън почина на 65-годишна възраст

Технологичният свят загуби един от своите визионери, след като в началото на тази седмица почина съоснователят на компанията Microsoft - Пол Алън, съобщава New York Post. Пол Алън почина в понеделник на 65-годишна възраст след усложнения от..

публикувано на 16.10.18 в 10:03

Експерт по киберсигурност: Ще се намери начин да се "закърпи" положението за Търговския регистър

Пожарни действия от такъв тип не водят до добър резултат, винаги има някакво забавяне. Това заяви в предаването „Преди всички“ експертът по киберсигурност Спас Иванов относно обявената спешна обществена поръчка от Агенцията по вписванията, която е на..

публикувано на 16.10.18 в 08:40

Туристическият бранш настоява за повече пари за реклама

Повече средства за реклама на българския туризъм и промяна в начина на определяне на бюджета за туризма. За това настояват представители на бранша в писмо до институциите, които имат отношение по темата. До 1% от приходите в туризма да отиват..

публикувано на 16.10.18 в 02:12

Успешен туристически сезон отчете Николина Ангелкова

Успешен туристически сезон отчете министър Николина Ангелкова след среща с представители на бранша. Близо 4 и половина милиона туристи са посетили България за трите активни летни месеци. Това е ръст от 3,6 на сто спрямо същия период от миналата година...

публикувано на 15.10.18 в 21:24
 ТЕЦ

Закриват предприятието "Енергоремонт", което правеше планови и аварийни ремонти към ТЕЦ "Бобов дол"

Предприятието "Енергоремонт", което извършва планови и аварийни ремонти към ТЕЦ "Бобов дол", се закрива. Целият състав от 130 специалисти и работници се регистрира на борсата. От 1 до 30  ноември всички работили в "Енерегоремонт" - Бобов дол, 74..

публикувано на 15.10.18 в 21:09

Агенцията по вписванията търси 120 терабайта допълнителна памет за съхранение на данни

Агенцията по вписванията обяви спешна обществена поръчка на стойност 190 000 лева за "надграждане на съществуващите дискови масиви за съхранение на данни" със 120 терабайта. Обявата е публикувана на сайта на ведомството. Поради спешността на поръчката, от..

обновено на 15.10.18 в 17:56

Негативен старт на търговията на Уолстрийт в началото на седмицата

След кратко колебание и в двете посоки, водещите фондови индекс на Уолстрийт бележат нови, макар и относително скромни понижения, тъй като политическото напрежение между Белия дом и Саудитска Арабия допринася за допълнително засилване на..

публикувано на 15.10.18 в 17:37

Изненадващо слабо нарастване на продажбите на дребно в САЩ през септември

През септември продажбите на дребно в САЩ се повишиха изненадващо слабо за втори пореден месец, което поставя под въпрос очакванията, че вътрешното потребление ще остане добър генератор на икономическия растеж и през третото тримесечие. Според..

публикувано на 15.10.18 в 16:23