Брекзит: Ново проучване подчертава за отлив на дипломирани европейци от трудовия пазар на Великобритания

Дипломираните, а не по-ниско квалифицираните работници, са в основата на намаляващите трудещи се мигранти от ЕС във Великобритания в резултат на британския вот през миналата година за напускане на Съюза, показва анализ на фондация Resolution..

публикувано на 23.03.17 в 10:56

Изненадващо влошаване на потребителски нагласи в Германия за април до петмесечно дъно

Потребителските нагласи в Германия за четвъртия месец на настоящата година бележат изненадващо влошаване, тъй като германците изглеждат притеснени, че нарастващата инфлация ще ерозира част от тяхната покупателна сила, показва последно проучване на..

публикувано на 23.03.17 в 10:03

В. Ралчева: Слушаме как биоземеделието е приоритет, а като се правят бюджети, нещата са различни

Над 1500 биопроизводители ще бъдат засегнати, ако заповедта, забраняваща нови кандидати по мерките за биоземеделие, остане в сила. От години насам много от промените в наредбите и правилата за прилагането им се случват в последните дни преди новата..

публикувано на 23.03.17 в 08:40

БТПП представя нова версия на Търговския регистър

Търговско-промишлената палата представя модернизирана версия на своя Единен търговски регистър. Целта е фирмите да получават нови възможности и по-бърз достъп до услугите на регистъра. Обновеният вариант ще предоставя максимално опростена процедура за..

публикувано на 23.03.17 в 08:29

Насърчаване на инвестициите в транспорта ще обсъждат на конференция представители на ЕК, институциите и бизнесът

Европейската комисия и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията организират регионална конференция за насърчаване на инвестициите в транспортния сектор с участието на европейския комисар по транспорта Виолета Булц . В..

публикувано на 23.03.17 в 08:04

Влизат в сила санкциите срещу филиалите на руски банки в Украйна

От днес влизат в сила санкции срещу филиалите на руски банки в Украйна. Мерките са обявени от Централната банка на страната и включват забрана за финансови операции, които са от полза за централите на тези филиали.   Пет банки, собственост на руската..

публикувано на 23.03.17 в 07:39

Синдикатите продължават да са против обвързване на спасяването на БДЖ с концесия на летище София

Сериозното ни несъгласие с концесиониране на летище София произтича от това, че имаме изключително дълъг опит с либерализирана авиация в България с конкретни резултати. Ще ви припомня приватизацията на "Балкан" за 150 000 евро, която доведе до..

публикувано на 22.03.17 в 18:15

Българското представяне на CeBIT – все още плахо, но достатъчно конкурентно

Едно от най-престижните изложения за информационни и комуникационни технологии в света CеBIT 2017 се провежда в германския град Хановер. България се представя от девет компании, в това число стартъпи. Фирмите показват дейността си в рамките на национален..

публикувано на 22.03.17 в 16:34

Призиви за оставка на Дейселблум, след заявлението му, че засегнатите от кризата европейски страни са харчили пари за "пиене и жени"

Шефът на Еврогрупата Йерун Дейселблум е изправен преди призиви да подаде оставка, след като той отказа да се извини за думите си, че засегнатите от кризата европейски държави са харчили техните пари за "пиене и жени", съобщава "Файненшъл Таймс"...

публикувано на 22.03.17 в 16:10

Данни на НАП и Агенция "Митници": Над 3,2 млрд. лв. са събраните приходи от края на януари до 20 март 2017 г.

Над 3,2 млрд. лева са събраните приходи от края на януари до 20 март тази година, сочат данните на Националната агенция за приходите и Агенция "Митници“. Това съобщи след заседанието на правителството говорителят на Министерския съвет Ирина Белчева :..

публикувано на 22.03.17 в 16:08

Вилерой де Гало: Все още не е дошло времето за ЕЦБ да спре с "количествените улеснения"

Пределно ясно е, че все още не настъпил момента, когато ЕЦБ ще трябва да започне да ограничава стимулиращите си мерки, въпреки че инфлацията се колебае около определените от банката целеви нива, а икономическият растеж в еврозоната набира скорост, заяви..

публикувано на 22.03.17 в 15:19

Спад на акциите на ING заради разследване за корупция и пране на пари

Акциите на ING Groеp са подложени на агресивен натиск от продажби, след като водещата холандска банка призна, че е обект на криминално разследване по обвинения за пране на пари и за корупция, които могат да доведат до налагането на големи по размер..

публикувано на 22.03.17 в 13:33

ЕЦБ: Протекционизмът може да повиши, а не да намали търговските дефицити

Протекционистките търговски политика могат да увеличат вместо да намалят търговския дефицит на дадена страна, посочва Европейската централна банка в свое проучване, което е оповестено само дни след като финансовите министри и централни банкери от Г-20 се..

публикувано на 22.03.17 в 12:29

Свиване на излишъка по текущата сметка на еврозоната през януари до 15-месечно дъно

Излишъкът по текущата сметка на еврозоната се сви през януари до 15-месечно дъно, отстъпвайки за втори пореден месец от неговия рекорден връх, достигнат през ноември 2016-а година, сочат данни на Европейската централна банка (ЕЦБ). Позитивният баланс..

публикувано на 22.03.17 в 11:56

Солиден ръст на японския експорт през февруари

Износът на Япония нарасна през февруари с най-солидно темпо от две години насам благодарение на скок при търсенето на японски стоки от Китай и от останалите азиатски държави, което е в подкрепа на продължаващото умерено възстановяване на трета по сила..

публикувано на 22.03.17 в 11:03

ЕЦБ обмисля бързо предоставяне на необходимите лицензи за банките, които ще напуснат Лондон след "Брекзит"

Банките в Лондон, които желаят да преместят дейността си в еврозоната след "Брекзит", вероятно ще бъдат пощадени от продължителни тестове от страна на европейските регулатори, което би направило по-лесно това тяхно предислоциране, съобщават официални..

публикувано на 22.03.17 в 10:26

Васил Караиванов: "София тех парк" е бил развиван по сгрешен икономически модел

Основен фокус в дейността на новото ръководство на "София тех парк" ще бъде как да се оптимизират и увеличат приходите , това обясни в предаването "Преди всички" Васил Караиванов , който оглавява новия Съвет на директорите. Ще отваряме Парка все..

публикувано на 22.03.17 в 08:22

Наближава крайният срок за отстъпка при подаване на данъчни декларации по електронен път

Фирмите, които подадат годишните си декларации по електронен път, ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък, припомнят от Националната агенция за приходите. Максималното ограничение на отстъпката е до хиляда лева. Тя важи само, ако и..

публикувано на 21.03.17 в 21:59

Хлябът ще поскъпне, ако цената на природния газ скочи с 30%, предупреждават от бранша

Хлябът ще поскъпне, ако цената на природния газ скочи с 30% от първи април. Това каза за "Хоризонт" председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите в Бургас Димитър Людиев . Над 60% от хлебопроизводителите в страната са зависими от цената на..

обновено на 21.03.17 в 15:52

Проверките по морето започват от май

Още от май ще започнат проверките по морето, извършвани от инспекторите на Комисията за защита на потребителите. Това стана ясно след работна среща между министъра на туризма Стела Балтова и председателя на комисията Димитър Маргаритов . За извършването..

публикувано на 21.03.17 в 15:44