Солиден ръст на доверието в промишления сектор на Франция през април до 6-годишен връх

Доверието в промишления сектор на Франция се повиши изненадващо силно през април, достигайки близо 6-годишен връх, показва последно проучване на френската официална статистика Insee. Индексът, измерващ бизнес доверието в промишления сектор на..

публикувано на 25.04.17 в 14:45

Новотни от ЕЦБ изрази безпокойство относно бъдещите мерки на администрацията на САЩ и от процеса по Брекзит

Несигурността относно бъдещите мерки на администрацията на американския президент Доналд Тръмп е особено тревожна, а проблемите, свързани с Брекзит, може би са подценявани до този момент, като и двете представляват политически рискове за..

публикувано на 25.04.17 в 14:02

Акциите на водещите борси продължават да поскъпват след президентските избори във Франция

Акциите на водещите борси продължават да поскъпват заради резултатите от първия тур на президентските избори във Франция. В Азия индексите отбелязаха по-чувствителен ръст, докато при откриването си основните индекси на европейските борси изгубиха част от..

публикувано на 25.04.17 в 13:45

Немското правителство повиши леко прогнозите си за икономическия растеж в Германия през тази и следващата година

Немското правителство повиши леко своите прогнози за икономическия растеж на Германия през тази и следващата година с оглед на засилващия се оптимизъм относно растежа на глобалното търсене и потребление, съобщава агенция Ройтерс, цитирайки двама..

публикувано на 25.04.17 в 13:10

Гърция продаде пристанище Солун

На цена 1,1 милиард евро Агенцията за приватизация на Гърция продаде на чужди инвеститори 67 процента от акциите на пристанище Солун. Финализиране на сделката се очаква след одобрение от Сметната палата. Въпреки протестите и стачките правителството избра..

публикувано на 25.04.17 в 12:28

Повече банки от еврозоната очакват слабо затягане на кредитните стандарти през настоящото тримесечие, сочи проучване на ЕЦБ

Повече търговски банки от еврозоната очакват слабо затягане на кредитните си стандарти през текущото тримесечие спрямо началото на годината, въпреки че мнозинството финансови институции вероятно ще запазят без промяна стандартите при отпускане на..

публикувано на 25.04.17 в 12:21

Министерството на финансите пое 60 милиона лева вътрешен дълг под формата на 4-годишни държавни ценни книжа

Министерството на финансите преотвори емисия 4-годишни държавни ценни книжа (ДЦК), деноминирани в лева, с падеж 22 февруари 2021 година. На проведения на 24 април аукцион бяха пласирани успешно ДЦК за 60 млн. лева при среднопретеглена годишна..

публикувано на 25.04.17 в 11:53

Плаха стабилизация на петрола след шест поредни сесии на ценови спад

Цените на петрола нарастват слабо по време на днешната търговия, опитвайки известна стабилизация след шест поредни сесии на спад. Пазарите на черното злато обаче остават под натиск, тъй като търговците и инвеститорите сякаш губят увереността, че..

публикувано на 25.04.17 в 11:22

У нас започва серия от дебати, посветени на бъдещето на общата селскостопанска политика на ЕС

Институтът за агростратегии и иновации и "ИнтелиАгро" канят всички браншови организации да се включат в серия от дебати, посветени на бъдещето на общата селскостопанска политика на Европейския съюз след 2020-а година. За предаването „Преди всички“..

публикувано на 25.04.17 в 11:06

Samsung очаква силен интерес към новите модели смартфони Galaxy S8 и Galaxy S8+ след грандиозния провал с Galaxy Note 7

Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics обяви, че е получил рекордни предварителни поръчки за моделите смартфони Galaxy S8 и Galaxy S8+, като това се очаква да представлява първия успешен старт на нови мобилни телефони на компанията..

публикувано на 25.04.17 в 10:09

Христо Казанджиев: Действията на прокуратурата в КЕВР са преекспониране на проблема

Изненадан съм от действията на прокуратурата поради факта, че са изключително непремерени и то по отношение на институция, която по дефиниция е независима. Не съм изненадан от целите на изследването, но да се говори за „група от престъпления“ е..

публикувано на 25.04.17 в 09:39

Гърция продаде 67-процентен дял от пристанище Солун на германо-гръцко-френско-китайски консорциум

Гърция продаде на търг на германо-гръцко-френско-китайски консорциум 67-процентен дял от пристанище Солун, което бе предвидено в споразуменията между Гърция и нейните кредитори - Европейския съюз и Международния валутен фонд, предаде Франс прес, като се..

публикувано на 24.04.17 в 21:14

"Норд стрийм"-2 подписа споразумения с пет европейски компании за финансиране на "Северен поток"-2

Консорциумът "Норд стрийм"-2 подписа споразумения с пет европейски компании за финансиране на 50 процента от проекта за газопровод "Северен поток"-2, като всяка от тях ще отпусне до 950 милиона евро.  Това съобщи руският газов холдинг "Газпром",..

публикувано на 24.04.17 в 18:08

Пазарът на акции на Уолстрийт напредва с над 1%, следвайки европейската инвеститорска еуфория от президентските избори в Франция

Американските инвеститори последваха прибера на техните европейски колеги и също се втурнаха да купуват акции на старта на търговията на "Уолстрийт" в резултат на победата на проевропейски настроения центрист Еманюел Макрон на първия тур от..

публикувано на 24.04.17 в 17:57

Искрен Пенчев: Да скъсаме с мантрата, че сме невзрачна страна, молеща инвеститорите

Ситуацията в навечерието на съставянето на нов редовен кабинет не е никак лоша. И фискът, и производството, заедно с безработицата бележат положителна промяна. Това отбеляза в интервю за предаването "Нещо повече" Искрен Пенчев , преподавател в..

публикувано на 24.04.17 в 17:53

Трудовите злополуки намаляват

88 смъртни случаи е имало през миналата година в резултат на трудови злополуки, 17 от които са станали на път към работа. Синдикалисти от КТ "Подкрепа" и представители на правителството почетоха паметта на жертвите на трудови злополуки пред паметника в..

публикувано на 24.04.17 в 15:55

ЕК потвърди, че първичният бюджетен излишък на Гърция за 2016-а надвишава съществено договорените цели

Първичният бюджетен излишък на Гърция беше в размер на цели 4,2% от БВП през миналата година, надвишавайки значително целта, заложена в третата спасителна програма, съобщи в понеделник Европейската комисия, потвърждавайки данните на Elstat от миналата..

публикувано на 24.04.17 в 14:25

Българската фондова борса предлага промени в начина на изчисляване на SOFIX

Българската фондова борса предлага промени в начина на изчисляване на основния борсов индекс SOFIX.  Една от съществените промени, предлагани от Българската фондова борса, е  свързана с избора на компаниите, влизащи в основния индекс SOFIX. Всяка от 15-те..

публикувано на 24.04.17 в 14:07

Бундесбанк очаква съществено ускоряване на икономическия растеж в Германия през първото тримесечие

Германският икономически растеж вероятно ще се ускори рязко през първото тримесечие на годината благодарение на по-добро представяне на индустрията и с оглед на по-нататъшно нарастване на частното потребление, отбеляза Бундесбанк при представяне на своя..

публикувано на 24.04.17 в 13:52

Предприемачи от Силициевата долина ще изнесат поредица от лекции пред българска публика

Едни от най-успелите предприемачи от Силициевата долина ще изнесат поредица от лекции пред българска публика. Те ще се състоят в София, Пловдив, Велико Търново и други български градове. С инициативата ще бъде поставено и началото на проекта "Български..

публикувано на 24.04.17 в 13:17