Германският профсъюз "Верди" се споразумя с работодателите за повишаване на заплатите в публичния сектор

В сряда най-големият германски профсъюз "Верди" постигна споразумение с работодателите за многостепенно повишаване на заплатите на близо 2,3 милиона заети в обществения сектор на страната, съобщава "Уолстрийт джърнъл". Заплатите в публичния..

публикувано на 18.04.18 в 12:14

Global Future: Брекзит ще направи британците по-бедни и ще струва на данъкоплатците стотици милиони паунда всяка седмица

Всеки от четирите сценария на британското правителството за Брекзит, включително така нареченото „безпроблемно“ споразумение, ще направи британците по-бедни и ще струва на данъкоплатците стотици милиони паунда всяка седмица, показва анализ на мозъчния тръст..

публикувано на 18.04.18 в 11:42

НСИ: Увеличение на доходите през 2017 година с 8,1% при повишение на разходите с 9,7%

Общият доход средно на лице от домакинствата нарасна през миналата година с 8,1% спрямо година по-рано, достигайки 5 586 лева, като за последните десет години (между 2008-а и 2017-а година) средните доходи в България се увеличиха 1,6 пъти, показват..

публикувано на 18.04.18 в 11:40

Гърция договори по-висока цена за приватизацията на газовия оператор ДЕСФА

Гърция договори по-висока цена за приватизацията на газовия оператор ДЕСФА. Два консорциума днес представиха нови завишени оферти по придобиване на 66% от акциите на гръцкия газов оператор ДЕСФА. Приватизацията на гръцкия газов оператор е част от..

публикувано на 18.04.18 в 11:34

Проучване на Ройтерс: Икономиката на еврозоната ще пострада от търговския спор между САЩ и Китай

Икономическият растеж в еврозоната, който вече частично се забавя в резултат на по-силното евро, ще бъде засегнат негативно от текущия търговски спор между САЩ и Китай, показват резултати от проучване на агенция Ройтерс сред над 100 водещи..

публикувано на 18.04.18 в 11:02

Петкова: Преговори с втория в класирането за продажбата на ЧЕЗ са изцяло в правомощията на чешката държава

Евентуални преговори с втория в класирането за продажбата на ЧЕЗ са изцяло в правомощията на чешката държава, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова: "Това е процедура, която се провежда изцяло по правилата на чешката държава, по..

публикувано на 18.04.18 в 10:56

Пореден силен ръст на продажбите на нови автомобили в България през март, но при понижение за целия ЕС

През март регистрацията на нови автомобили в Европейския съюз (ЕС) се понижи за пръв път от началото на годината, като във Великобритания пазарът на моторни превозни средства продължава да се свива солидно, но вече има загуба на добрия възходящ..

публикувано на 18.04.18 в 10:12

Туристически рекорди в Кипър

Три зимни туристически рекорда отчете Кипър в началото на активния летен сезон на 2018 г., който се очаква да постави нов рекорд, за четвърта поредна година, във възходящото развитие на кипърския туризъм, най-силния икономически отрасъл на страната...

публикувано на 18.04.18 в 09:29

Министър Петкова ще участва в обсъждането на стратегия за течните горива и възможностите пред сектора до 2050-а

Стратегията за течните горива и възможностите пред сектора до 2050-а година се обсъждат в София в рамките на конференция от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Форумът се организира от Българската петролна и газова асоциация и..

публикувано на 18.04.18 в 07:50
Комисията по енергетика изслуша министъра на енергетиката Теменужка Петкова във връзка със съхранението на оборудването на АЕЦ „Белене“

Теменужка Петкова: До няколко месеца ще е ясно дали ще отпадне таксата за сградна инсталация

До няколко месеца ще е ясно ще отпадне ли таксата сградна инсталация, която плащат потребителите на парно. Това каза енергийният министър Теменужка Петкова по повод решението на тричленния състав на Върховния административен съд, който отмени формулата ,..

публикувано на 17.04.18 в 19:32

"Топлофикация София" е поискала 4% поскъпване на парното и топлата вода

Парното и топлата вода в столицата да поскъпнат с 4 на сто от юли е поискала Топлофикация София, а топлофикационното дружество на "И Ви Ен" настоява за двупроцентен скок в Пловдив. От публикуваните от енергийния регулатор заявления на..

публикувано на 17.04.18 в 19:04
Министърът на икономиката Емил Караниколов

Емил Караниколов: На Балканите е необходим общ стратегически инвестиционен план

Българската банка за развитие ще инициира създаването на Център за развитие на съвместни проекти в Централна и Източна Европа. Това стана ясно по време на международния форум "Инвестиции за растеж", организиран от банката. Също така бе подписан..

публикувано на 17.04.18 в 18:42
Веселин Захариев

В. Захариев: "Инерком" не са участвали по отношение на подготвяното заявление за цените

Парите, които ще плати избраната за купувач на българските активи на ЧЕЗ фирма "Инерком", няма да влязат в цените на тока. Това каза консултантът по сделката Веселин Захариев.  Захариев допълни, че фирмата не е участвала при изготвянето на..

обновено на 17.04.18 в 18:41

МВФ потвърди прогнозите си за солиден глобален икономически растеж при по-силна експанзия в САЩ и Европа

Световната икономика е на път да нарасне с 3,9% през тази и през следващата година, отбелязвайки най-бързото темпо на експанзия от 2011 година насам. Това показват последните прогнози на Международния валутен фонд, които са без промяна спрямо т.нар...

публикувано на 17.04.18 в 17:19
Народна банка на Китай

Китай понижава задължителните банкови резерви, освобождавайки около 200 млрд. долара

Централната банка на Китай обяви във вторник, че ще намали обема на минималните задължителни резерви, които повечето търговски и чуждестранните банки в страната трябва да държат, за да могат да покриват отпусканите от тях средносрочни кредити. На своя..

публикувано на 17.04.18 в 16:29

ЧЕЗ са заявили пред КЕВР искане за повишаване на цените на тока с 16%, "Енерго про" и EVN - около 7%

С 16 процента по-високи сметки за ток може да плащат потребителите на ЧЕЗ, ако енергийният регулатор утвърди поисканите от дружеството цени. Средно със 7 процента повече биха плащали клиентите на "Енерго про" и "И Ви Ен" ( EVN) . Това става ясно от..

публикувано на 17.04.18 в 16:04

Повишение на америкaнските фондови фючърси след силни финансови отчети на Goldman Sachs, Johnson & Johnson и Netflix

Трите основни американски фондови фючърси нарастват преди старта на търговията на Уолстрийт, тъй като инвеститорите приветстват серия силни финансови отчети на водещи компании от САЩ за първото тримесечие на годината. Фючърсите на индекса DJIA се..

публикувано на 17.04.18 в 15:42

Икономическите нагласи в Германия продължават да се влошават драматично

Очакванията на германските анализатори и инвеститори относно състоянието на икономиката на Германия през следващите месеци продължават да се влошават силно и през април с оглед на растящото търговско напрежение между САЩ и Китай и притесненията около..

публикувано на 17.04.18 в 14:59

Тръмп обвини Русия и Китай, че девалвират техните валути, докато САЩ повишава лихвите

В понеделник американският президент Доналд Тръмп обвини Русия и Китай, че девалвират техните валути, докато в същото време САЩ повишава лихвените равнища. "Русия и Китай играят играта "Девалвация на валутата", докато САЩ поддържа политика на..

публикувано на 17.04.18 в 13:52
Валентин Николов

В. Николов: Търсим и баланс, а не само експертност при обновяването на КЕВР

В крайна сметка ние търсим юрист, който да попълни мястото на юриста в КЕВР, както и търсим човек, който да отговаря за ВиК сектора, а също и търсим енергетици. Това обясни в предаването "12+3" Валентин Николов , депутат от ГЕРБ и председател на..

обновено на 17.04.18 в 13:24