Георги Гегов

До края на годината ще е ясно колко ще струва газоразпределителният център "Балкан"

Изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Георги Гегов обяви, че до края на годината трябва да е ясно колко ще струва изграждането на газоразпределителния център "Балкан". Окончателно трябва да разберем и какви количества синьо гориво биха минавали..

публикувано на 13.07.17 в 13:35

Димитър Иванов: България не е готова за преминаване към безкешови разплащания

Българското правителство е принудено от външни фактори да отиде към по-бързи радикални мерки за повишаване на събираемостта на приходите и на лимитирането на кешовите транзакции. Вследствие на приетия план на Европейската комисия за преминаване към..

публикувано на 13.07.17 в 13:28

По условия за правене на бизнес Варна изпреварва София

Варна изпреварва София по условия за правене на бизнес. Това сочат резултатите от доклада на Световната банка за бизнес средата в България, Румъния и Унгария. Ако в традиционното изследване на Световната банка "Правене на бизнес" България беше..

публикувано на 13.07.17 в 13:24

НСИ: Дефлация от 0,5 % е регистрирана през юни спрямо май

Дефлация от 0,5 % е регистрирана през юни спрямо май, изчисли Националният статистически институт. Намаление има в цените на хранителните продукти и горивата, но поскъпват почивките, ресторантьорските услуги и билетите за културни и развлекателни..

публикувано на 13.07.17 в 11:54

Добри новини от бизнеса, който поддържа живи българските традиции

С две семейства от различни краища на страната, които поддържат живи българските традиции, като успешно развиват бизнес, свързан с производството на розово масло и с развитието на животновъдството, ви среща предаването "Преди всички" по "Хоризонт"...

публикувано на 13.07.17 в 11:44

Ив. Бойков: Липсата на работна ръка в строителството е сериозен проблем, който може да постави под риск изпълнението на бъдещи големи проекти

Липсата на работна ръка в строителството е сериозен проблем за бранша, който ще постави под риск изпълнението на бъдещи големи проекти, като вече се отразява и на  изпълнението на програмата за саниране. Това заяви изпълнителният директор на..

публикувано на 13.07.17 в 10:20

"Даймлер" заподозрян в сериозни манипулации на данните за изгорени газове

Обвиненията срещу германския автомобилен гигант "Даймлер" за манипулации на данните за отделяните изгорени газове може да се окажат още по-сериозни, отколкото се предполагаше. От 2008 до 2016 г. концернът е продавал в Европа и САЩ дизелови автомобили..

публикувано на 13.07.17 в 09:03

Град в България предлага по-добри условия за правене на бизнес от София, според доклад на Световната банка

Един град в България предлага по-добри условия за правене на бизнес от София, според доклад на Световната банка за правене на бизнес в Европейския съюз с фокус България, Унгария и Румъния.  По-късно днес ще стане ясно кой е този град, при представяне на..

публикувано на 13.07.17 в 08:10

Над 8,7 млрд. лева е разходът за пенсии на НОИ за 2016

Над 8,7 млрд. лева е разходът за пенсии на Националния осигурителен институт за 2016 година, отчете Весела Караиванова , която временно изпълнява длъжността на управител на института. Тя представи дейността на НОИ пред социалната комисия в парламента...

публикувано на 12.07.17 в 22:11

Христина Христова: Минималните осигурителни прагове по браншове се определят от синдикатите и работодателите

В КНСБ настояват за увеличаване от 1 на 2% на вноската за обезщетяване при безработица, така че те да бъдат по достойни. От синдиката обмислят да предложат за получаване на помощи за безработица да трябва да се доказват 12 месеца работа от последните..

публикувано на 12.07.17 в 17:09

Търговията между Катар и Турция продължава без прекъсване, заяви катарският министър на икономиката

Търговията между Катар и Турция продължава без прекъсване въпреки санкциите, наложени от редица арабски страни на Доха. Това заяви днес катарският министър на икономиката и търговията шейх Ахмед бин Джасим Ал Тани по време на среща с турския му колега..

публикувано на 12.07.17 в 15:55
Мухамед Баркиндо

Генералният секретар на ОПЕК ще продължи консултациите си с производителите на шистов петрол в САЩ

ОПЕК ще продължи активните консултации с производителите на шистов петрол в САЩ във връзка със съвместни действия за стабилизиране на петролния пазар. Това заяви днес в кулоарите на Световния петрол конгрес в Истанбул генералният секретар на ОПЕК..

публикувано на 12.07.17 в 15:36

Засилен интерес към българския трудов пазар на чужденци, отчитат от КНСБ

Ако правителството промени механизма за договаряне на минималните осигурителни доходи, КНСБ си запазва правото да организира протести. Според синдиката след миналогодишния отказ на бизнеса да договаря минимални доходи, половината от работниците..

обновено на 12.07.17 в 15:15

КНСБ настоява осигуровката за безработица да е 2%

КНСБ настоява осигуровката за безработица да се повиши от 1 на 2 процента. Това ще позволи Фондът за обезщетения да не отчита дефицит и да се повиши на 300 лева месечното минимално обезщетение. От 8 години минималният му размер е 150 лева въпреки..

обновено на 12.07.17 в 10:32

Светозар Гледачев: Цялата сметка за КТБ не е платена

Случаят КТБ няма да заглъхва и поне десетина години ще вълнува нашите умове и сърца, защото това е огромен обир , заяви в предаването "Преди всички" финансовият анализатор Светозар Гледачев . След първоначално формулираните загуби окончателните..

публикувано на 12.07.17 в 09:15

Любен Томев: 20% данък за лицата с месечен доход, надвишаващ 10 пъти минималната работна заплата

КНСБ настоява за въвеждане на "данък богатство“.  Предложението е лицата, чиито месечни доходи надхвърлят десет пъти минималната работна заплата, да плащат 20 вместо 10 процента данък, обясни главният икономист на синдиката Любен Томев : Говорим за..

публикувано на 11.07.17 в 18:23

Ще се върнете ли?

Голяма международна компания, която има представителство в България, решава да стимулира с добро предложение българите зад граница. Под мотото „Мога там, искам тук“ –тя цели връщането на квалифицирани наши сънародници от чужбина, които искат да..

публикувано на 11.07.17 в 17:18
Божидар Данев

Божидар Данев: Нарушен е синхронът между ГЕРБ и парламента

След като правителството демонстрира сериозна решимост да намали административната тежест за бизнеса и гражданите, имаме действия на законодателния орган в посока обратна на решенията на изпълнителната власт. За първи път сме свидетели на подобно..

публикувано на 11.07.17 в 16:29
Пламен Димитров

Пламен Димитров: Между 10 и 25 процента ръст на заплатите на бюджетните служители е необходим през 2018-а

900 милиона лева повече за заплати в бюджетната сфера и още 470 милиона допълнително за капиталови разходи догодина поискаха от КНСБ. Разговор по темата ще се води с финансовия министър.  Политиката по доходите да е приоритет на правителството,..

публикувано на 11.07.17 в 14:54

Боновите книжки – излишен документ или финансов актив

В своя форум порталът "Моите пари.БГ" стартира кампания за събиране на информация колко струват акциите ни от масовата приватизация и какви дивиденти са обявени за получаване. В раздържавяването взеха участие 81 приватизационни фонда, а "спящите..

публикувано на 11.07.17 в 14:05