Лондон остава най-атрактивният финансов център в света

Лондон продължава да бъде най-атрактивният   финансов център в света, увеличавайки преднината си пред Ню Йорк въпреки задаващото се излизане на Великобритаиня от Европейския съюз, показва ново проучване. Икономически експерти обаче предупредиха, че все..

публикувано на 11.09.17 в 18:33

"Гугъл" стартира процедура по обжалване на наложената от ЕС глоба за 2,42 млрд. евро

Компанията Alphabet Inc., която е собственик на интернет гиганта "Гугъл", обяви в понеделник, че е стартирала официална процедура по обжалване на наложената през юни глоба за 2,42 млрд. евро от страна на регулаторните органи на Европейския съюз за защита..

публикувано на 11.09.17 в 17:32
Румен Порожанов

Румен Порожанов: Над 200 000 тона грозде от тазгодишната реколта ще бъдат преработени във вино

Над 200 000 тона грозде от тазгодишната реколта ще бъдат преработени във вино. Това каза министърът на земеделието Румен Порожанов при откриването на гроздобера в пазарджишкото село Черногорово. Той допълни, че реколтата е с добро качество и това ще..

публикувано на 11.09.17 в 17:18

Ураганите "Ирма" и "Харви" ще навредят на потреблението на петрол през септември, прогнозира Goldman Sachs

Комбинираното въздействие на ураганите "Харви" и Ирма" вероятно ще доведе до спад на търсенето на петрол с 900 хил. барела на ден през септември, се посочва в анализ на банката Goldman Sachs. "Ирма" ще окаже негативно въздействие върху търсенето..

публикувано на 11.09.17 в 16:29

Национална подписка с искане за необлагаем минимум за доходите на физическите лица

Въвеждане на необлагаем минимум за доходите на физическите лица и намаление на ставките на ДДС върху храни и стоки от първа необходимост- за това се обявиха от новосъздадената гражданска инициатива "Да спрем машината за неравенство. За справедливи данъци"...

публикувано на 11.09.17 в 15:38

Димитър Събев: Големият въпрос у нас е съотношението между преки и косвени данъци

Днес беше обявено създаването на гражданската инициатива "Да спрем машината за неравенство" за преразпределяне на данъчната тежест в България - това стана с организирането на национална подписка с искане за определяне на справедливи данъци у нас...

публикувано на 11.09.17 в 15:30

Започва разпределянето на парите, предназначени за отстъпка от акциза за гориво за земеделците

От днес до 29 септември започва разпределянето на 84 млн. лева, предназначени за отстъпка от акциза за гориво за земеделците. Стопаните могат да подават заявления, като за целта трябва да представят в общинските служби "Земеделие" копия и опис на фактурите..

публикувано на 11.09.17 в 14:35

Подем на инвеститорския риск-апетит на световните капиталови пазари в началото на новата седмица

Европейските акции поскъпват по време на търговията в понеделник, следвайки позитивното представяне на азиатски борси с оглед на възстановяването на инвеститорския риск-апетит на фона на отслабващата сила на урагана "Ирма", който удари американския..

публикувано на 11.09.17 в 14:00

НАП пресече опит за нелегален внос в страната на 21 тона течен яйчен жълтък без сертификат

Националната агенция за приходите пресече опит за нелегален внос в страната на 21 тона течен яйчен жълтък без сертификат, съобщиха от приходната агенция. При проверка на товарния камион, превозващ стоката, служителите на НАП са установили, че липсват..

публикувано на 11.09.17 в 13:16

Т. Томов: Около 30% от напускащите работа посочват като причина стреса

Темата „Бърнаут“ не е за подценяване. Това е един тих убиец на здравето, дори на съдбата на хората. Това каза в предаването „Хоризонт до обед“ Томчо Томов – ръководител на Националния център за оценка на компетенциите към БСК. По думите му..

публикувано на 11.09.17 в 12:34

Изненадващо повишаване на индустриалното производство в Италия през юли

Индустриално производство на Италия нарасна изненадващо през юли за трети пореден месец, което сякаш е сигнал за запазване на добро темпо на икономическа експанзия в началото на второто полугодие. Според официалната статистика Istat,..

публикувано на 11.09.17 в 12:24
Беноа Кьоре от ЕЦБ

Беноа Кьоре: Политиката на ЕЦБ ще остане стимулираща за по-продължителен период

Политиката на Европейската централна банка ще продължи да бъде стимулираща за по-продължителен период от време, отколкото в предходните случаи на шокове, което вероятно ще ограничи негативното влияние, дължащо се на поскъпването на еврото, заяви в..

публикувано на 11.09.17 в 12:04

Китай ще забрани вътрешната търговия с биткойн и с други криптовалути

Китайските власти възнамеряват да затворят вътрешните борси за търговия с Биткойн, нанасяйки по този начин последен удар върху процъфтяващата индустрия на търговия с виртуални валути, която навлезе активно в страната преди четири години...

публикувано на 11.09.17 в 11:12

Френската централна банка прогнозира стабилен икономически растеж от 0,5% през третото тримесечие

През третото тримесечие се очаква икономиката на Франция да запази доброто темпо на растежа от предходните три месеца с оглед на относително стабилната промишлена активност при известно ускоряване на бизнес активността в сферата на услугите и..

публикувано на 11.09.17 в 10:36

Рязко забавяне на китайските фискални разходи през август

Държавните финансови разходи в Китай се забавиха рязко през август, тъй като правителството направи превантивни разходи по-рано тази година, които допринесоха за по-силен от очакваното икономически растеж през първата половина на годината...

публикувано на 11.09.17 в 10:12
Дейвид Дейвис

Дейвис заяви, че блокиране на Законопроекта за излизане на Великобритания от ЕС ще причини хаотичен Брекзит

Държавният секретар на Обединеното кралство, отговарящ за процеса по излизане от Европейския съюз Дейвид Дейвис, предупреди, че ако британските депутати гласуват тази вечер против т.нар. "Анулиращ законопроект" (Договора за излизане от ЕС), това..

публикувано на 11.09.17 в 10:00

Възможностите за работа на младежи в неравностойно положение е тема на дискусия, организирана от МТСП

Възможностите за намиране на работа на младежи в неравностойно положение е тема на дискусия, организирана от Министерството на труда и социалната политика. Събитието е под наслов "Открий ме. Разбери ме. Приеми ме".  На дискусията са поканени..

публикувано на 11.09.17 в 08:46

Тръгва национална подписка с искане за определяне на справедливи данъци

Гражданската инициатива "Да спрем машината на неравенството" организира национална подписка с искане за определяне на справедливи данъци. Идеята се подкрепя от синдикат "Подкрепа", политически формации и неправителствени организации. От КНСБ..

публикувано на 11.09.17 в 08:38

В. Григорова: Опитваме се да върнем нормалността в данъчната ни система

"Да спрем машината за неравенство! За справедливи данъци" – това е мотото на пресконференция и нова гражданска инициатива в полза на бедните българи. Тя ще протече като национална подписка с искания за въвеждане на необлагаем минимум върху доходите..

публикувано на 11.09.17 в 08:37

Сп. "Шпигел": ЕС с критики към икономическата политика на Тръмп

Финансово-икономическа комисия на ЕС критикува икономическата политика на президента на САЩ Доналд Тръмп и е обезпокоена, че опитите за засилване на протекционизма излагат на опасност световната икономика. Това пише германското списание "Шпигел",..

публикувано на 10.09.17 в 18:29