Понижение на британската безработица през февруари до ново 42-годишно дъно от 4,2% и стагнация на растежа на заплатите

През трите месеца до края на февруари британската безработица се понижи до ново най-ниско ниво от повече от четири десетилетия насам от 4,2% при стагнация на растежа на заплатите, показват данни на официалната британска статистика ONS, които..

публикувано на 17.04.18 в 12:38

Средното заплащане на служителите във "Фейсбук" достигната 240 хил. долара през 2017 година

Служителите в компанията "Фейсбук" са получили през миналата година средно възнаграждение от над 240 000 щатски долара, докато общите компенсации за главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг са надхвърлили 8,8 милиона долара, показват официални..

публикувано на 17.04.18 в 11:39

САЩ и Великобритания предупреждават за руски кибератаки спрямо редица компании и правителствени операции

В понеделник вечерта САЩ и Великобритания направиха неясна, но заплашителна съвместна декларация, в която обвиняват Русия, че през последните дни тя е засилила своите кибератаки спрямо американски и британски компании, както и спрямо правителствени..

публикувано на 17.04.18 в 11:11

Нурхан Реджеб: Добрите бизнес зони стават изключително важни и за хората, които живеят около тях

Глобалната тема в съвременното градоустройство е да подобрим качеството на средата, в която живеем. Това каза урбанистът Нурхан Реджеб за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ преди конференцията на тема „Инвестиции и строителство на офис сгради“,..

публикувано на 17.04.18 в 10:55

Китайската икономика нарасна с 6,8% през първото тримесечие

Икономиката на Китай нарасна през първото тримесечие на годината малко по-силно от очакваното благодарение на силни потребителски разходи, здрав износ и солидни инвестиции в пазара на недвижими имоти. Брутният вътрешен продукт на втората по сила световна..

публикувано на 17.04.18 в 10:40

"Еър Франс" отправи окончателна оферта към профсъюзите за увеличаване на заплатите

"Еър Франс" обяви в понеделник късно вечерта, че компанията е направила окончателно предложение на синдикатите за увеличаване на заплатите в момент, в който се очаква нова 48-часова стачка, съобщава агенция MarketWatch. Предложението е факт след..

публикувано на 17.04.18 в 09:50

Българската банка за развитие организира международен форум "Инфраструктура за растеж"

Българската банка за развитие организира международен форум "Инфраструктура за растеж". Стратегическите инвестиции в инфраструктура в България и Балканите като водещ фактор за икономическия растеж - това е основната тема на международния форум, организиран..

публикувано на 17.04.18 в 07:30

Бисер Петков: Подготвен е проектозакон за предприятията на социалната и солидарната икономика

Подготвен е проектозакон за предприятията на социалната и солидарната икономика, който до дни ще бъде публикуван за обществено обсъждане. Това обяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков на международна конференция за..

обновено на 16.04.18 в 18:52

Синдиктът на КТБ подписа с "Инвестбанк" рамков договор за продажбата на банка "Виктория"

Синдикът на намиращата се в несъстоятелност "Корпоративна търговска банка” АД сключи на 16-ти април 2018-а година рамков договор с „Инвестбанк“ АД за продажбата на ТБ "Виктория" АД, се посочва на интернет страницата на КТБ. Рамковият договори включва..

публикувано на 16.04.18 в 17:55

Позитивен старт на търговията на Уолстрийт

Американските пазари на акции стартират с добри повишения в началото на търговията в понеделник, тъй като инвеститорите изглежда не очакват, че осъществените от САЩ, Великобритания и Франция ракетни удари по сирийски обекти през уикенда ще..

публикувано на 16.04.18 в 17:20

Гръцките банки изглежда ще преминат успешно стрес-теста на ЕЦБ

Гръцките банки изглежда ще преминат успешно стрес-тестовете на ЕЦБ, като резултати ще бъдат оповестени на 4-ти май, съобщи в понеделник главният изпълнителен директор на втория по големина кредитор в страната - Националната банка на Гърция..

публикувано на 16.04.18 в 16:43

Солидно повишение на продажбите на дребно в САЩ през март след три поредни месеца на понижения

През март продажбите на дребно в САЩ се повишиха по-силно от очакваното след три поредни месеца на техен спад, което е знак, че подобряващата се финансова картина на американските домакинства ще поднови растежа на потребителските разходи и вероятно..

публикувано на 16.04.18 в 16:02

Силен скок на печалбата на "Банк ъф Америка" с 34% през първото тримесечие на годината

Втората по големина банка в САЩ - "Банк ъф Америка" отчете солидно нарастване на печалбата си през първото тримесечие на годината с 34% спрямо година по-рано благодарение на по-високите лихвени нива и в резултат на по-голям размер на предоставените от..

публикувано на 16.04.18 в 14:50

Ръст на заплатите и производителността на труда у нас, отчитат от Евростат

През миналата година производителността на труда у нас е нараснала с 1,7%, а разходите за труд - с 11%. Данните са на Евростат, цитирани от Българската търговско-промишлена палата. Страната ни се нарежда на девето място по ръст на производителността на..

публикувано на 16.04.18 в 14:49

"Мудис": Слабостта на турската лира е кредитно негативна за суверенния рейтинг на страната

Хроничната слабост на турската лира е кредитно негативен фактор за суверенния дългов рейтинг и е проблематична за икономиката на страната. Това посочи в понеделник кредитната агенция "Мудис", цитирайки високата степен на външна уязвимост и ниските..

публикувано на 16.04.18 в 13:44

България е готова за членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

България е готова за членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и ще разчита на подкрепата на своите външнотърговски партньори за присъединяването. Това заяви заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев по..

публикувано на 16.04.18 в 13:40

"Северен поток 2" трябва да постигне баланс на интересите, посочи икономическият министър на Германия

Целта на Германия по отношение на планирания нов газопровод "Северен поток 2" от Русия за Западна Европа е да даде възможност за частни инфраструктурни проекти, като същевременно бъдат защитени оправданите интереси на Украйна. Това заяви в понеделник..

публикувано на 16.04.18 в 12:55

Suzuki Jimny 2 вече няма да се произвежда

„Сузуки“ обяви, че спира от производство всъдехода Suzuki Jimny 2. То бе планирано за 2019 година, но от началото на годината в Япония бяха забранени автомобили, които са без допълнителни системи за устойчивост на пътя. От компанията са..

публикувано на 16.04.18 в 12:25

Понижение на рублата и на борсовите индекси в Москва след заплахата на САЩ за нови санкции спрямо Русия

Руската рубла и акциите на руските компании се намират под предпазлив натиск от продажби по време на търговията в понеделник. Това е като реакция на заплахите за предстоящи нови санкции на Вашингтон спрямо Москва и с оглед на днешен спад на петролните..

публикувано на 16.04.18 в 12:11

Акциите на „Русал“ се сринаха, Дерипаска е пред фалит

Заради американските санкции акциите на „Русал“ на руския олигарх Олег Дерипаска загубиха над 1/4 от стойността си. При отварянето на борсата в Хонконг в понеделник, 16 април, ценните книжа поевтиняха с над 27% до 1,43 хонконгски долара (0,18 USD). Това е..

публикувано на 16.04.18 в 11:47