В Сливен има свободни работни места в производството

В Сливен има свободни работни места, като Общината се ангажира да съдейства в комуникацията между бизнеса и търсещите работа. Това е изводът от тридневната открита трудова борса, проведена в града. Според кмета Стефан Радев работодателите могат да..

публикувано на 11.07.17 в 13:57

Румен Гълъбинов: Евтините външни заеми днес стават скъпи външни дългове утре

За последните 10 години държавният дълг на България се е увеличил с над 150%. Имаше време, когато фискалният резерв превишаваше държавния ни дълг, докъм 2008-а година, 2009-2010-а бяха почти изравнени, след което от 2011-а година се забелязва отчетлива..

публикувано на 11.07.17 в 13:46

Фондът за гарантиране на влоговете погаси 30 млн. лв. от държавния заем, отпуснат заради КТБ

Фондът за гарантиране на влоговете погаси предсрочно 30 млн. лева от държавния заем, отпуснат заради КТБ през 2014 г. Това съобщиха от Министерството на финансите.  Оттам припомнят, че това е второто частично предсрочно плащане, след като миналата..

публикувано на 11.07.17 в 12:54

Св. Боянова: Селскостопанската политика да отговаря на икономическата, политическата и екологичната обстановка

В края на изминалата седмица в Брюксел се проведе европейска конференция за бъдещето на общата селскостопанска политика – една от най-мащабните в Европейския съюз, която усвоява огромен процент от целия бюджет на общността. Един от българските..

публикувано на 11.07.17 в 11:59

Гърция обмисля да излезе на пазарите преди 27 юли

След като получи поредния транш от 7,7 млрд. евро, гръцкото правителство смята, че вече са назрели условията за излизане на страната на пазарите. За целта управляващата коалиция възнамерява да емитира още следващата седмица нова облигация в размер на 2 до 4..

публикувано на 11.07.17 в 10:49

Стамен Янев: Над половината подкрепени от Българската агенция за инвестиции проекти са високотехнологични

От началото на годината Българска агенция за инвестиции е сертифицирала 11 нови големи инвестиционни проекта на обща стойност над 160 милиона лева, които предвиждат да бъдат разкрити над 4000 нови работни места. Това съобщи в ефира на “Хоризонт”..

публикувано на 11.07.17 в 10:48
Гюнай Хюсмен

Дискусия за проблемите с осигуряването на кадри за бизнеса ще се проведе в Разград

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен , съвместно с ръководството на Русенския университет, организира работна среща с представители на бизнеса от региона.  Срещата е свързана с обсъждане на актуални въпроси и проблеми с осигуряването на подготвени..

публикувано на 11.07.17 в 08:19
Юрки Катайнен

България е третият по големина потребител на Фонда за стратегически инвестиции по „Плана Юнкер“

България е третият по големина потребител на Фонда за стратегически инвестиции по „Плана Юнкер“ за растеж и работни места, заяви за БНР заместник-председателят на ЕК Юрки Катайнен . На среща с журналисти в Брюксел той предупреди, че страните от Централна и..

публикувано на 10.07.17 в 21:04
Десислава Танева

Десислава Танева: Българските земеделски производители стават все по-конкурентоспособни

Новата реколта от пшеница е с много добро качество и с добри добиви. Това обяви в Сливен председателят на парламентарната Комисия по земеделието и храните Десислава Танева . Общият извод е, че българските земеделски производители стават все..

публикувано на 10.07.17 в 17:10

Франция може да затвори до 17 ядрени реактора, обяви министърът на околната среда Никола Юло

Франция може да закрие до 17 ядрени реактори от общо 58-те, които има. Това ще стане като част от плана за намаляване на дела им в енергийния микс на страната, съобщи днес министърът на околната среда Никола Юло , цитиран от ДПА. Правителството цели да..

публикувано на 10.07.17 в 15:45

Хр. Михайловски: Ликвидацията на КТБ е била предрешена още преди втората среща при Плевнелиев

Ликвидацията на Корпоративна търговска банка (КТБ) е била предрешена още преди втората среща при президента Росен Плевнелиев. Това става ясно от разсекретената в петък стенограма от разговорите, заяви за "Хоризонт" изпълнителният директор на..

обновено на 10.07.17 в 11:50

Нарушения при 45 обществени поръчки установи АДФИ през второто тримесечие

При 45 обществени поръчки за повече от пет милиона лева са установени нарушения от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ)  през второто тримесечие .  За периода са проверени  237 обществени поръчки  за общо над 300 млн. лева , като са..

публикувано на 10.07.17 в 11:43

Редовно заседание на Еврогрупата в Брюксел

19-те финансови министри от държавите с обща валута евро ще обсъдят на редовно заседание в Брюксел последните проблеми с 2 италиански и една испанска банка. За ситуацията ще докладват представители на Банковият надзор към Европейската централна банка,..

публикувано на 10.07.17 в 08:35

Аерокосмическата индустрия и новият европейски фонд за отбрана – теми на конференция под патронажа на президента

Под патронажа на президента Румен Радев  в София се провежда конференцията "Отбранителна и аерокосмическа индустрия и изследвания". Сред участниците са европейският комисар по вътрешен пазар, промишленост и предприемачество Елжбета Биенковска ,..

публикувано на 10.07.17 в 08:20

Премиерът Борисов ще участва в Световния петролен конгрес в Истанбул

Премиерът Бойко Борисов ще участва в 22-рия Световен петролен конгрес в Истанбул. Той ще присъства на събитието по покана на турския президент Реджеп Ердоган .  Конгресът се организира от Световния петролен съвет, който е неправителствена..

публикувано на 10.07.17 в 07:53
Брюно Льо Мер

Брюно Льо Мер: Време е Европа да защити интересите си и да накара корпорациите да плащат данъците си тук

Френският министър на икономиката и финансите Брюно Льо Мер призова Европа да накара  американските интернет гиганти като "Гугъл", "Амазон" и "Фейсбук" да плащат данъците си на Стария континент.  След завръщането си от форума на Г-20 в Хамбург..

публикувано на 10.07.17 в 07:50

Въпреки ръста в производството на сурово мляко продължава влагането на сухо мляко и концентрати в млечните продукти

Близо 4000 тона сухо мляко и 5600 тона млечен концентрат са вложени от български преработвателни предприятия при производството на сирене и кашкавал през миналата година. Това сочат окончателните данни от изследване, направено от Министерството на..

публикувано на 09.07.17 в 16:29

Агенцията по храните: Животни могат да се транспортират само от лицензирани фирми

Транспортирането на животни в България се извършва само от лицензирани фирми. За това предупреждават от Агенцията по храните по повод зачестили измами от хора, които предлагат услугата в интернет. За превоз на всяко животно се издава медицинско..

публикувано на 09.07.17 в 16:15

При наемане на плажен шезлонг клиентът не може да бъде задължаван да плаща и за шалте

При наемане на плажен шезлонг клиентът не може да бъде задължаван да плаща и за шалте. Това посочи председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов по повод сигнали за принудително комбиниране на двете услуги. Потребителят..

публикувано на 08.07.17 в 14:40

Доклад на Световната банка изследва как се прави бизнес в Европа

Световната банка подготвя регионални доклади, подобни на известната класация "Doing Business", която класира по различни критерии бизнес средата в отделни държави. За първи път базираният в Брюксел офис на Световната банка обаче направи..

публикувано на 08.07.17 в 13:50