Садик Хан

Кметът на Лондон предупреди, че без Брекзит сделка, Великобритания може да загуби до 500 хиляди работни места

Великобритания може да загуби почти 500 хиляди работни места и инвестиции за около 50 млрд. паунда през следващите 12 години, ако не бъде постигнато търговско споразумение с Европейския съюз, се посочва в доклад, поръчан от кметът на Лондон Садик..

публикувано на 11.01.18 в 11:10

Китай определи като "фалшива" информацията, че може да забави или да прекрати покупките на американски облигации

Новината от вчера, че Китай обмисля забавяне или спиране на покупките на държавни облигации от САЩ, може би се основа на погрешна информация и може би е "фалшива", заяви в четвъртък китайският регулатор, отговарящ за валутните резерви на страната,..

публикувано на 11.01.18 в 10:25
Ли Къцян

Икономиката на Китай нарасна с около 6,9% през 2017 година, обяви премиерът на страната

Китайският премиер Ли Къцян заяви, че втората по сила икономика в света е отбелязала растеж от около 6,9% през миналата година, съобщава държавната агенция Синхуа. Нещата като цяло са по-добри от очакваното , отбеляза премиерът, коментирайки..

публикувано на 11.01.18 в 09:48

Негативен старт на "Уолстрийт" след информацията, че Китай може да спре да купува американски облигации

Пазарите на акции на "Уолстрийт" стартират търговията в сряда на негативна територия, тъй като инвеститорите изглеждат притеснени от информацията на агенция Блумбърг , според която Китай може да забави или дори да спре да купува американски..

публикувано на 10.01.18 в 17:48

Тригодишен връх на цените на американският лек суров петрол след много силен спад на петролните запаси на САЩ

Петролът поскъпва към най-високи нива от края на 2014-а година насам след пореден, при това доста солиден, спад на стоковите запаси на важната енергийна суровина в САЩ. Късно снощи Американският петрол институт (API) отчете драматично понижение на..

публикувано на 10.01.18 в 16:34

България ще подкрепи жалба на Полша срещу ЕК, свързана с големите горивни инсталации

България ще подкрепи Полша в искането й за отмяна решението на Европейската комисия от 31-ви юли 2017 година за най-добри налични техники за големите горивни инсталации, съобщи пресслужбата на кабинета, цитирана от БТА. Министерският съвет одобри на..

публикувано на 10.01.18 в 15:54

Националната агенция за приходите представя новостите при плащането на данъците за тази година

Новостите при плащането на данъците за тази година ще бъдат представени от Националната агенция за приходите. Сред най-важните е съкращаването на срока за плащане на данък върху доходите с 5% отстъпка. Ако искаме 5% отстъпка от данъка за довнасяне,..

обновено на 10.01.18 в 15:07

ЕС рискува глобална банкова криза, ако блокира сделката за Брекзит, предупреждават британски министри

Европейският съюз рискува да отвори вратата за нова световна финансова криза, ако откаже да предостави на банкерите в Лондон добра търговска сделка, заявиха двама високопоставени министри от Великобритания с оглед на факта, че финансовата и банковата..

публикувано на 10.01.18 в 14:38

До края на юни фермерите ще получат всички средства за директни плащания от Кампания 2017

До края на юни фермерите ще получат всички средства по схемите и мерките за директни плащания от Кампания 2017, сочи индикативният график, изготвен от Министерството на земеделието. До момента в рамките на тази кампания са изплатени над 785 млн. лв...

публикувано на 10.01.18 в 13:59

Проверка за бонове от масовата приватизация ще може да се прави безплатно по интернет

Проверка за бонове от масовата приватизация ще може да се прави безплатно по интернет. Това ще става с персоналния идентификационен код, издаван от Националната агенция за приходите, съобщи Боряна Георгиева от данъчните.  От началото на февруари ще..

публикувано на 10.01.18 в 13:23

Рязко понижение на долара след информация, че Китай може да спре покупките на американски държавни облигации

Щатският долар се намира под силен натиск от продажби, след като агенция Блумбърг съобщи, че китайските власти ще намалят или дори ще спрат покупките на американските държавни ценни книжа. Блумбърг цитира неназовани източници, близки до темата,..

публикувано на 10.01.18 в 13:11

Поредно нарастване на промишленото производство, но при разширяване на търговския дефицит във Великобритания през ноември

Индустриалното производство във Великобритания нарасна през ноември за пореден месец, което е знак, че британската индустрия вероятно ще окаже солиден принос към растежа на британската икономика през последното тримесечие на 2017-а година. В същото..

публикувано на 10.01.18 в 12:46

Италия и Иран ще подпишат инвестиционно споразумение за 5 млрд. евро

Италия и Иран ще подпишат в четвъртък рамково кредитно споразумение на стойност от 5 милиарда евро, чрез който властите в Рим ще помогнат на италианските компании да инвестират в Иран, съобщи в сряда източник от Министерството на финансите, цитиран..

публикувано на 10.01.18 в 12:06

Понижение на индустриалното производство във Франция през ноември

Френското индустриално производство се сви през ноември 2017-а година в резултат на спад на промишленото производство и по-специално в химическата и фармацевтичната промишленост, показва доклад на официалната статистика Insee. Индустриалното..

публикувано на 10.01.18 в 11:54

НСИ: Подем в строителството при по-слабо повишение на промишленото производство и при търговията на дребно

Проучване на Националния статистически институт (НСИ) за ноември 2017-а година отчита известно увеличаване на промишленото производство и на търговията на дребно при по-солиден подем на продукцията в сектор "Строителство", което сякаш е знак за..

публикувано на 10.01.18 в 11:35

Франция очаква скорошно финализиране на сделка с Китай за продажбата на 184 самолета "Еърбъс" А320

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че в скоро време ще бъде финализирана мащабна сделка за продажбата на Китай на 184 самолети "Еърбъс" A320 и че неговата страна също така има амбиции да продаде и самолети от моделите A350 и A380 през..

публикувано на 10.01.18 в 11:10

Световната банка повиши прогнозите си за растежа на глобалната икономика през настоящата година

За пръв път от много години насам Световната банка повиши прогнозите си за представянето на глобалната икономика, отчитайки подобрение на растежа във всички региони на света. В своя ежегоден януарски доклад Световната банка вече залага на растеж от 3%..

публикувано на 10.01.18 в 10:22

Лингорски: Други вършат работа, която ние не сме в състояние да свършим, за да защитим интересите си в ЕС

Не видях нищо освен общи фрази в твърденията на чуждестранните издания, че начело на Европейския съюз застава едва ли не най-бедната и най-корумпирана страна-членка. Мисля, че е време като пълноправни членове на ЕС да се отърсим от националните си..

публикувано на 09.01.18 в 19:37

Създава се Национален транспортен синдикат с десет браншови асоциации

Съюзът на българските транспортни работници прераства в национален транспортен синдикат с десет браншови асоциации. Това обяви за "Хоризонт" Александър Стамболийски , който е  избран  за президент на новата синдикална структура.  Организацията..

публикувано на 09.01.18 в 18:45

Експерти: Липсата на интерконектор с Гърция е единствената техническа пречка да имаме азерски газ

Азерският газ може да дойде през 2020 година и това дори е желателно. Това заяви за предаването "Нещо повече" по "Хоризонт" енергийният експерт Илиян Василев , който изтъкна, че снабдяването с газ от Азербайджан е функция на изграждането на..

публикувано на 09.01.18 в 17:47