Васил Велев

България изпитва недостиг на строителни работници за изграждането на нови пътища

Страната ни има нужда от няколкохиляди строителни работници за строителството на магистрали и за изграждане на нови пътни участъци в близките две години. Прогнозата е на председателя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев ...

публикувано на 08.07.17 в 12:44

Синдикатите поискаха спешни отговори за спасяването на българската енергетика

Премиерът Бойко Борисов , председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев , министърът на енергетиката Теменужка Петкова , екоминистърът Нено Димов , синдикалисти и депутати участваха в кръгла маса в Стара Загора по проблемите на..

обновено на 07.07.17 в 17:24

През юни бяха разкритите нови 222 работни места в САЩ при слабо повишение на нивото на безработица до 4,4 на сто

През юни новоразкритите работни места в САЩ се повишиха с най-солидно темпо от четири месеца насам, докато нивото на безработица отскочи слабо от 16-годишното дъно, достигнато през май, което е пореден сигнал за продължаващо подобряване на пазара..

публикувано на 07.07.17 в 16:18

160 нови работни места ще бъдат разкрити в две компании, получили инвестиционен сертификат

160 нови работни места ще бъдат разкрити в две компании, които получиха инвестиционен сертификат клас "А". Едната от тях разработва компоненти за самолетни части, а другата - софтуер за управление на риска при инвестиции на капиталовите пазари...

публикувано на 07.07.17 в 14:06

Понижение на европейските акции след подновен спад на петролните цени

Европейските фондови борси се намират под натиск от продажби за втора поредна сесия на търговия с оглед на засилващите се инвеститорски притеснения за предстоящ край на ултра разхлабената парична и лихвена политика в световен план. Днешният..

публикувано на 07.07.17 в 14:02

Изненадващо влошаване на индустриалното производство във Великобритания и разширяване на търговския дефицит през май

Индустриалното производство във Великобритания се понижи изненадващо през май в резултат на влошаване на промишленото производство, показват данни на официалната статистика ONS, които са пореден знак, че британският икономически растеж вероятно..

публикувано на 07.07.17 в 12:57

Министерството на финансите погаси близо 1 милиард евро от държавния дълг

Министерството на финансите нареди плащане на 990,375 млн. евро в полза на държателите на петгодишни еврооблигации на Република България, емитирани при годишен лихвен купон 4,25% с падеж 9-и юли 2017 година. В сумата са включени главница по дълга в..

публикувано на 07.07.17 в 11:41

Строителството на Трансадриатическия газопровод се движи по график

Строителството на Трансадриатическия газопровод се движи по график. Работи се и в трите гръцки области в Северна Гърция, през които минава трасето. От Александруполис до Козани се извършват строителни работи, съобщават от министерството на енергетиката в..

публикувано на 07.07.17 в 11:34

Солиден ръст на индустриалното производство във Франция и в Испания през май

Индустриалното производство във Франция нарасна през май много по-силно от очакваното, заличавайки спада от предходния месец, благодарение на солидно повишение на промишленото производство, показват данни на френската официална статистика Insee...

публикувано на 07.07.17 в 11:27

Спад на петролните цени с над 1% на фона на нарастващо производство в САЩ

Петролните фючърси се намира под нов натиск от продажби по време на петъчната търговия, тъй като инвеститорите игнорират изненадващо солидния спад на седмичните петролни запаси в САЩ, акцентирайки върху данни, показващи нарастване на американските..

публикувано на 07.07.17 в 11:00

НАП започна лятната си контролна кампания

Започна лятната контролна кампания на НАП съвместно с МВР и Агенция "Митници“. От приходната агенция уверяват, че до края на летния сезон предстоят над 25 000 проверки с основен акцент отчитането на оборота и издаването на касови бележки. Първите..

публикувано на 07.07.17 в 10:32

Ускорен растеж на индустриалното производство в Германия през май

Индустриалното производство в Германия нарасна през май много по-силно от очакваното, показват данни на немската официална статистика Destatis, които укрепват очакванията за солиден икономически растеж през второто тримесечие. Индycтpиaлнoтo..

публикувано на 07.07.17 в 09:50
Пламен Димитров

Пламен Димитров: Българската енергетика залага 45% от своето производство на местни въглища

Как да бъде спасена българската енергетика? Ще се стигне ли наистина до съкращаване на над 150 000 работни места и закриване на ключови енергийни мощности, част от енергийната ни сигурност след новите европейски изисквания за емисиите на големите..

публикувано на 07.07.17 в 08:34
Теменужка Петкова

Закрито заседание на парламентарната комисия по енергетика за делото на "Овергаз" срещу "Булгартрансгаз"

Депутатите от комисията по енергетика изслушаха на закрито заседание ресорния министър Теменужка Петкова . Тя е отговаряла на въпроси, свързани с делото, което "Овергаз" заведе в Европейската комисия през 2011 г. срещу отказа на държавната компания..

публикувано на 06.07.17 в 20:09

Фонд "Земеделие" увеличава с един милион лева бюджета за застраховане на земеделската продукция

С 1 млн. лева се увеличава бюджетът за застраховане на земеделската продукция, съобщават от Фонд "Земеделие".Така общата сума, с която ще се подпомогнат стопаните през тази година нараства от 1,5 млн. на 2,5 млн. лева. До момента с държавна помощ са..

публикувано на 06.07.17 в 19:20

Търговският дефицит на САЩ се сви през май с 2,3% до 46,5 млрд. долара

Международният търговски дефицит на САЩ се сви през май, тъй като износът се повиши до най-високо ниво от повече от две години насам, показват данни на Търговския департамент. Дефицитът при търговията със стоки и услуги на водещата световна..

публикувано на 06.07.17 в 16:54

МФ: Такса смет да се определя според изхвърленото количество битови отпадъци

Министерството на финансите предлага от 2019 година такса смет да се определя според изхвърленото количество битови отпадъци, а не според данъчната оценка на имота.  Предложенията за промени в Закона за местните данъци и такси бяха разгледани в Националния..

публикувано на 06.07.17 в 16:31

В частния сектор на САЩ бяха разкрити нови 158 хил. работни места през юни

Проучване на компанията Automatic Data Processing Inc. (ADP) отчете по-слабо от очакваното нарастване със 158 000 на работните места, разкрити от частния бизнес в САЩ през шестия месец на година, при средни прогнози на финансовите пазари за..

публикувано на 06.07.17 в 16:09

Земеделците, чиято реколта беше унищожена от градушките, ще получат компенсации още тази година

Земеделците, чиято реколта беше унищожена от градушките, ще получат компенсации още тази година. Това обеща министърът на земеделието Румен Порожанов по време на Консултативния съвет по зърното. До момента 251 фермери са подали заявления за пропаднала..

публикувано на 06.07.17 в 16:07

ЕЦБ обмисля да се откаже от по-нататъшно увеличаване на програмата за количествени улеснения

Членовете на ЕЦБ са обсъждали на срещата си през юни как да сигнализират тяхната нарастваща увереност в икономиката на еврозоната и са обмислили да се откажат от досегашния ангажимент за удължаване и/или увеличаване на програмата за покупки на облигации,..

публикувано на 06.07.17 в 15:42