Корейска компания преговаря за производство на електрически автомобили във Варна

Голяма корейска фирма преговаря за производство на електрически автомобили във Варна. Идеята е първоначално колите само да бъдат сглобявани, а по-късно ще започне и производството им, обясни посланикът на Южна Корея Чън Би-хо, който е на посещение във Варна..

публикувано на 02.11.11 в 12:04

Иса Омар Ашур призова български фирми да участват в изграждането на нова Либия

Временно управляващият либийското посолство у нас Иса Рабия Омар Ашур призова български фирми да участват в изграждането на нова Либия. В интервю за БТА, посланикът благодари на българското правителство и на българския народ за моралната и материалната..

публикувано на 02.11.11 в 09:24

НСОРБ иска още 100 млн. лв. за общините

Кметът на Монтана и заместник-председател на Националното сдружение на общините Златко Живков заяви, че внесеният в парламента бюджет за следващата година е недостатъчен в частта за общините. Живков допълни, че на общините са нужни още 100 милиона лева, от..

публикувано на 02.11.11 в 08:46

Започват проверки на хижите в зимните курорти

Комисията за защита на потребителите започва проверки на хижите в зимните курорти. Продължават и проверките в хотелите и заведенията за хранене и развлечения на територията на зимните курорти. Целта на инспекциите преди началото на активния сезон е да се..

публикувано на 02.11.11 в 08:29

Нова кризисна среща за еврото

Германският канцлер Ангела Меркел , френският президент Никола Саркози и представители на европейски институции, като Европейската централна банка, днес ще участват в нова кризисна среща за еврото след изненадващото решение на гръцкия премиер Георгиос..

публикувано на 02.11.11 в 06:25
Референдумът може да се проведе през декември, заяви вътрешният министър

Гръцкото правителство подкрепи решението за референдум

Политическата криза в Гърция се задълбочава след решението на премиера Георгиос Папандреу да се проведе референдум за приемане на европейската финансова помощ и новия договор за дълга. На 7-часово заседание на правителството министрите подкрепиха..

публикувано на 02.11.11 в 05:17

Александър Романов е новият шеф на "Булгартабак"

На Общото събрание на акционерите на "Булгартабак холдинг" бе избран нов Съвет на директорите и бе освободен досегашният състав. За председател на съвета на директорите е назначен ръководителят на управлението на инвестициите на ВТБ Кепитъл..

публикувано на 01.11.11 в 17:15
Робърт Зелик

Зелик: Гръцки референдум може да доведе до хаос

Решението на Гърция да проведе референдум за спасителния план за дълговата криза може да доведе до хаос за европейските опити за овладяване на фискалната криза. Това предупреди президентът на Световната банка Робърт Зелик . Ако бъде одобрен, това може..

публикувано на 01.11.11 в 15:27

ЦИР: Има тенденция за балансиране на структурата на растежа

Има тенденция за балансиране на структурата на растежа, смята Центърът за икономическо развитие. Това се случва за първи път от 8 години насам, отбелязва докладът на центъра за октомври. Тенденцията се обяснява с повишаване на заетостта във..

публикувано на 01.11.11 в 11:16
Затворен магазин в центъра на гръцката столица Атина.

Гръцкият бизнес разкритикува решението на Папандреу за референдум

Сериозни критики към решението на гръцкия премиер Георгиос Папандреу за референдум за новия пакет от мерки за решаване на дълговата криза отправи Константинос Михалос , председател на Търговската камара на Атина. Според него идеята на..

публикувано на 01.11.11 в 09:42

Европейските акции пропаднаха след новината, че Гърция ще проведе референдум

Европейските акции пропаднаха след новината, че Гърция ще проведе референдум за новия пакет от мерки за решаване на дълговата криза. Борсите във Франкфурт, Париж и Милано отвориха врати с понижение от 3 процента и повече, съобщи Франс прес.

публикувано на 01.11.11 в 08:43

Британската банка, която ни консултира за АЕЦ Белене, може да представи положителна оценка

Британската банка Ейч Ес Би Си (HSBC), която консултира България във връзка със строителството на АЕЦ Белене, до края на ноември може би ще представи на София положителна оценка за финансовата страна на проекта. Това пише в днешния си брой руският..

публикувано на 01.11.11 в 05:35

Метанът все пак ще поскъпне макар и по-късно

От 1 юни 2012 г. да се въведе акцизна ставка от 0,85 лв. на гигаджаул за природния газ, използван като моторно гориво, предвижда проектът на Закон за държавния бюджет, който бе приет днес от правителството. За природния газ за отопление ще се въведе акциз..

публикувано на 31.10.11 в 20:39

Гърция ще проведе референдум по споразумението на ЕС

Световните агенции / БНР Гръцкият премиер Георгиос Папандреу заяви, че в Гърция ще се проведе референдум по въпроса за приетото решение на Европейския съюз в подкрепа на гръцката икономика, което включва и опрощаване на голяма част от гръцките..

публикувано на 31.10.11 в 18:18

Кипърски бизнесмен се включи в кампания за Васил Левски

Бранислава Бобанац - кор. на БНР в Кипър Кипърски бизнесмен, свързан с България, се включи в патриотична кампания на българската общност в Кипър, посветена на Васил Левски. На церемония в посолството на България в Никозия той официално връчи дарението..

публикувано на 31.10.11 в 17:49

НАП обяви за продан екохотел във Варна

Eкохотел със застроена площ 148 квадратни метра обяви за продан на таен търг Националната агенция за приходите във Варна. Собственикът е отказал да заплати доброволно ДДС и корпоративен данък в размер на близо 100 хиляди лева. Имотът се намира на брега на..

публикувано на 31.10.11 в 15:11

Три процента от тийнейджърите напускат училище, за да работят

Три процента от тийнейджърите напускат училище, защото започват работа. Данните, оповестени от Синдиката на българските учители, са на националната статистика. Явна е експлоатацията на учениците, коментира председателят на синдиката Янка Такева . Като..

публикувано на 31.10.11 в 14:14

Безработицата у нас все още е по-висока от средната за ЕС

Безработицата у нас продължава да е по-висока от средната за Европейския съюз. Това показват оповестените данни на Евростат за септември, според които безработните в 27-те страни-членки са 9.7 на сто, в Еврозоната - 10.2 на сто, а у нас - 11.9 процента от..

публикувано на 31.10.11 в 12:16

Зърнопроизводители поискаха среща с премиера

Румен Христов , председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите в България, съобщи за БНР, че в бюджета за 2012 г. има 130 млн. лева по-малко, отколкото са средствата във финансовата рамка за националните доплащания на единица площ. Във..

публикувано на 31.10.11 в 10:00

Австралийският регулатор нареди край на спора в "Кантас"

Австралийският промишлен регулатор нареди приключване на индустриалния спор, който принуди авиокомпанията "Кантас Еъруейз" да спре всичките си полети. Решението отваря възможността за австралийската "Кантас" да поднови полетите. То е..

публикувано на 30.10.11 в 16:03