Над 15 600 лица с увреждания търсят работа чрез бюрата по труда

Над 15 600 лица с увреждания търсят работа чрез бюрата по труда. 38 милиона лева по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" ще бъдат инвестирани в подкрепа на работодатели за наемане на безработни младежи до 29 години, включително и..

публикувано на 18.05.12 в 13:39

Финансовата криза в Европа ще доминира срещата на Г8

Под знака на дълговата криза в Европа се очаква да премине срещата на Г-8 в Съединените щати. Очаква се на срещата в Кемп Дейвид, щата Мериленд Вашингтон да призове Европа към мерки за ускоряване на икономическия растеж. Този въпрос е на дневен ред след..

публикувано на 18.05.12 в 11:54

Танер Йълдъз: Името и концепцията на "Набуко" ще бъдат променени

Името и концепцията на проекта "Набуко" ще бъдат променени. Това каза турският министър на енергетиката Танер Йълдъз в интервю за вестник "Файненшъл Таймс". Проектът предвиждаше пренос на природен газ от Азербайджан през Турция,..

публикувано на 18.05.12 в 11:22

Германия вярва, че Испания ще подкрепи банките си без помощ от ЕС

Германия е уверена, че Испания може да помогне на своите изпаднали в затруднение банки, без да прибегне до финансова помощ от Европейския съюз. Това заяви Зилке Брунс , която е говорител на немското финансово министерство, предава Франс прес. За момента..

публикувано на 18.05.12 в 10:52

МОСВ няма информация по границата ни с Румъния да се проучва или добива шистов газ

Министерството на околната среда и водите няма официална информация от Румъния, че по границата й с България се проучва или добива шистов газ. Това обяви по време на парламентарния контрол министър Нона Караджова . Тя увери, че при първите подобни данни ще..

публикувано на 18.05.12 в 10:52

ЕК и ЕЦБ разработват специални мерки, в случай че Гърция излезе от еврозоната

Европейската комисия и Европейската централна банка работят по извънреден план, в случай че Гърция трябва да напусне еврозоната. Това заяви еврокомисарят по търговията Карел де Гухт в интервю за белгийския вестник "Де Щандаард". Преди година..

публикувано на 18.05.12 в 09:55
Джордж Сорос

Джордж Сорос: Испания има проблеми заради имотния бум

Рейтинговата агенция "Муудис" понижи кредитния рейтинг на 16 испански банки. С това тя нанесе още един удар върху икономиката на Испания, която се бори с голямото количество просрочени кредити в банковия сектор. Сегашните проблеми в страната са..

публикувано на 18.05.12 в 09:39

Консулството ни в Москва очаква броят на руските туристи в България да се увеличи

България и тази година е сред най-предпочитаните туристически дестинации за руснаците. Очакваният ръст на пътуванията спрямо миналата година може да достигне до 30%, a ежедневно консулската служба в Москва вече издава по 3000 визи. България постоянно..

публикувано на 18.05.12 в 08:44

Законът за гражданската конфискация e обнародван в "Държавен вестник"

Законът за отнемане на незаконно придобито имущество в полза на държавата e обнародван в "Държавен вестник". Той трябва да влезе в сила 6 месеца обнародването. Проверката за конфискация на имуществото ще започва при несъответствие между..

публикувано на 18.05.12 в 08:01

Агенция "Муудис" понижи рейтинга на 16 испански банки

"Мудис" понижи рейтинга на 16 испански банки и един британски клон с между една и три степени за дългосрочни заеми и депозити, тъй като финансовите институции са изправени пред засилващ се поток от лоши заеми на фона на рецесията в испанската..

публикувано на 18.05.12 в 05:28

Агенция Фич отново понижи рейтинга на Гърция

Рейтинговата агенция Фич отново понижи рейтинга на Гърция с една степен, от "B-" на "CCC" заради "повишения риск" от принудително излизане на страната от еврозоната.  В декларация "Фич" добави, че намаляването на..

публикувано на 18.05.12 в 05:24

"Фич" свали с една степен рейтинга на Гърция

Рейтинговата агенция "Фич" понижи днес рейтинга на Гърция с една степен - от "B-" на "CCC", цитирайки "повишения риск" от принудително излизане на страната от еврозоната. В декларация "Фич" добави, че..

публикувано на 17.05.12 в 19:07

До 50% спад на резервациите от чужбина за почивки в Гърция

До 50 на сто по-малко са резервациите за туристически посещения в Гърция според данни на гръцката асоциация на хотелиерите, съобщава гръцкото издание "Ин нюз". Според представители на туристическия бранш причините са политическата несигурност и..

публикувано на 17.05.12 в 18:15

Над 40% от производителите са намалили цените за големите вериги

Повече от 41 на сто от българските производители са намалили цените на своите продукти, предлагани в големите търговски вериги. Това показват данни от национално проучване за българските доставчици на хранителни стоки. Според проучването по отношение на..

публикувано на 17.05.12 в 14:30

Дейвид Камерън отправи предупреждение към еврозоната

Британският премиер Дейвид Камерън отправи предупреждение към еврозоната. Той заяви, че европейската валута може да колабира, ако правителствата не направят повече в подкрепа на по-слабите икономики: Еврозоната се намира на кръстопът - или трябва да се..

публикувано на 17.05.12 в 14:17

4,9 млрд. лева е фискалният резерв към края на април

4,9 млрд. лв е фискалният резерв към края на април според предварителните данни, съобщиха от финансовото министерство. Приходите превишават разходите на месечна база с близо 470 млн. лв., което е най-големият излишък за календарен месец от януари 2009 г...

публикувано на 17.05.12 в 11:07

Франция няма да ратифицира бюджетния пакт в сегашния му вид

Франция няма да ратифицира европейския пакт за бюджетна дисциплина, ако той не бъде допълнен с мерки за насърчаване на икономическия растеж. Това потвърди новият финансов министър на страната Пиер Московиси в телевизионно интервю тази сутрин. Договорът..

публикувано на 17.05.12 в 07:55

Испания отново е в рецесия

Испания отново е в рецесия. Това потвърди Националният статистически институт на страната в окончателни данни за първото тримесечие на годината. Те сочат свиване на брутния вътрешен продукт на петата икономика в Европа с 0,3%. Днес испанското правителство..

публикувано на 17.05.12 в 07:45

Общините трябва да са активни при кандидатстването за европейски пари

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni_1/1705proekti.mp3 Програмата за развитие на селските райони е един от шансовете на малките населени общини да инвестират сериозно в инфраструктурни проекти, за които трудно се отделят бюджетни средства. Една от насоките,..

публикувано на 17.05.12 в 07:07

Частично възстановяване на еврото

Единната европейска валута отскочи от 4-месечното дъно, достигнато вчера, съобщи Франс прес. От 1.2681 в сряда, еврото достигна 1.2745 долара тази сутрин. Частичното възстановяване на еврото се дължи на новини от Федералния резерв на САЩ, посочва агенция..

публикувано на 17.05.12 в 06:00