БЕХ ще търси варианти за задържане на цената на газа

Българският енергиен холдинг ще търси възможности за финансова помощ на дъщерното си дружество "Булгаргаз", за да бъде задържано увеличението в цената на природния газ. Синдикатите настояват цената да бъде замразена поне до края на годината...

публикувано на 24.03.10 в 15:55

Кувейтски инвеститори поглеждат към АМ "Черно море"

Кувейтски инвеститори проявяват интерес към изграждането на автомагистрала "Черно море", съобщи в Кувейт премиерът Бойко Борисов след срещите си с емира  шейх Сабах ал-Ахмад ас Сабах, както и с кувейтския министър-председател Насър ас-Сабах...

публикувано на 24.03.10 в 13:46

Предотвратено е източване на 6 млн. лева ДДС

Източване на 6 милиона лева ДДС са предотвратили Националната агенция за приходите и криминална полиция. Става дума за схема, при която се купува недвижим имот, след което стойността му се увеличава фиктивно и имотът се препродава. Купувачът, от своя..

публикувано на 24.03.10 в 12:48

България ще поиска повече пари по ОП "Транспорт"

България ще иска повече пари по оперативна програма "Транспорт" - това каза министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев . По думите му за периода след 2013 г. страната ни ще настоява не за един милиард, колкото са отпуснатите по..

публикувано на 24.03.10 в 12:36

Световната банка прогнозира 5,5% ръст на руската икономика

Световната банка обяви прогнозен растеж на руската икономика с до 5,5% през 2010 година. В последния доклад на световната банкова институция за Русия се посочва още, че "стабилното" възстановяване на икономиката може да бъде помрачено от висока..

публикувано на 24.03.10 в 11:05

"Фитч" понижи кредитния рейтинг на Португалия

Рейтинговата агенция "Фитч Рейтингс" понижи дългосрочния кредитен рейтинг в местна и чуждестранна валута на Португалия. Рейтингът се понижава с една степен от АА към АА- с негативна перспектива. Мярката отразява съществените трудности при..

публикувано на 24.03.10 в 11:03

Валентин Никифоров: "Антикризисни мерки, неподплатени с финансиране, са само пожелания"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/2403Nikif3.mp3 Най-горещите конфликтни точки в днешния дебат на Тристранната комисия са онези, които орязват доходи и заплати на българските граждани, нещо, с което КНСБ категорично не може да се съгласи, заяви..

публикувано на 24.03.10 в 06:42

Свиване на държавните разходи като основна антикризисна мярка посочиха представители на бизнеса

Представители на бизнеса призоваха вицепремиера Симеон Дянков към свиване на държавните разходи и бързи реформи в държавния сектор като основна антикризисна мярка. Обсъдена е била възможността за ново емитиране на външен дълг. Според участници в..

публикувано на 23.03.10 в 15:30

Иван Костов: "Няма партньорски диалог, общуваме с правителството чрез медиите"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/2303Kost4.mp3 Кризата в държавата започва сега, каза лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов на пресконференция днес. "Ако правителството се нуждае от нашата подкрепа, то трябва да..

публикувано на 23.03.10 в 13:13

За месец здравно неосигурените българи са намалели с 200 000

Само за месец здравно неосигурените българи са намалели с 200 хил., показват данните на НАП. От 1,4 млн. през февруари, хората с прекъснати здравноосигурителни права само месец по-късно вече са 1,2 млн. От НАП обясняват намаляването на броя на хората без..

публикувано на 23.03.10 в 12:21

Георги Кадиев: "Данък "лукс" има само PR-ефект"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/2303Kad3.mp3 Все още не съм видял истинските мерки на правителството, защото те се сменят всеки ден, заяви в предаването "12+3" Георги Кадиев, член на Изпълнителното бюро на БСП и бивш..

публикувано на 23.03.10 в 10:34

Държавните служители във Франция стачкуват

Франция е отново обхваната от протестна вълна на държавните служители, недоволни от политиката на правителството на Франсоа Фийон. Вчера съставът на кабинета претърпя промени след поражението на управляващата дясна коалиция на регионалните избори в неделя...

публикувано на 23.03.10 в 10:19

"Гугъл" спира цензурирането на заявките в Китай

Американският Интернет гигант “ Гугъл ” съобщи, че спира филтрирането на заявките в търсачката си в Китай и пренасочва китайските си потребители от сайта Google.cn към базираната в Хонконг китайскоезична версия на “Гугъл”. Компанията обяви, че планира да..

публикувано на 23.03.10 в 07:13

Нисък оборот по време на днешната сесия на БФБ

Червения цвят бе основният по време на днешната сесия на БФБ, а оборотът достигна близо 750 хиляди лева. Над 1/3 от него бе формиран извън регулиран пазар. SOFIX също започна седмицата с понижение и загуби 0,81%, като се смъкна до 419,77 пункта. Под процент..

публикувано на 22.03.10 в 15:13

Щатският долар поскъпна

Доларът поскъпна спрямо основните валути днес, след като инвеститорите продължиха да търсят сигурност в зелените пари и йената. Причина за това станаха както продължаващата несигурност относно начина на финансиране на дълга на Гърция, така и покачването на..

публикувано на 22.03.10 в 14:50

Росен Плевнелиев: "Пълненето на дупки е една голяма дупка"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/2203Plevneliev.mp3 България ще преговаря в Брюксел 1 млрд. евро по оперативните програми да бъдат пренасочени за ремонт. Идеята дойде от премиера Бойко Борисов, който преди няколко дни помоли ръководителя на..

публикувано на 22.03.10 в 12:55

Синдикатът "Юнайт" потърси разбиране от шефовете на "Бритиш еъруейз"

Синдикатът "Юнайт" призова управителния съвет на авиокомпанията "Бритиш Еъруейз" да окаже натиск върху изпълнителния директор Уили Уолш да удовлетвори исканията на бордовите екипажи, които стачкуват вече два дни. От синдиката..

публикувано на 22.03.10 в 07:55

Кабинетът в Лондон замисля "зелена" инвестиционна банка

Правителството на лейбъристите планира създаване на "зелена" инвестиционна банка с капитал от 2 милиарда паунда. Създаването на тази банка ще е едно от средствата за преминаване на британската икономика към производство с ниски въглеродни..

публикувано на 22.03.10 в 07:53

Търсим газ от Катар, предлагаме обучение за медицински центрове

Активизиране на икономическите отношения между България и Катар ще е основна тема на разговорите по време на визитата на премиера Бойко Борисов в Доха. В българската делегация в арабската държава са също министърът на икономиката и енергетиката Трайчо..

публикувано на 22.03.10 в 06:25

Ангела Меркел: В момента Гърция не се нуждае от пари

Германия остава скептична по отношение на искането за двустранни помощи за Гърция. "В момента Гърция не се нуждае от пари", каза германският канцлер Ангела Меркел в интервю за радио "Дойчланд функ". Гърция не е обявила..

публикувано на 21.03.10 в 14:02