Днес става ясно дали 12 страни от ЕС са пред риск от макроикономически дисбаланси

Европейската комисия днес ще публикува заключение, дали 12 страни от Евросъюза, сред които и България, са изправени пред риск от макроикономически дисбаланси. Процедурата е част от новия механизъм за ранно предупреждение. Целта е да коригира потенциално..

публикувано на 30.05.12 в 04:49

Пловдив е домакин на международната изложба "Хемус 2012"

От днес до 2 юни Пловдивският панаир е домакин на Международната изложба "Хемус 2012 - отбрана, антитероризъм и сигурност". В 10-ото юбилейно издание участват компании от 10 държави. Ще бъдат представени нови тенденции в отбранителната..

публикувано на 30.05.12 в 04:36

Кирилов: Продължаваме да буксуваме по отношение на усвояването на евросредствата

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni_1/2905kirilov.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni_1/2905donchev-otg.mp3 България изостава в сравнение със средния процент на усвояемост на евросредства в останалите страни, каза в предаването "Нещо повече"..

публикувано на 29.05.12 в 14:04

Томислав Дончев: По седемте оперативни програми няма загубена нито стотинка

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni_1/2905donchev.mp3 България до момента по седемте оперативни програми няма загубена нито една стотинка. Дори в анализа на външните консултанти, който беше представен днес в първоначална версия, не е имало коментар от..

публикувано на 29.05.12 в 13:29

Още 12 металурзи от ОЦК-Кърджали с молби за напускане

Още 12 металурзи от Оловно-цинковия комбинат в Кърджали подадоха заявления за напускане. Според лидера на КНСБ в завода Белю Стайков , причината е липсата на резултат от преговорите за нов мениджър на комбината. До момента над 100 души са подали..

публикувано на 29.05.12 в 12:43

Стачка в Турските авиолинии отмени над 100 полета от Истанбул

104 полета от Истанбул бяха отменени заради започналата стачка на стюардесите и стюардите от Турските авиолинии. Засега няма отменени полети за София.  Протестиращите настояват за увеличение на заплащането и на синдикални права, най-важното от които е..

публикувано на 29.05.12 в 10:57

МИЕТ очаква повече чуждестранни туристи за летния сезон

Повече чуждестранни туристи това лято прогнозира в Балчик заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов : Очакванията са за един ръст между 5 и 8 процента. Най-голям очакваме да бъде на руския пазар. От месец февруари влезе в..

публикувано на 29.05.12 в 07:48

Рязко е нараснал броят на френските частни инвеститори в Белгия

Агенциите за недвижими имоти в Белгия работят на пълни обороти заради притока на клиенти от Франция, съобщи медийната група ЕрТеЕл. Причина за рязкото нарастване на френските частни инвеститори на белгийска почва е намерението на новия френски президент..

публикувано на 29.05.12 в 07:19

Европейски компании обсъждат възможността да свият инвестициите си в Китай

Множество европейски компании обсъждат възможността да свият инвестициите си в Китай заради опасения от повишаване на разходите и ограничения пред достъпа до пазара. Според Европейската търговска камара в Китай, 22 процента от анкетираните 550 компании..

публикувано на 29.05.12 в 07:12

Изготвени са нови схеми за намаляване на безработицата сред младежите

Изготвени са нови схеми за намаляване на безработицата сред младежите. Това обяви пред "Хоризонт" заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова . През следващите дни схемите по Оперативната програма "Развитие на..

публикувано на 29.05.12 в 06:55

Приключи рекапитализацията на четирите най-големи гръцки банки

Приключи рекапитализацията на четирите най-големи гръцки банки - Националната банка на Гърция, Алфа Банк, Юробанк и Пиреос банк, след като за тази цел вчера те получиха 18 млрд. евро от Европейския фонд за финансова стабилност, съобщава гръцкият сайт Ин..

публикувано на 29.05.12 в 06:26

Китай и Япония започват пряк обмен на валутите си

Китай и Япония започват пряк обмен на валутите си, без да ги изчисляват първо в долари. Целта е да бъдат активизирана търговията и двустранните инвестиции, обясни японският министър на финансите Джун Адзуми . Той подчерта, че тази стъпка ще понижи..

публикувано на 29.05.12 в 05:24

Сергей Цочев: Проблемът в VI блок на АЕЦ "Козлодуй" няма общо със земетресенията

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni_1/2805cochev.mp3 Техническият проблеми, довел до изключването на VI блок на АЕЦ Козлодуй в събота, няма нищо общо със земетресенията, заяви в предаването "Нещо повече" Сергей Цочев от Агенцията за ядрено..

публикувано на 28.05.12 в 14:32

Терзиев: Кризата е в главите на хората, а не в икономиката

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni_1/2805terziev.mp3 Кризата е по скоро въображаема, тя е в главите на хората, а не в икономиката, защото нищо страшно и кризисно не се е случило, става дума не само за България, а въобще. Какво се е случило – нима Европа е..

публикувано на 28.05.12 в 10:50

Еврото укрепна на азиатските пазари

Еврото укрепна на азиатските борси тази сутрин. На фона на политическата несигурност в Гърция и дълговите проблеми на испанските банки миналата седмица курсът на единната европейска валута падна под 1.25 щатски долара - най-ниското равнище от близо две..

публикувано на 28.05.12 в 05:39

В Ирландия предстои референдум за фискалния пакт на ЕС

Ирландският премиер Енда Кени призова ирландските избиратели да подкрепят фискалния пакт на Европейския съюз на референдума, който ще се състои тази седмица. Кени предупреди, че ако отхвърлят договора, това може да прозвучи като сигнал, че Ирландия няма..

публикувано на 28.05.12 в 05:02

И Кипър може да поиска помощ от фонда за стабилност на ЕС

Кипър може да стане четвъртата страна от еврозоната, която ще потърси помощ от Европейския фонд за финансова стабилност. Това ще удари сериозно конкурентните предимства на нейната икономика. Не е изключено Кипър да поиска финансова помощ от Европейския..

публикувано на 27.05.12 в 14:29
Кристин Лагард

Франция разкритикува Лагард заради коментарите й за Гърция

Френското правителство разкритикува коментарите на управляващия директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард , която намекна, че гърците укриват данъци. Намирам (забележките на Лагард) за твърде опростени и стереотипни , заяви по френска..

публикувано на 27.05.12 в 13:31
Винс Кейбъл

Винс Кейбъл: Великобритания не трябва да поучава еврозоната

Великобритания би трябвало да вземе пример от успешната икономика на Германия, вместо да поучава еврозоната, смята британският министър на търговията Винс Кейбъл , цитиран от БиБиСи. В интервю за вестник "Индипендънт" след визитата си в Германия..

публикувано на 27.05.12 в 11:42

Кипър засилва агротуризма като стимул за местната икономика

Кипър засилва развитието на агротуризма и стимулирането чрез него на местната икономика в регионите. Това е и целта на новоучредена мрежа, която се финансира от европейските фондове. Двадесет местни общности са учредителите на новата мрежа "Красивите..

публикувано на 27.05.12 в 10:56