"Тошиба" ще продължи да инвестира в соларния парк край Ямбол

Японската фирма "Тошиба" има намерение да продължи инвестициите си в изграждането на 10-мегаватовия соларен парк край Ямбол - увериха представители на японската корпорация на среща с кмета на Ямбол Георги Славов . Централата ще струва около..

публикувано на 22.07.11 в 06:00

Дянков: България не би приела да се присъедини към еврозоната сега

България не би приела да се присъедини към еврозоната в сегашното й състояние - това заяви министърът на финансите Симеон Дянков в интервю за Си Ен Ен: В края на 2009 година, след като станах министър, положих големи усилия за включване на България към..

публикувано на 22.07.11 в 05:25

България може да заведе контраиск срещу "Атомстройекспорт"

Обновена: 14.00 България може да заведе контраиск срещу "Атомстройекспорт" заради АЕЦ "Белене". Това съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма по повод подадения от компанията иск срещу българската НЕК. Искът..

публикувано на 22.07.11 в 05:21

Страните от еврозоната се договориха за нов пакет заеми за Гърция

Лидерите на страните от еврозоната одобриха новата спасителна програма за Гърция. На извънредната си среща в Брюксел те обещаха нова сума кредити и облекчаване на условията по заемите, като полза от това се очаква да имат и други държави със затруднения...

публикувано на 22.07.11 в 05:12

Еврозоната предлага нисколихвени дългосрочни заеми на затруднените страни

Еврозоната ще осигури заеми с ниски лихвени проценти и по-дългосрочни падежни срокове на страните с финансови проблеми като Гърция, Португалия и Ирландия. Това съобщи Франс прес, позовавайки се на проектоспоразумение от срещата на върха на държавните и..

публикувано на 21.07.11 в 13:44

Еврозоната обмисля частичен фалит на Гърция

Държавните и правителствени ръководители на страните членки на еврозоната са постигнали споразумение за дълговата криза в Гърция, като резултатът ще бъде намаляване на дълговете, които тя има, но все пак ще остане рискът страната да банкрутира. Това съобщи..

публикувано на 21.07.11 в 10:25

Гърция тръпне в очакване на помощта от еврозоната

Гърция очаква европейско решение на кризата от извънредния форум на лидерите от Еврозоната за спасяване на Атина, която е на път да изпадне в неплатежноспособност. Гръцкият премиер Георгиос Папандреу призова отново лидерите на страните от Еврозоната за..

публикувано на 21.07.11 в 09:16

НАП очаква половин милиард лева по-малко от планираното

Националната агенция за приходите ще събере с около половин милиард лева по-малко от плана за годината, показват предварителните разчети на агенцията. Директорът на НАП  Красимир Стефанов заяви пред БНР, че само заради недобре планираните осигурителни..

публикувано на 21.07.11 в 06:59

Еврозоната с нов опит за спасяване на Гърция

Държавните и правителствени ръководители на 17-те страни от Еврозоната днес ще се съберат на извънредна среща в Брюксел в пореден опит за спасяване на Гърция. Централна тема ще е вторият спасителен план, без който се смята, че гръцката дългова криза ще..

публикувано на 21.07.11 в 05:34

НЕК и И Ви Ен ще си партнират за строежа на каскадата "Горна Арда"

Националната електрическа компания и "И Ви Ен" -Австрия ще си партнират при проектирането, изграждането и строителството на хидроенергийната каскада "Горна Арда. Австрийската фирма придоби притежаваните досега от турска фирма 30 процента от..

публикувано на 20.07.11 в 15:47

Аерогара "София" ще определя летищните си такси

Летище "София" ще определя летищните си такси и ще ги съгласува с представителите на авиокомпаниите, наземните оператори и други фирми, ползващи услугите на аерогарата. Това предвиждат законови промени, одобрени от кабинета. Според..

публикувано на 20.07.11 в 13:03

Българинът предпочита родната бира

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni/2007radomirova.mp3 Българинът предпочита българска бира. Това заяви в интервю за предаването „Преди всички” главният секретар на Съюза на пивоварите в България Ивана Радомирова. По отношение на пазара на бира за първите..

публикувано на 20.07.11 в 08:16

Трайчо Трайков: Договорът с „Шеврон” ще бъде подписан до дни

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni/1907mira stefanova.mp3 Сигурността и прозрачността ще са в основата на проучваните възможности за добив на шистов газ у нас, заяви министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков. Според него проектът не е..

публикувано на 19.07.11 в 14:49

Дават на "Шеврон" да проучва за шистов газ

Договорът с американската фирма "Шеврон", която ще търси шистов газ в България, ще бъде подписан до дни, потвърди министър Трайчо Трайков . Няколко неправителствени организации, обаче, вече обжалват решението на Министерския съвет да сключи..

публикувано на 19.07.11 в 12:07

Въвеждат защита от фалит за малкия и среден бизнес

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni/1907mariana velkova.mp3 С измененията и допълненията на Закона за малкия и среден бизнес ще бъде осигурена възможност на малките и средни предприятия да преодолеят затрудненията си или чрез споразумение с кредиторите да..

публикувано на 19.07.11 в 11:11
АЕЦ

Забранени са доставките на месо от префектура Фукушима

Япония забрани всички доставки на едър рогат добитък от префектура Фукушима. Японското правителство е наредило на губернатора на Фукушима Юхеи Сато да забрани всички доставки на говеда в префектурата, съобщи правителственият говорител Юкио Едано пред..

публикувано на 19.07.11 в 11:04

В Чехия обмислят с колко да вдигнат данък добавена стойност

Бюджетът за следващата година ще обсъждат днес следобед икономическите министри в чешкото правителство. Финансовият министър Мирослава Калоусек предлага двете ставки на ДДС да се обединят в една от 19%, а лекарствата и книгите да продължат да се облагат с..

публикувано на 19.07.11 в 10:45

Стопаните в Ямболско масово започват да отглеждат рапица

Отглеждането на рапица в Ямболско е на път да измести традиционните за региона ечемик и пшеница. През последните три години заетите с техническата култура площи са се увеличили четири пъти. Докато през стопанската 2007/ 2008 година общата площ, заета с..

публикувано на 19.07.11 в 09:07

НАП започна постоянно наблюдение на борсите в Слатина и Дружба

Инспектори от столичната НАП започнаха постоянно наблюдение в две от най-големите тържища за селскостопанска продукция в столицата - борсите в Слатина и Дружба. Това съобщи пресцентърът на Националната агенция за приходите. Съвместни екипи от НАП и МВР..

публикувано на 19.07.11 в 08:23

Раздвижва се пазарът на зърното в Плевенска област

Ожънат е ечемикът в Плевенска област. Средният добив от тази земеделска култура е 350 килограма от декар. До края на седмицата ще приключи и прибирането на рапицата. Повече от половината пшеница също е ожъната. Според председателя на организацията на..

публикувано на 19.07.11 в 08:16