Радиолексикон: На Бъдни вечер винаги ми се падва паричката, такъв е животът...

ftp://admin.bnr.bg/sofia/Radiolexikon/221213_ Radioleksikon-Koleda.mp3 В това издание на предаването, в което ние питаме, а отговарят децата, този път момичетата и момчетата от 43-то Обединено детско заведение „Талант“ в столичния квартал „Гоце Делчев”..

публикувано на 21.12.13 в 17:49

Свещеният Ифе

В далечните времена от началото на света, когато все още нямало хора, върховният бог Олорун дал на сина си Одудува шепа пръст, един петел и един кокосов орех и спуснал за него верига от небесата чак до безкрайните води долу. Одудува хвърлил пръстта..

публикувано на 16.12.13 в 10:05

Радиолексикон: На кънки със спирачки надолу по ледената пързалка и приключенията на кака на острия баир

ftp://admin.bnr.bg/sofia/Radiolexikon/131215lexikonski.mp3 В това издание на предаването, в което ние питаме, а отговарят децата, този път момичетата и момчетата от 43-то Обединено детско заведение „Талант“ в столичния квартал „Гоце Делчев” обясняват как..

публикувано на 14.12.13 в 16:19

На околосветско пътешествие с „Хлапета БНР”

Ще тръгнем някъде на изток, може би към Индия, преди това дали да не се отбием през Саваната, за да поздравим тигрите и лъвовете?... Обещавам ви, че няма да се доближаваме до тях. Какво ще кажете? Веднага след това се отправяме към Австралия,..

публикувано на 14.12.13 в 09:25

Дърамската катедрала

Историята на една от първите английски катедрали е свързана с легендата за св. Кътбърт – епископ, известен със своето благочестие и смиреност, който след смъртта си се превръща в един от най-почитаните светци на своето време. Манастирът, в който..

публикувано на 09.12.13 в 09:25

Великденски приключения

На Празника на празниците студиото на „Хлапета.BNR” пак ще бъде пълно! В гнездо от шарени яйца и козунак ще се мушнат запалените невероятници Лили, Кая, Иван-Асен и Йоана, за да търсят заедно отговорите на куп великденски въпроси: ● кой и защо боядисва..

публикувано на 11.04.12 в 09:58
Екипът създал постановката: Димитър Василев (звукоинженер), Живко Марев (звукорежсьор), Мая Бениеш (редактор), Иван Петрошинов (Туба), Пенко Господинов (Разказвач), Росица Дралчева (разказвачка), Пламен Сираков (Чинели), на преден план Стоян Алексиев (Старото пиано), Ицхак Финци (Цигулката), Бианка Бенковска (автор и режисьор) и Валя Бояджиева (музикална картина) (отляво надясно).

Премиера на Радиотеатъра за деца: Музикално приключение в страшното мазе

Премиерата за Нова година на редакция „Радиотеатър” е музикалната пиеса-приказка „Палавият лунен лъч”, получила Първа награда на конкурса за куклени пиеси „Михаил Лъкатник”, Ямбол, 2005 г. Автор на радиоспектакъла е Бианка Бенковска. Тя е завършила..

публикувано на 10.12.10 в 12:50