Радиолексикон: На Бъдни вечер винаги ми се падва паричката, такъв е животът...

ftp://admin.bnr.bg/sofia/Radiolexikon/221213_ Radioleksikon-Koleda.mp3 В това издание на предаването, в което ние питаме, а отговарят децата, този път момичетата и момчетата от 43-то Обединено детско заведение „Талант“ в столичния квартал „Гоце Делчев”..

публикувано на 21.12.13 в 17:49

Свещеният Ифе

В далечните времена от началото на света, когато все още нямало хора, върховният бог Олорун дал на сина си Одудува шепа пръст, един петел и един кокосов орех и спуснал за него верига от небесата чак до безкрайните води долу. Одудува хвърлил пръстта..

публикувано на 16.12.13 в 10:05

Радиолексикон: На кънки със спирачки надолу по ледената пързалка и приключенията на кака на острия баир

ftp://admin.bnr.bg/sofia/Radiolexikon/131215lexikonski.mp3 В това издание на предаването, в което ние питаме, а отговарят децата, този път момичетата и момчетата от 43-то Обединено детско заведение „Талант“ в столичния квартал „Гоце Делчев” обясняват как..

публикувано на 14.12.13 в 16:19

На околосветско пътешествие с „Хлапета БНР”

Ще тръгнем някъде на изток, може би към Индия, преди това дали да не се отбием през Саваната, за да поздравим тигрите и лъвовете?... Обещавам ви, че няма да се доближаваме до тях. Какво ще кажете? Веднага след това се отправяме към Австралия,..

публикувано на 14.12.13 в 09:25

Дърамската катедрала

Историята на една от първите английски катедрали е свързана с легендата за св. Кътбърт – епископ, известен със своето благочестие и смиреност, който след смъртта си се превръща в един от най-почитаните светци на своето време. Манастирът, в който..

публикувано на 09.12.13 в 09:25

Великденски приключения

На Празника на празниците студиото на „Хлапета.BNR” пак ще бъде пълно! В гнездо от шарени яйца и козунак ще се мушнат запалените невероятници Лили, Кая, Иван-Асен и Йоана, за да търсят заедно отговорите на куп великденски въпроси: ● кой и защо боядисва..

публикувано на 11.04.12 в 09:58