Ик-Джунг Канг

Ик-Джунг Канг показа техники за рисуване пред петокласници

Световноизвестният корейски художник Ик-Джунг Канг показа техники за рисуване върху дърво на петокласниците от 131-о училище „Климент Тимирязев” и от 45-о „Константин Величков". Корейският художник ще обедини техните произведения в едно общо пано, което..

публикувано на 25.04.17 в 09:54

Анастас открива изложбата "Свръхдинамичност на цветовете"

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив гост е художникът  Анастас Константинов , който открива изложба в софийската галерия "Лик".  Публиката и ценителите ще видят картини от експозицията със заглавие „ Свръхдинамичност на цветовете “, в която ще..

публикувано на 25.04.17 в 09:45

"Млади таланти 2017" – празник на багри, ритми и приятелства

Международният детски фестивал "Млади таланти 2017" се открива днес в Националния дворец на децата. Традиционният детски форум предоставя възможности на деца от цяла България и чужбина да докажат талантите и възможностите си във всички сфери на..

публикувано на 25.04.17 в 08:49

Димитър Добрев открива изложба в "Червеното пони" в Пловдив

Галерия „Червеното пони“ в Стария град открива първата за годината изложба. Тя е на пловдивския художник Димитър Добрев. В експозицията са включени творби от цикъла „Петли“ и родопски пейзажи.

публикувано на 25.04.17 в 07:00

"Импресии от земния рай" - изложба на Методи Недялков

Импресии от земния рай - така се нарича изложбата от 50 творби на Методи Недялков , която може да се види във фоайето на Софийската филхармония. Музикантът - художник е роден през 1941-ва година в София. Музиката е отнела по-голямата част от..

публикувано на 24.04.17 в 19:20
Юлиан Костов

Юлиан Костов: Не резултатът, а пътят е важен

Какво е общото между римейка на „Бен Хур“, популярния американски сериал „24“ и трилъра „Код: Лондон“? Общото е той – Юлиан Костов. Някои го наричат „младия Робърт Де Ниро“, други го определят като „българската ни следа в Лондон“, а за повечето той е един..

публикувано на 24.04.17 в 15:42
Софийска градска художествена галерия

Столични музейни, библиотечни и галерийни архиви стават дигитални

Столичната библиотека, Софийската градска художествена галерия (СГХГ) и Регионалният исторически музей в София вече ще бъдат достъпни и от разстояние. В специално оборудван за целта дигитален център артефактите се превръщат в образи, които ще бъдат..

публикувано на 24.04.17 в 15:29

Психология в българското училище

Във времето в което все по-често ставаме свидетели на агресия и  редица други  състояния на емоционална нестабилност  в училищата , от учебната програма отпада предмета Психология , като самостоятелен такъв . В Клуб „Неделя“ говорим за..

публикувано на 24.04.17 в 14:29

"Камбаната" на Недялко Славов остава сред най-продаваните заглавия в "Хеликон"

След като бе отличена с наградата „Цветето на Хеликон“ книгата „Камбаната“ на Недялко Славов продължава да бъде сред най-продаваните и харесвани заглавия, каза в предаването „12+3“ Людмила Еленкова от книжарници „Хеликон“. Наградата няма парична..

публикувано на 24.04.17 в 13:52
Параскева Джукелова, Жорета Николова и номинираният за „Аскеер” Иван Юруков в „Добри хора”

Иван Юруков играе и рисува на сцената на Народния театър „Иван Вазов“

„Всяко изкуство съдържа в себе си всички изкуства. Човек трябва да бъде отворен към света и да изразява себе си, ако има талант в дадена област. Аз не си избирам, а просто следвам интуицията си във всички сфери, в които изразявам себе си и това ми носи..

публикувано на 24.04.17 в 13:06

Пловдивският античен форум нашепва истории за живота в Римската империя

Целият обществен живот кипял под открито небе – на просторния форум, обграден отвсякъде с колонада, хората търгували с храни и ценни предмети, бъбрели с приятели и се заканвали на врагове, молели се на боговете и научавали последните новини, изсечени..

публикувано на 24.04.17 в 12:19

Борис Денев – непоказвани пейзажи

Докато не затрепти нещо у мен, зная, че няма да направя добър пейзаж и не се захващам за работа – това са думи на един от големите български художници – Борис Денев. Негови творби могат да се видят до 26 май в столичната галерия „Лоранъ”. E..

публикувано на 24.04.17 в 11:46
Ик-Джунг Канг

Корейският художник Ик-Джунг Канг ще рисува заедно с деца в София

За втори път у нас пристигна корейският художник Ик-Джунг Канг , едно от величията на световната арт сцена, известен с мащабните си, но и много човечни проекти, които свързват хората чрез техните спомени и мечти. Днес той ще рисува заедно с деца в..

публикувано на 24.04.17 в 11:37
Проф. Александър Илиев със своите студенти

Майсторът на комедията

В тазгодишното второ издание на кинофестивала Master of Art любителите на документалното кино могат да се насладят на над 60 филмови ленти от цял свят, посветени на световни имена от различните сфери на изкуството. В програмата на единствения по рода си..

публикувано на 24.04.17 в 10:15
Панагюрското златно съкровище

Музеят, традициите, историческата действителност

След като в зала „трезор“ на Националния археологически музей наскоро бяха изложени оригиналните предмети на златното съкровище от Над Сент Миклош, което има своята връзка с нашата история, оригиналната колекция от съдове на едно друго, съвсем българско..

публикувано на 24.04.17 в 09:35

За първи в Пловдив идва хитовата пиеса "Богът на касапницата"

Довечера Юлиан Вергов и Владо Карамазов представят за първи в Пловдив хитовата пиеса "Богът на касапницата" на Ясмина Реза.  Събитието е на голяма сцена на Драматичен театър - Пловдив. Спектакълът е продукция на Народен театър "Иван Вазов" и гостува..

обновено на 24.04.17 в 08:34

Три поетични премиери в пловдивската галерия "Тракарт"

Довечера в галерия „Тракарт“ почитателите на изящното слово ще имат удоволствието да присъстват на три премиери.  Екатерина Костова ще представи книгата си „Думите ме носят“, Мариана Дафчева ще разлисти пред публиката „Очи за залез“, а издателят..

публикувано на 24.04.17 в 08:27

От 16.00 часа пред паметника на Радой Ралин в София всеки може да чете стихове на поета

95-ата годишнина от рождението на поета и сатирик Радой Ралин ще бъде отбелязана с четене на негови стихове от 16.00 часа пред бившето кино "Изток" в София, където е паметникът на Ралин. В четенето може да се включи всеки желаещ. Синът на Ралин Кин..

публикувано на 23.04.17 в 16:29

Библиотеката в Габрово подари книга на верните си читатели по случай Международния ден на четенето

По случай днешния Международен ден на четенето библиотеката в Габрово подари книга на всеки от верните си читатели. 155 различни книжни заглавия подари на читателите си габровската библиотека, основана преди 155 години. Дългогодишен читател съм..

публикувано на 23.04.17 в 14:51

Христо Шопов, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас във Варна на 23 април с премиера на „Всичко или нищо”

Пиеса е вдъхновена от темата за приятелството и любовта. Интригуваща история, написана и режисирана от Лиза Шопова, специално за Христо Шопов, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас. Актьори, свързани помежду си от близко приятелство и общ творчески път...

публикувано на 23.04.17 в 12:19