Водопадът Съдърланд в Нова Зеландия

В Покана за пътуване – за 80 долара около света с израелски екшън журналист и при безкрилата птица киви в Нова Зеландия с Румен Воденичаров

Знаете ли коя европейска забележителност има съдба, подобна на тази на Айфеловата кула? Не? О, качвали сте се на нея поне веднъж в живота си. Ако не на оригинала, то със сигурност на някой от клонингите, които проскърцват във всеки себеуважаващ се лунапарк...

публикувано на 11.06.18 в 09:40

Театралните празници "Невена Коканова" в Ямбол

За 23-ти път в Ямбол ще се проведат театралните празници "Невена Коканова". Първият спектакъл в програмата е днес. Родопският драматичен театър ще се представи с постановката "Жертвата". На ямболска сцена ще могат да се видят спектакли на Варненския..

публикувано на 11.06.18 в 08:20
Гленда Джаксън

82-годишната британка Гленда Джаксън спечели първата си награда "Тони"

82-годишната британка Гленда Джаксън спечели първата си награда "Тони" за най-добра актриса в пиесата "Три високи жени" от Едуард Олби. Призът за най-добра поддържаща женска роля бе присъден на актрисата от същата постановка – Лори Меткаф, а..

публикувано на 11.06.18 в 08:17

Тази година Славейковата награда от Националния конкурс за литература не беше присъдена

Тази година не беше присъдена Славейковата награда от Националния конкурс за литература. На официалната церемония за отличаване на лауреатите журито връчи четири трети награди.  Награждаването на лауреатите от Националния конкурс за непубликувано лирично..

публикувано на 10.06.18 в 19:54

В Дупница започна национален фолклорен фестивал "Рила ни гледа"

За девети пореден път в Дупница беше даден стартът на националния фолклорен фестивал за обработени хора и танци "Рила ни гледа", организиран от общината. В тазгодишното издание са се записали 32 състава и групи с над 900 танцьори.  Фестивалът е с..

публикувано на 09.06.18 в 12:54

В Ловеч ще се състои национален младежки фестивал "Танцуващо бъдеще"

В Ловеч тази вечер ще се състои национален младежки фестивал "Танцуващо бъдеще".  Фестивалът се организира за четвърти път. На сцената на площад "Тодор Кирков" младежите ще представят модерни танци.  Те ще покажат оригинални идеи в различни жанрове..

публикувано на 09.06.18 в 11:00
Част от участниците в „Декадата на културата и изкуството 2017“ в град Тръстеник

Декада на изкуствата показва таланта на младите хора в Тръстеник

За седма поредна година град Тръстеник ще е домакин на Декадата на културата и изкуството, посветена на младите хора и техните таланти. Организатори на Декадата са община Долна Митрополия и град Тръстеник. В събитието от 14 до 21 юни ще участват деца и..

публикувано на 09.06.18 в 09:15

Италия и Украйна ще се включат във фестивала на античното наследство „Орел на Дунава“

Групи за исторически възстановки от Италия, Украйна, Румъния и България се включват в 14-ото издание на фестивала на античното наследство „Орел на Дунава“, който се провежда в Свищов днес и утре. Фестивалът се организира в римския легионен лагер „Нове“,..

публикувано на 09.06.18 в 04:18
Сцена от постановката

"Разделям двойки по домовете" на Младежкия театър гостува в 16 града в страната

Спектакълът на Младежкия театър "Разделям двойки по домовете" завладя сърцата на публиката в Париж, съобщиха от екипа на театъра. Двете представления в театър "Фенелон - Сент Мари"  преминаха отлично, при огромен интерес, пълна зала и аплодисменти,..

публикувано на 09.06.18 в 01:08

Започна 16-ото издание на литературния фестивал "Пловдив чете"

От днес до 17 юни Пловдив е домакин на 16-ото издание на литературния фестивал "Пловдив чете". Тридесет и седем  издателства от страната ще представят най-новата  си продукция на 14-те щанда на така наречената  Алея на книгата пред Централната поща...

публикувано на 08.06.18 в 19:33

Съвременната жена като „Точка на баланс“

Съвременната жена като „Точка на баланс“ в днешния динамичен свят беше представена в изложбата на две млади български художнички – Магдалена Николова и Сандра Стойчева. Изложбата им „Точка на баланс“, която се организира от сдружение „Толкова близо, толкова..

публикувано на 08.06.18 в 19:05

Наталия Бояджиева представя книгата "Лицата на Филипините" във Варна

Наталия Бояджиева - преподавател по български език и литература, журналист и писател, наскоро издаде книгата "Лицата на Филипините", която събира разказите ѝ от екзотичната страна.  Варненската премиера на книгата е в събота от 18.00 часа в..

публикувано на 08.06.18 в 18:32

Андрей Даниел – учителят

В едно свое интервю големият ни художник Андрей Даниел споделя: „Ставам все по-близък със своите студенти, като че ли ме допускат повече до себе си, а това ми дава свеж вкус за живота... Важното е това ново поколение да не бърза прекалено и задължително да..

публикувано на 08.06.18 в 16:25

Военният театър играе "Железният светилник" в шест града в Македония

Театър "Българска армия" (ТБА) ще бъде на турне в Република Македония от 11 до 16 юни с една от своите най-знакови постановки - "Железният светилник" на Асен Шопов по едноименния роман на Димитър Талев, съобщават от трупата. Инициативата е под..

публикувано на 08.06.18 в 14:19

The European Union Songbook издава "Книга на песните на Европейския съюз"

"Книга на песните на Европейския съюз" ще издава Датската неправителствена организация The European Union Songbook. Целта на проекта е опознаване на музикалните култури и развитие на чувството за принадлежност към ЕС чрез споделяне на песни от всички нации...

публикувано на 08.06.18 в 13:47

Иван Стамболов-Сула и новата му книга "Седем смъртни гряха"

Новата книга на писателят Иван Стамболов-Сула "Седем смъртни гряха" беше официално представена на 5 юни. Романът е и втори от поредицата за гениалния детектив-богослов и рекламист Янаки Богомил след "Загадката на иконата и слънчевия диск". Заедно с..

публикувано на 08.06.18 в 12:12

White Rabbit Street Fest ни среща с алтернативни артисти

На 16 и 17 юни 2018 г. улица „Иван Вазов“ ще стане пешеходна и ще се превърне в импровизирана сцена за музика, дизайн, пърформанс и съвременно визуално изкуство. Заведенията и галериите ще излязат на вън. White Rabbit Street Fest има дневна и вечерна..

публикувано на 08.06.18 в 11:05

We Talk About Us… с Александра Раева

Александра Раева е гост в поредното издание на предаването - очарователна, дисциплинирана (пристига 5 минути преди уговорения час) и… вече руса. Връщаме се в детските години на Алекс, в онази особена възраст между 8 и 18: Много искам д o..

публикувано на 08.06.18 в 11:05

Болезнени истории за спящи красавици в много близък план

Тази история със сигурност ще ви хване. Със сигурност ще я изслушате с нарастващ интерес и напрежение, изцяло в слух, почти зашеметени. Тя е въвличаща не само със странните преживявания на главната героиня, които авторката на фичъра е успяла да разгледа,..

публикувано на 08.06.18 в 10:59

298 дни преди премиерата

Корекциите на хармонията са от 2 февруари 2017, а мястото на тези корекции е 5 студио на БНР. Ако обичате гладкия звук, който внимателно и елегантно да прелива в сложни, галещи слуха потоци, двете първи аудио снимки на тази стъпка от правенето на нашата..

публикувано на 08.06.18 в 10:57