Резултати : author Snezhana Nikiforova

Luftëtarët e mëshirës: mjekët në Luftën Ruso-Turke (1877-1878)

Pas shpalljes së luftës së fundit ruso-turke të viteve 1877-1878 populli rus përfshihet në të gati me entuziazëm. Shumë aktivë janë përfaqësuesit e inteligjencës dhe në vend të parë – mjekët. Ata organizojnë spitale ushtarake në territorin e..

03.03.18 11:20 |

Chaliapin in Sofia - the exhibition

"Chaliapin – the Legend of the 20th Century" - this is the name of the exhibition unveiled at the Museum House of great Bulgarian basso Boris Christoff in Sofia. Unique materials from the funds of the Russian museums are presented there,..

15.12.15 11:14 |
Pritja e Shaljapinit në stacionin hekurudhor të Sofjes, më 1934

Shaljapini në Sofje

“Shaljapin – legjenda e shekullit të XX” – kështu titullohet ekspozita, e hapur në Shtëpinë-muze të basit të madh bullgar Boris Hristov në Sofje. Në të janë paraqitur materiale unikale nga fondet tepër të vlefshme të muzeve ruse, të cilat kanë ruajtur..

10.12.15 14:25 |

Bulgaria en el Libro Guinness de los Récords

Verano. Hace calor y la sola mención de Guinness despierta asociaciones de sed y deseos de la divina, espumosa, oscura y tibia cerveza con este nombre. Pero en este día final de agosto para los búlgaros el nombre de esta famosa cerveza se suele asociar..

31.08.15 13:29 |

Bullgaria në Librin e rekordeve Gines

Është verë dhe është vapë. Vetëm po të përmendem fjalën Gines, provokojmë asociacione të lidhura me etje, me një pije freskuese me pak alkool, me shkumë, që është “e shenjtë” për adhuruesit e saj. Në fakt në Bullgari emir “Guinnes” më shumë lidhet me..

27.08.15 16:19 |

Bulgaria in the Guinness book of records

The idea for the Guinness book of records belongs to Sir Hugh Beaver, Chairman of the Guinness Brewery. The book first came out sixty years ago on 27 August 1955 and was an instant bestseller in Great Britain. After the Bible, the Koran and Mao..

27.08.15 15:31 |
Fragment from the cover of the book

Flowers for rock legends of Bulgaria’s transition period

The songs performed by Ahat, Review, Kontrol, Jendema, New Generation, Konkurent, Atlas, Klas, Subdibula and many rock and new wave bands were part of the daily round of many Bulgarians during the transition period from socialism to democracy...

17.06.15 11:55 |

135 vjet diplomacia bullgare: Marko Balabanov – ministri i parë i punëve të jashtme

Më 19 korrik të vitit 1879 princi Aleksandër i Parë Batenberg lëshon dekret me të cilin emërohen përfaqësuesit e parë diplomatik të Bullgarisë jashtë vendit. Sipas Traktatit të Berlinit të Fuqive të Mëdha nga viti 1878, pas Luftës Ruso-Turke nga..

18.07.14 14:32 |

135 years of Bulgarian diplomacy: Marko Balabanov, first Foreign Minister of Bulgaria

On 19 July, 1879, Bulgarian Prince Alexander I issued a decree appointing Bulgaria’s first diplomatic representatives abroad. One year earlier, Bulgaria had been liberated from Ottoman domination as a result of the Russo-Turkish war of 1877-1878; a..

18.07.14 13:25 |

“Pulsi i Rusisë së Re” – një festival i artit modern rus në Sofje

Një prej krijuesve më të mirë të filmave të vizatuar, i nominuar për çmimet “Oskar”, një kiber-princeshë dhe një super-grua, një aktore radikale, e cila rrezikon jetën e vet në skenë, një skulpturë e gjallë, një video-maratonë prej 12 orësh dhe muzikë..

30.05.14 15:20 |