Резултати : author Darina Grigorova

Bullgarë shpikën dhe patentuan teknologji për nxjerrjen e gazit të braunit nga uji detar

“Nga uji prapë në ujë me energji të pastër, e cila mund të pastrojë ujin, ajrin, ushqimin, tërë botën.” Me këto fjalë zbuluesi i gazit të braunit – bullgari Ilija Vëllkov, formuloi shpikjen e tij, të frymëzuar nga një pasazh i Biblës. Ai është i..

22.07.19 в 12:21 |

Bulgarians patent technology for extraction of mineral deposits and Brown’s gas from seawater

"Created from water and turned again to water, producing clean energy” is the way Bulgarian Ilia Valkov described the so-called Brown’s gas. He is known as Australian scientist Yull Brown because he immigrated to Australia in the middle of the..

19.07.19 в 15:15 |

Des Bulgares ont breveté une technologie d’extraction d’oxyhydrogène de l’eau de mer

«  De l’eau vient et en eau se transforme…contenant une énergie à même de purifier l’eau, l’air et le monde en général… » C’est par cette phrase que l’inventeur de l’oxyhydrogène, le Bulgare Ilia Valkov, définit sa découverte..

19.07.19 в 13:27 |

Bahçemizden sofranıza sevgi ile

Denka Georgiev ve Petır Georgiev 11 yıl önce küçük aile şirketlerini Batı Rodoplar’ın eteklerinde bulunan İsperihovo köyünde kuruyorlar. O zamana kadar demokrasinin gelmesinin ardından tekrar aile mülkiyetine geçen topraklarda meyve..

21.06.19 в 15:21 |

Du verger à l’assiette...

Denka et Petar Guéorguiévi créent leur petite société familiale il y a 11 ans au village Ispérikhovo qui est situé au pied du Rhodope occidental. Jusqu’alors ils avaient cultivé des arbres fruitiers dans des jardins qui après les changements..

21.06.19 в 13:23 |

From our garden to your table with love

Eleven years ago Denka Georgieva and Petar Georgiev established their small family company in the village of Isperihovo situated at the foot of the Eastern Rhodopes. Until then they had grown fruit trees in the fruit gardens which became..

21.06.19 в 13:14 |

Nga kopshti ynë në tryezën tuaj me dashuri

Denka dhe Petër Gjeorgjievi ka në krijuar fermën e tyre të vogël familjare përpara 11 vjetëve në fshatin Isperihovo, të vendosur  në këmbët e kodrave perëndimore të malit të Rodopeve. Deri atëherë ata kanë rritur pemishte në kopshtet, të cilat pas..

21.06.19 в 13:03 |
Monumenti në majën Okollçica dhe “Çeta e Botevit zbret në bregun e lumit Danub”, piktor: Dimitër Gjuxhenov

143 vjet Hristo Botevi është simbol i lirisë bullgare

Më dy qershor festojmë Ditën e Botevit dhe të të vrarëve për lirinë dhe pavarësinë e Bullgarisë. Pikërisht në orën 12, sirenat në të gjithë vendin lajmërojnë për të mbajtur 1 minutë heshtje në shenjë nderi përpara trimërisë së tyre. Në këtë datë të..

02.06.19 в 09:00 |
El monumento en el pico de Okolchitsa;

Hristo Botev, 143 años como símbolo de la libertad búlgara

El 2 de junio se celebra en Bulgaria el Día de Botev y de los caídos por la Libertad y la Independencia de Bulgaria. Exactamente a las 12:00 sonarán sirenas en todo el país para guardar un minuto de silencio en memoria de sus hazañas. Tras una..

02.06.19 в 08:00 |
Okolchitsa tepesindeki anıt ve “Botev çetesi Tuna kıyısına iniyor”- ressam Dimitar Güdcenov

143 yıldır Hristo Botev Bulgaristan özgürlük mücadelesinin simgesi

2 Haziran Botev Gününde Bulgaristan'ın özgürlüğü ve bağımsızlığı için şehit olanları anıyoruz. Tam olarak saat 12.00'de, ülkenin dört bir yanındaki sirenler, bu kahramanları anmak üzere bir dakikalık sessizlik çağrısı yapıyor. Bu unutulmaz..

02.06.19 в 08:00 |