Results: author Miglena Ivanova
Change search

El campeón mundial de jiu-jitsu brasileño, Nikolay Nikolov, sobre el deporte y el sabor de la victoria

A finales de agosto, Nikolay Nikolov ganó en Las Vegas, EEUU, el primer título mundial de Bulgaria de jiu-jitsu brasileño de la IBJJF (Federación Internacional de jiu-jitsu brasileño). Estoy muy satisfecho   de esta competición. Es realmente un gran..

10.09.18 в 13:16 | DEPORTE

Filip Llhamsuren pas pesë muajve në “Përqafimin e Amazonës”

“ Po të udhëtosh në grup nuk mund të krijosh lidhje me natyrën. Atëherë mund të krijosh lidhje me njerëzit. Prandaj përpiqem të jem i vetëm. Jo sepse desha të tregoj se sa i guximshëm jam, se jam hero – këto janë klishe të krijuara nga njerëzit ”...

05.09.18 в 15:08 | SHOQËRI

Philip Lhamsuren después de cinco meses en “El abrazo de la Amazonia”

Cuando uno viaja en grupo no puede crear un vínculo con la naturaleza que le rodea; crea un vínculo con las personas que viajan con él. Por eso intento estar solo. No es para demostrar que soy valiente, que soy una especie de héroe: esos son los clichés..

05.09.18 в 14:14 | SOCIEDAD

Philip Lhamsuren and his 5 months of Amazon Embrace

“Whenever one travels within some group, no bond with nature is possible – it is created with the people around. That is why I try to be alone - not because I am some hero or something,” Philip Lhamsuren said for Radio Bulgaria. He is a..

05.09.18 в 13:28 | Life

TechnoMagicLand – territor për kuriozitete të mëdha dhe të vogla

Që sivjet Sofja tanimë ka vendin e vet të posaçëm, magjik ku duke dëfryer, fëmijët  përvetësojnë dije të ndërlikuara shkencore, mësojnë ti bëjnë pyetje njëri-tjetrit, të kërkojnë përgjigje dhe të bëhen zbulues – TechnoMagicLand. Qëllimi i qendrës..

30.08.18 в 15:15 | SHOQËRI

TechnoMagicLand – the domain for discovery-seekers, young and old

As of this year Sofia has its own special, magical place where children can acquire in-depth scientific knowledge, learn to ask questions and look for answers, and to, themselves, become inventors. And all this while having fun. The place is..

30.08.18 в 13:21 | Life

TechnoMagicLand, territorio para grandes y pequeños curiosos

Desde este año Sofía tiene ya su propio lugar mágico y especial donde, de forma divertida, los niños aprenden complejos conocimientos científicos, a plantear preguntas, a buscar las respuestas y a convertirse en descubridores: TechnoMagicLand. El..

30.08.18 в 12:44 | SOCIEDAD

Në start për sfidën e çiklizmit “Dunav Ultra 2018”

Më 7 shtator starton sfida e radhës e çiklizmit “Dunav Ultra”, pjesëmarrësit në të cilën do të kalojnë 670 kilometra nëpër kufirin verior të Bullgarisë. Fillimi do të jepet tek "Stamboll kapia" – porta kryesore e kalesë në qytetin Vidin, në..

27.08.18 в 14:40 | SPORT

Dunav Ultra bike challenge due soon

Yet another edition of the Dunav (Danube) Ultra bicycle challenge is starting on September 7. The participants will cycle a total of 670 km along Bulgaria’s northern border. The event will kick off at Stambol Kapia – the major gate of the town of..

27.08.18 в 12:28 | Sport

Bulgarian bag – vegla sportive, e cila pushtoi botën

Gjithnjë e më shpesh e hasim Bulgarian bag në sallat më të mira për fitness në mbarë botën. Vegla sportive e ka këtë emër, sepse është krijuar nga një bullgar – ish sportisti ndërkombëtar i Bullgarisë, kurse sot trajner i mundjes së stilit romak..

16.07.18 в 12:28 | SPORT