Results: author Miglena Ivanova
Change search

Climber Boris Tuechki, 88: I love all Bulgarian mountains, but Pirin holds the deepest place in my heart

Boris Tuechki started climbing mountains when he was 30. “I started a bit late because I had evening classes, I had a job… But what I needed was a way to unwind, so I took to the mountain,” says the climber, now 88. Boris Tuechki has..

13.02.18 в 15:59 | Tourism

Bullgarët e Banatit – e kaluara dhe e tanishmja

Historia dhe kultura e bullgarëve të Banatit të Rumanisë, Serbisë dhe Bullgarisë dhe identiteti i tyre janë në qendrën e vëmendjes së Konferencës “Bullgarët e Banatit – përpara dhe tani”. Organizator i veprimtarisë janë Instituti i Etnologjisë dhe..

27.01.18 в 10:15 | SHOQËRI

Banat Bulgarians in Vinga- past and present

The history, culture and identity of the Banat Bulgarians in Romania, Serbia and Bulgaria are in the focus of attention of the conference named “Banat Bulgarians - Before and Now” held in Bulgaria’s capital Sofia. The event is organized by..

26.01.18 в 15:00 | Life

Los búlgaros del Banato: su pasado y su presente

La historia y la cultura de los búlgaros del Banato, radicados en Rumanía, Serbia y Bulgaria, y su identidad están en el foco de la conferencia , celebrada el 26 de enero en Sofía y titulada “Los búlgaros del Banato: antes y ahora”. Son organizadores..

26.01.18 в 14:30 | SOCIEDAD
Shpella Parmak Kaja pranë fshatit Noçevo, në afërsi të qytetit Asenovgrad

Enigmat e shpellave mitra

Shpella e parë mitër në Bullgari u zbulua nga speleologu Minço Gumarov në vitin 2001. Arkeologu profesor Nikollaj Ovçarov e datoi te shekujt XI – X para erës sonë, pra koha e trakëve. Forma e këtyre shpellave provokon interesin e ekspertëve dhe..

13.01.18 в 11:25 | TURIZËM

Natalia Maeva për jetën përpara dhe pas transplantimit pulmonar

Historia e Natalia Maevës është emocionuese dhe frymëzuese për shkak të kurajës së saj dhe të etjes për jetë. Në të njëjtën kohë ve  pyetje të shumta për gjendjen e sistemit shëndetësor bullgar. Gjatë vitit 2009 Natalia është diagnostikuar me..

03.01.18 в 11:17 | SHOQËRI

Porta Diellore dhe Vëllezërit – megalite unike, por pak të studiuara në malin Sredna Gora

Rajoni i malit Sredna Gora është i pasur dëshmive të lashta të lidhura me fenë pagane. Mirëpo, shumica prej tyre janë pak të studiuara dhe akoma fshehin sekretet e tyre nga koha e trakëve dhe para kësaj. Martin Konstantinovi, doktorant i..

01.01.18 в 14:35 | TURIZËM

Bulgarian national boxing team with 144 medals won in 2017

2017 was extremely successful for Bulgarian boxers. Shortly after the Bulgarian Boxing Federation announced that during the year their boxers had won 136 medals, Bulgarians returned with another 8 medals from the Moldavian BeltInternational..

31.12.17 в 11:15 | Sport

144 medalje për Bullgarinë fituan sportistët e boksit nga skuadra e kombëtares

Viti 2017 qe jashtëzakonisht i suksesshëm për boksierët bullgar. Pak pasi nga Federata Bullgare e Boksit shpallën se gjatë vitit boksierët tanë janë dekoruar me 136 medalje, nga turneu ndërkombëtar në boks për nxënës, të rinj dhe meshkuj deri në..

29.12.17 в 13:17 | SPORT

Carolina Feuerharmel Ribeiro, a Brazilian sun in Bulgaria

Carolina Feuerharmel Ribeiro‘s face is always lit up with a warm smile reminiscent of the generous Brazilian sun. It was music that brought her to Bulgaria. “I am a Brazilian born in Sao Paulo. I studied the violin at the local university...

24.12.17 в 13:10 | Culture