Results: author Miglena Ivanova
Change search
The cave Parmak Kaya near Nochevo, Assenovgrad district

Womb caves and the mysteries they hold

The first womb cave in Bulgaria was discovered by speleologist Mincho Gumarov in 2001. It has been studied by archaeologist Prof. Nikolay Ovcharov who dated it to the 11th-10th century BC, i.e. the time of the Thracians. The way the cave is..

23.12.17 в 08:00 | Tourism

Hristo Todev: “Mali është një magji”

Për Hristo Todevin mali është para se gjithash liri. Ai është një rikthim te rrënjët dhe një shans të zbulojë diçka të humbur. Krahas kësaj është edhe një zbulim. Për nga profesioni është analizues ekonomik. Para afro 20 vitesh filloi të merret me..

22.12.17 в 13:04 | TURIZËM

Natalia Maeva tells us about life before and after bilateral sequential lung transplantation

The personal story of Natalia Maeva is exciting and inspiring because of her great courage and will for life. At the same time, her story raises many questions about the situation of the Bulgarian healthcare system. Back in 2009 Natalia was..

22.12.17 в 12:01 | Life

Carolina Feuerharmel Ribeiro, un sol brasileño en Bulgaria

Carolina Feuerharmel Ribeiro trae consigo el sol de Brasil y tiene una sonrisa permanente en la cara. La música la ha traído a Bulgaria. Soy brasileña, nacida en San Paulo –cuenta Carolina – . Estudié violín en nuestra universidad. Fue entonces..

21.12.17 в 13:15 | SOCIEDAD

Anatolii Makarov: “Rusia no ha sido jamás ni será una amenaza para Bulgaria”

En vísperas del año 2018 en el que Bulgaria conmemorará el 140 aniversario de la liberación de este país del dominio otomano, Anatolii Makarov, embajador extraordinario y plenipotenciario de la Federación Rusa en Bulgaria, ha pasado revista, en rueda de..

18.12.17 в 11:33 | POLÍTICA

Karolina Fojerharmell Ribejro – një diell brazilian në Bullgari

Karolina Fojerharmell Ribejro mban në vetvete diellin e Brazilit dhe buzëqeshja vazhdimisht ndriçon në fytyrën e saj. Në Bullgari e sjellë muzika. “ Unë jam braziliane, kam lindur në Sao Paulo. Mësova në universitetin tonë violinë. Atëherë u..

17.12.17 в 14:00 | SHOQËRI

The mountain is above all about discovery: Hristo Todev

For him the mountain is freedom; a journey back to the roots, to something lost in the way and also a chance to achieve peace of mind. Above all though the mountain is about discovery, Hristo Todev contends. By profession he is an economic..

16.12.17 в 08:00 | Tourism

Anatolij Makarov: Rusia kurrë nuk ka qenë dhe nuk do jetë kërcënim për Bullgarinë

Në vigjiljen e vitit 2018, kur Bullgaria do të shënojë përvjetorin e 140-të të Çlirimit të vendit nga sundimi osman, në një takim me gazetarë Ambasadori i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë   i Federatës Ruse në Bullgari Anatolij Makarov bëri një..

15.12.17 в 14:07 | POLITIKË

Russia has never been and shall never be threat to Bulgaria, Anatoly Makarov says

On the eve on 2018 when Bulgaria will mark the 140 th anniversary of its Liberation of Ottoman Rule, Russia’s Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary Anatoly Makarov reviewed the bilateral relations and presented part of the events within..

15.12.17 в 12:28 | Politics
Protodolmens in Sredna Gora

Sunny Gate and the Brothers – unique and unknown megaliths in Sredna Gora Mountain

When one walks across the slopes of the Sredna Gora Mountain, there are plenty of ancient remains, related to paganism. Some of these sites are well-researched; others remain a bit unknown, while third ones sink in mysticism, still hiding..

02.12.17 в 08:00 | Tourism