Андрей Новаков

Андрей Новаков: Партньорите ни в ЕС подчертават, че ролята на България на Балканите е незаменима

Днешният ден е кулминацията на 10-годишни усилия и работа на България в ЕС. Това заяви в предаването „Преди всички“ евродепутатът Андрей Новаков .   Още снощи, когато премиерът пристигна в ЕП да участва в заседание на групата на ЕНП,..

публикувано на 17.01.18 в 09:41

За Западните Балкани и процесите на присъединяването им към Европейския съюз

Как българското европредседателство ще се отрази на процесите на присъединяването на Западните Балкани към ЕС – за това ще говорим в следващите минути. А също и за това как се променят нагласите на Балканите и как Брекзит повлия на тези настроения...

публикувано на 15.01.18 в 15:21
Борислава Танева

Музиката на Европа - проект на Софийската филхармония и Музикалната академия в София

На 2 януари започна цикъл концерти в камерна зала „България” и ще продължи до 30 юни. Всеки понеделник ще има концерт посветен на различна държава. Входът за концертите е безплатен. Има ред само в първия и последния концерт. Първият е от Естония, от..

публикувано на 15.01.18 в 11:53

Откритото говорене е рецептата за борба с корупцията, смятат Владимир Зарев и Владимир Кисьов

Светът, в който живеем, е реален, но се намира сякаш в състояние на някакъв полусън. Той може да бъде събуден от този полусън, когато бъде назован, обсъждан, когато се заговори за него, а това става чрез словото, чрез думите. Думите и словото..

публикувано на 12.01.18 в 15:15

Йоханес Хан: Трябва да използваме момента за интеграцията на страните от Западните Балкани

Комисарят по европейска политика за съседство и преговори за разширяване, както е пълната титла на Йоханес Хан, пристигна в София за официалното откриване на Българското европредседателство. Австриецът е член на управляващата в страната си..

обновено на 12.01.18 в 10:27

Катя Христова: България успя да постави темата за Западните Балкани и това е красноречив политически жест

България поема Председателството на Съвета на ЕС добре подготвена, заяви в интервю за „Преди всички“ политологът Катя Христова , преподавател в Нов български университет,: Всичко беше достатъчно ясно подготвено и изговорено. Всичко, което се..

публикувано на 12.01.18 в 09:48

Ева Шилер, журналист от ZDF: Идеята е да погледнем към България през българите

България рядко стига до телевизионните зрители в Германия. Информацията за нашата страна е оскъдна, а когато я има - обикновено е доминирана от две теми - бедност и корупция. Заглавията в германската преса от началото на годината, когато..

публикувано на 11.01.18 в 15:00
Арман Бабикян

Бабикян: Управляващите преекспонират темата за Европредседателството с комсомолски устрем

Животът на хората под никаква форма не зависи от факта, че страната ни председателства ЕС. Това каза в предаването „12+3“ по „Хоризонт“ ПР експертът Арман Бабикян , който допълни: Управляващите с комсомолски устрем преекспонират темата..

публикувано на 11.01.18 в 14:30

Антоний Гълъбов: Председателството трябва да върне европейския дневен ред в България

В деня, в който България официално започва председателството на Съвета на Европейския съюз, в „Нашият ден“ говорим със социолога и политически анализатор проф. Антоний Гълъбов. Когато се опитваме да отговорим на въпроса в каква вътрешнополитическа..

публикувано на 11.01.18 в 14:01

Дуетът Крис и Велин откриват Българското председателство

Изпълнения на автентични фолклорни песни и композиции, старинни църковни песнопения, народни танци и фолклорни ритми със съвременно звучене са включени в културната програма на Церемонията по откриването на Българското председателство. Тя ще..

публикувано на 11.01.18 в 10:40

Естония подкрепя присъединяването на България към Шенгенското пространство

Естония подкрепя присъединяването на България към Шенгенското пространство и въпросът ще бъде в дневния ред на Европейския съвет през следващите месеци. Това каза в специално интервю за "Преди всички" естонският заместник външен министър с ресор..

публикувано на 11.01.18 в 10:22

Лингорски: Други вършат работа, която ние не сме в състояние да свършим, за да защитим интересите си в ЕС

Не видях нищо освен общи фрази в твърденията на чуждестранните издания, че начело на Европейския съюз застава едва ли не най-бедната и най-корумпирана страна-членка. Мисля, че е време като пълноправни членове на ЕС да се отърсим от..

публикувано на 09.01.18 в 20:10
 Александър Детев, Николета Атанасова и Любомир Аламанов в студиото на

Лицето на България в чуждите медии, в началото на Българското европредседателство

Какво е лицето на България в медиите извън страната ни на прага на Българското европредседателство говорим с журналистите Мария Спирова (Лондон), Капка Тодорова (Германия), Александър Детев (Австрия) и медийният ПР специалист Любомир Аламанов...

публикувано на 08.01.18 в 15:41
Д-р Султанка Петрова

Д-р Султанка Петрова: Трябва да говорим позитивно за България и народа ни

Успешното Българско председателство на Съвета на Европа е един от основните приоритети в управлението на правителството. В края на 2017 година беше приета програмата на България за председателството. В проекта на програмата намериха място..

публикувано на 05.01.18 в 13:36

Децата откриват Българското председателство на Съвета на ЕС

Дни преди политиците, децата ще открият Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това ще стане утре от 11.00 часа в НДК. Събитието е насочено най-вече към децата между 7 и 13 години. Весела Симова от "Кодър Доджо"-..

публикувано на 05.01.18 в 11:02

200 доброволци за Българското председателство на Съвета на ЕС

Близо 200 доброволци ще помагат за успешното провеждане на 300 събития от календара на Българското председателство. Те бяха избрани от 400 кандидати, сред които имаше дори българи, живеещи в Съединените щати и Западна Европа, готови да..

публикувано на 03.01.18 в 12:02

Българското европредседателство между желанията и реалността

Ролята на България по време на Европредседателството ще бъде да се опитва да придвижва напред въпроси от европейския дневен ред с възможно най-голямата гласност. Това заяви в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" Весела Чернева ,..

публикувано на 02.01.18 в 13:35

Европредседателството – възможности и рискове

Какви са възможностите и рисковете пред България в периода на европредседателството? Как лидерите ни би трябвало да участват в процеса на преосмисляне на европейските ценности и на общите за всички държави планове за бъдещето, с оглед и на спецификата на..

публикувано на 02.01.18 в 11:55
Николай Гочев

От миналото към бъдещето на Европа

В какъв конкретен момент от съществуването на Европейския съюз България поема Председателството на неговия Съвет? Какво ни подсказва за бъдещето връщането в миналото на Европа? За това в „Нашият ден“ говорим с Николай Гочев, преподавател в Софийския..

публикувано на 02.01.18 в 11:05
Лиляна Павлова

Лиляна Павлова: Въпросът за санкциите срещу Русия няма да се повдига по време на Европредседателството

Министърът за Европредседателството  Лиляна Павлова  опроверга оповестено вчера нейно интервю за агенция ТАСС, според което България ще включи в дневния ред на Евросъюза въпроса за санкциите срещу Русия. Днес министър Павлова отрече информацията и заяви,..

публикувано на 02.01.18 в 10:47