Лиляна Павлова ще отчете постигнатото за първото тримесечие от Българското европредседателство

Постигнатото през първите три месеца от началото на Българското европредседателство ще представи пред журналисти ресорният министър Лиляна Павлова. Равносметката до момента показва: 100 проведени събития и окончателно приемане на текстове на..

публикувано на 11.04.18 в 08:10

Природозащитници протестират пред НДК

Замърсяването на въздуха, климатичните промени и възможните решения за защита на човешкото здраве ще обсъждат в София европейските министри на околната среда. Форумът е в рамките на Българското европредседателство. Пред сградата на НДК..

публикувано на 10.04.18 в 12:35

За срещата на министрите на околната среда на ЕС в София и бъдещето на североизточното ни море

Пред НДК се проведе демонстрация „Да спасим нашите морета“ и връчване на петиция по време на Международната среща на министрите на околната среда на Европейския съюз. За бъдещето на крайбрежието на Североизточна България в деня на..

публикувано на 10.04.18 в 10:45

Министри на ЕС по околната среда обсъждат в София замърсяването на въздуха

Проблемът с мръсния въздух ще бъде обсъден на започващата днес неформална среща на министрите по околна среда от ЕС. 19 екоминистри се очаква да участват в дискусиите за защитата на човешкото здраве и околната среда, и възможните решения,..

публикувано на 10.04.18 в 10:22
Николай Нанков

Нанков: Подготвили сме проекти за пътна безопасност за над 3 млрд. лева

България е подготвила проекти за безопасност по пътищата на стойност над 3 млрд. лева. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на международна конференция за пътната безопасност. Форумът е част от..

публикувано на 27.03.18 в 13:55

73% от интернет потребителите имат съмнения, че личната им информация не се съхранява добре

73 процента от интернет потребителите имат съмнения, че личната им информация не се съхранява добре от уеб сайтовете. Тези данни изнесе българският еврокомисар Мария Габриел на дискусия, посветена на сигурността в онлайн пространството. Глобална..

публикувано на 26.03.18 в 16:22

Създаването на Европейска прокуратура се подкрепя от още две държави от ЕС

Още две страни от Европейския съюз са заявили желанието си да се присъединят към Европейската прокуратура, обяви на форум в София правосъдният министър Цецка Цачева . С Малта и Холандия държавите, които ще станат част от най-новата европейска..

публикувано на 26.03.18 в 15:37

Варна посреща евролидерите и турския президент при засилени мерки за сигурност

Варна посреща европейските лидери Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер , както и президента на Турция Реджеп Ердоган със засилени мерки за сигурност, с които са ангажирани служители на МВР от цялата страна. Домакините на срещата – премиерът Бойко..

публикувано на 26.03.18 в 09:51

Международен форум "Културното наследство: За една устойчива Европа” започва в Пловдив

Международна конференция "Културното наследство: За една устойчива Европа” ще се проведе днес и утре в Пловдив. Форумът е част от календара на Българското европредседателство. Ще участват министърът на културата Боил Банов и еврокомисарят по..

публикувано на 26.03.18 в 09:45
Жан-Клод Юнкер, Реджеп Ердоган и Доналд Туск

Туск и Юнкер със смесени чувства за срещата във Варна, но готови за диалог и сътрудничество с Турция

След края на Европейския съвет в Брюксел в четвъртък и петък днешната среща във Варна беше определена като трудна. Яснота, че тази среща все пак ще се състои, се появи късно през нощта след първия ден от заседанието на Европейския съвет...

публикувано на 26.03.18 в 08:27

Лиляна Павлова: Инфраструктурната свързаност на Западните Балкани ще създаде нови работни места

Инфраструктурната свързаност на държавите от Западните Балкани ще създаде нови работни места и ще даде повече възможности на бизнеса за инвестиции. Това каза министърът за българското европредседателство Лиляна Павлова при връчването на годишните награди за..

публикувано на 21.03.18 в 09:36

В НДК започва двудневна международна конференция на тема "Бъдещето на труда"

В рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, в Народния дворец на културата ще започне двудневна международна конференция на тема "Бъдещето на труда". Форумът се организира от социалното министерство с подкрепата на..

публикувано на 21.03.18 в 08:13

Екатерина Захариева: Няма отлагане на срещата ЕС-Турция, която трябва да се проведе във Варна

До момента няма индикации за отлагане на срещата ЕС-Турция, която трябва да се проведе във Варна в понеделник, съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева след заседанието на Съвета „Общи въпроси: "Колегите от Гърция и от Кипър,..

публикувано на 20.03.18 в 16:42

Съвместната група за парламентарен контрол на Европол обсъди ролята на Западните Балкани в ЕС

Ролята на Западните Балкани в Европейския съюз в рамките на Европол обсъди на втората си среща, която се провежда в столицата, Съвместната група за парламентарен контрол на европейската агенция. Заместник-директорът на Европол Олдрич Мартину..

публикувано на 19.03.18 в 11:17

40% от българите смятат, че страната ни се справя с Председателството на Съвета на ЕС

Според изследване на център "Тренд", 40% от всички българи са на мнение, че страната ни се справя с Председателството на Съвета на Европейския съюз.  За пореден месец се отчита липса на промяна в електоралната нагласа към основните партийни лидери,..

публикувано на 19.03.18 в 11:00

Лиляна Павлова: Европерспективата на Западните Балкани става необратим процес

“Темата за европерспективата на Западните Балкани вече е високо в общия европейски дневен ред и е припозната от всички партньори и европейските институции като необратим процес", заяви министърът на Българското европредседателство  Лиляна..

публикувано на 09.03.18 в 11:55

ЕНП и ГЕРБ откриват кампанията за евроизборите през 2019-а

На общ форум Европейската народна партия /ЕНП/ и политическа партия ГЕРБ ще поставят началото на инициативите на местно равнище за европейските избори през 2019 година. В София са председателят на ЕНП Жозеф Дол и неговият заместник Дара Мърфи ,..

публикувано на 09.03.18 в 09:53
Витенис Андриукайтис

Ресорният еврокомисар участва в София в дебат за качеството на храните в ЕС

Публичен дебат за качеството на храните в Европейския съюз ще се състои в София. В него ще участва и еврокомисарят за здравеопазването и безопасността на храните Витенис Андриукайтис.  По-рано той ще открие Международна среща за ролята на дивеча..

публикувано на 08.03.18 в 08:39

Българска живопис от първата половина на ХХ век – избрано от частни колекции

В рамките „Културна програма за българското председателство на Съвета на Европейския съюз – 2018“ на Националния фонд „Култура“, Съюзът на колекционерите в България организира изложба „Българска живопис – първата половина на ХХ век – избрано от частни..

публикувано на 06.03.18 в 10:56

Юнкер: Мястото на Западните Балкани е в ЕС, но няма да се правят отстъпки по условията за присъединяване

"В момента сме под българското председателство. Досега резултатите от българското председателство са много добри. Има неща, които се случват, и медиите, като че ли малко ги оценяват". Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер..

публикувано на 01.03.18 в 15:02