Министърът на европредседателството и министърът на културата показаха ремонтираните зали в НДК

Снимка: БГНЕС

Приключи ремонтът на НДК в частта, в която ще се провеждат всички срещи и заседания за Българското европредседателство. В празничните дни, вече на спокойствие от придружаващи събития в двореца, ще се направи последно почистване и довършителни дейности.

В сряда министърът за Българското европредседателство Лиляна Павлова ще внесе в МС окончателния вариант на събитията за европредседателството, които вече са 270. Има дни, в които в НДК ще се провеждат по седем до осем паралелни събития. 32 от тях са на най-високо ниво. Първото ще се състои на 11 и 12 януари. Входът за европредседателството е противоположен на сегашния, смятан за централен на двореца.

Министърът на културата Боил Банов оцени достойнствата на основната зала, в която ще се провеждат заседанията по време на европредседателството. В Европа в момента няма такава зала. 12 милиона лева са изхарчени за системата за сигурност:

Това е гордостта в момента на НДК. Сърцето на председателството ще бъде тук.

Министър Лиляна Павлова обясни какво е подменено:

Залата наистина е уникална, защото е оборудвана с най-модерно и високотехнологично оборудване, както и от гледна точка на осветление, звук, светлина.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Таня Милушева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Австрия пое от България ротационното председателство на Съвета на ЕС

Австрия пое от България шестмесечното ротационно председателство на Съвета на ЕС. Премиерът Бойко Борисов предаде символично щафетата на австрийския канцлер Себастиан Курц на церемония на планинския връх Планай над австрийското градче Шладминг. На кратката церемония присъства и председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск. Австрийското..

публикувано на 30.06.18 в 14:35

Величествена премиера на „Сънят на Пилат” на Стефан Димитров в Античния театър

Патрициански пир за душата сред естествения декор на Античния театър в Пловдив преживяха присъствалите на концерта „Сънят на Пилат” от Стефан Димитров. Древните руини импонираха на вечната история за любовта, вдъхновена от романа на Булгаков „Майсторът и Маргарита”. Сред публиката имаше хора дошли специално от Варна и Стара Загора да чуят..

публикувано на 14.06.18 в 16:27

Европалати: Очакваме всички ангажирани в търговията да пострадат заради митата на САЩ

Европейският бизнес изрази задоволството си от новия бюджет за икономика на Европейския съюз в периода след 2020-а до 2027-а година. По време на конференцията "Европейски парламент на предприятията 2018" председателят на обединението на европейските търговски палати – Европалати - Кристоф Лайтъл изтъкна постигнатото в три направления -..

публикувано на 11.06.18 в 19:45

Ученици от цялата страна на посещение в НДК

Ученици от цялата страна ще посетят Националния дворец на културата, където се провеждат най-важните събития от календара на Българското европредседателство. Първи влязоха учениците от 4-ти "В" клас на 120-о училище, а в залите на НДК ги разведе министърът за европредседателството Лиляна Павлова. Зала 3, в която се провеждат основните..

публикувано на 21.05.18 в 14:00

Гръцките медии оценяват високо Българското европредседателство

Срещата на върха в София е водеща тема на гръцките медии днес. Още първите телевизионни емисии излъчиха репортажи за цялата атмосфера на срещата на лидерите на страните от Евросъюза.  Кореспондентите на гръцките медии коментираха от София преди всичко успехът на Българското председателство в посока за присъединяването на Западните Балкани към европейските..

публикувано на 17.05.18 в 10:55

Мария Габриел: Държавите от Западните Балкани са толкова близо до еврочленството, колкото всяка от тях продължава с реформите

Реформите по цифровизация и технолологичната свързаност в региона ще продължат успоредно с процеса на интеграцията на западнобалканските държави в Европейския съюз. Това посочи еврокомисар Мария Габриел, която участва днес в международната конференция "Балканите в европейската интеграция -  минало, настояще, бъдеще", проведена в София в..

публикувано на 16.05.18 в 15:00

Заключителната декларация за срещата ЕС - Западни Балкани е одобрена от всички лидери

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева увери, че заключителната декларация за срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани, която предстои да бъде подписана, е одобрена от 28 страни - членки и ще бъде подкрепена от всички лидери на шестте балкански държави: „Очакванията към срещата наистина са големи, защото тя е..

публикувано на 15.05.18 в 15:03