Шест месеца слава

От вчера не само ще запълваме личния си календар ден след ден, но и ще отброяваме шестмесечното Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Официалната церемония по откриването ще бъде на 11 януари в Народния театър и още от следващия ден ще..

публикувано на 02.01.18 в 16:25

Жители на Варна и Ловеч споделиха какво мислят за Европредседателството на България

Жители на Варна и Ловеч споделиха пред кореспондентите на БНР какво мислят за Европредседателството на България, какви трябва да са приоритетите, какво трябва да докаже страната ни и какви въпроси трябва да поставим пред евролидерите. Отговорите на..

публикувано на 02.01.18 в 09:30

Министърът на европредседателството и министърът на културата показаха ремонтираните зали в НДК

Приключи ремонтът на НДК в частта, в която ще се провеждат всички срещи и заседания за Българското европредседателство. В празничните дни, вече на спокойствие от придружаващи събития в двореца, ще се направи последно почистване и довършителни..

публикувано на 18.12.17 в 17:08

Перспективите за Балканите и Българското председателство на Съвета на ЕС

Възможно ли е единство на Балканите по пътя им към Европейския съюз? Този въпрос започва да се налага все по-често в публичното пространство. България обяви за свой приоритет по време на Председателството на ЕС бъдещото еврочленство на страните..

публикувано на 25.11.17 в 12:05

Председателството ще се отрази положително на имиджа на България като туристическа дестинация

Представителите на туристическия бранш в България очакват, че българското председателството от началото на следващата година ще се отрази положително на имиджа на България като туристическа дестинация и ще доведе до повече приходи от туризъм и..

публикувано на 02.11.17 в 14:35

Плевнелиев призова за политически консенсус по време на Българското европредседателство

За политически консенсус по време на председателството на Съвета на Европейския съюз призова президентът Росен Плевнелиев (22 януари 2012 – 22 януари 2017). Той се обърна специално към настоящия държавен глава Румен Радев с апел за единство...

публикувано на 23.10.17 в 15:15