Проф. Ингрид Шикова: Западните Балкани са печатът на българското европредседателство

Ще има ли приемственост в темите за Западните Балкани между българското председателство на Съвета на ЕС и австрийското след 1 юли 2018 година? – проф. Ингрид Шикова коментира преди работното посещение на канцлера на Австрия Себастиан Курц в България...

публикувано на 15.03.18 в 11:55

Българска живопис от първата половина на ХХ век – избрано от частни колекции

В рамките „Културна програма за българското председателство на Съвета на Европейския съюз – 2018“ на Националния фонд „Култура“, Съюзът на колекционерите в България организира изложба „Българска живопис – първата половина на ХХ век – избрано от частни..

публикувано на 06.03.18 в 10:56

Неформалното заседание в София на министрите на културата на страните членки на Европейския съюз

На 28 февруари в рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз се проведе неформална среща на министрите на културата. Основно бяха обсъдени възможностите за задълбочаване и разширяване на културните връзки между европейските..

публикувано на 02.03.18 в 16:14

Юнкер: Мястото на Западните Балкани е в ЕС, но няма да се правят отстъпки по условията за присъединяване

"В момента сме под българското председателство. Досега резултатите от българското председателство са много добри. Има неща, които се случват, и медиите, като че ли малко ги оценяват". Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер..

публикувано на 01.03.18 в 15:02

Борисов: Юнкер, Могерини и Хан се убедиха колко отвратителна е свързаността на Балканите

Премиерът Бойко Борисов изтъкна подкрепата на Европейския съюз за развитието на целия балкански регион и на ключовите транспортни коридори: "Жан-Клод Юнкер, Федерика Могерини и комисарят Хан се убедиха колко отвратителна е свързаността в момента..

публикувано на 01.03.18 в 15:00

Наврачич: На европейско ниво културата трябва да бъде финансирана по-ефикасно

Засилване на сътрудничеството в областта на културното наследство, включително борбата с нелегалния трафик на културни ценности, обсъждат на среща в НДК министрите на културата от АСЕМ - Форум "Азия - Европа". Подкрепа за културата като двигател за..

публикувано на 01.03.18 в 11:41

Еврокомисарят за образованието, културата и младежта Тибор Наврачич е на двудневно посещение у нас

"Културата - приобщаваща ценност на Европейския съюз" е мотото на започналото неформално заседание на министрите на култура от ЕС в НДК. Участват европейският комисар по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич и Петра..

публикувано на 28.02.18 в 04:50

Нов механизъм за наблюдение на преките чуждестранни инвестиции обсъдиха в София министрите на търговията от ЕС

Нов механизъм за наблюдение на преките чуждестранни инвестиции в Европейския съюз обсъдиха на заседание в София министрите на търговията от общността. От Българското председателство се очаква съществен напредък по подготовката на споразумението,..

публикувано на 27.02.18 в 19:15

Евентуални търговски санкции на САЩ срещу ЕС ще бъдат обсъдени по време на неформалния съвет по търговия

Евентуалните търговски санкции на Съединените щати срещу Европейския съюз ще бъдат обсъдени по време на неформалния съвет по търговия, който се провежда в София. Повечето европейски държави са категорични, че до санкции не трябва да се стига, но..

публикувано на 27.02.18 в 11:05

Министрите на търговията на ЕС се събират на заседание в рамките на Българското европредседателство

Министрите на търговията на Европейския съюз се събират на заседание в София в рамките на Българското европредседателство. Домакин на събитието е министърът на икономиката Емил Караниколов , а Европейската комисия ще бъде представена от еврокомисаря по..

публикувано на 27.02.18 в 07:50