Балканите могат да бъдат представени на китайските туристи като общ маршрут

В следващия седемгодишен бюджет на ЕС да има и специален фонд за туризма, предложи еврокомисар Елжбета Биенковска , която участва в неформалното заседание на европейските министри на туризма в София. От своя страна министър Николина Ангелкова..

публикувано на 13.02.18 в 12:30

Министрите от ЕС обсъждат в София туризма и икономическия растеж

Балканите могат да бъдат представени на китайските  туристи като общ маршрут, каза министърът на туризма Николина Ангелкова преди неформалната среща на ресорните министри от Европа. В индивидуални разговори е обсъдено свързването на всички..

публикувано на 13.02.18 в 09:55

Западните Балкани, Сирия и ядрената програма на Северна Корея ще бъдат обсъдени в София

Три основни теми ще бъдат обсъждани по време на неформалната среща на министрите на външните работи на ЕС в София на 15-16 февруари - стратегията за Западните Балкани, конфликтът в Сирия и севернокорейската ядрена програма, съобщи в интервю за..

публикувано на 13.02.18 в 08:55

Министрите от ЕС обсъждат в София туризма и икономическия растеж

Балканите могат да бъдат представени на китайските  туристи като общ маршрут, каза министърът на туризма Николина Ангелкова преди неформалната среща на ресорните министри от Европа. В индивидуални разговори е обсъдено свързването на всички..

публикувано на 13.02.18 в 08:30

Туристическа седмица под знака на Българското европредседателство

Настоящата седмица ще премине под знака събития, свързани с туризма и с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. На 13 ще се проведе неформална среща на министрите на туризма от Европейския съюз, последвана от среща на високо ниво..

публикувано на 12.02.18 в 12:29

Нова евродиректива ще ограничава рекламите в медиите на вредни храни

Нова европейска директива предвижда да ограничи рекламите в медиите на вредни храни като захар, сол, мазнини. Тя е на финален етап и трябва да бъде завършена в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, съобщи директорът на дирекция..

публикувано на 06.02.18 в 15:35

Училищното хранене е ключовата тема на конференция за здравословното хранене на децата

Училищното хранене е ключовата тема на конференцията за здравословното хранене на децата, която се провежда у нас. Тя е в рамките на Българското председателство и в нея участва и  Джон Райънс от дирекция "Здравеопазване" на Европейската комисия...

публикувано на 06.02.18 в 11:50

Общият регламент за защита на личните данни влиза в сила през май 2018 г.

Общият регламент за защита на данните (GDPR) заменя Директивата за защита на данните ще хармонизира законите за неприкосновеност на личните данни с цел защита и укрепване на неприкосновеността на личния живот на гражданите на Европейския съюз и ще..

публикувано на 06.02.18 в 08:35

Проф. Веселка Дулева: Усвояването на здравословен хранителен модел започва от семейството

Около 30 на сто от децата у нас са с наднормено тегло, а между 12 и 15% от тях са със затлъстяване, потвърди в предаването „Преди всички“ проф. Веселка Дулева , ръководител на Националния център по обществено здраве и анализи и национален..

публикувано на 06.02.18 в 07:35

Неформалният Съвет по конкурентоспособност продължава с дискусии върху научните изследвания

С дискусии върху научните изследвания и тяхното внедряване в индустрията и производството продължава втория ден от заседанията на неформалния Съвет по конкурентоспособност. Събитието се провежда в София като част от програмата на Българското..

публикувано на 02.02.18 в 09:10