Цветан Цветанов: Целта на опозицията е да дискредитира държавата и правителството преди Председателството

Няма предпоставки за искане на вот на недоверие на правителството. Това заяви в предаването "Неделя 150" председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов . По думите му, целта на опозицията е да се дискредитира държавата преди..

публикувано на 12.11.17 в 13:05

Проф. Ингрид Шикова: България е готова със специалисти за Председателството

България вече е готова със специалисти за Председателството. Почти година тече обучението на 1000 души , каза в предаването "Нещо повече" проф. Ингрид Шикова , експерт по европеистика. Една добре обучена администрация ще ни остане като резултат от..

публикувано на 09.11.17 в 18:10

Деница Златева: БСП декларира подкрепа за успешното провеждане на Българско председателство

Първият български министър за европредседателството в служебното правителство на президента Румен Радев и настоящ заместник-председател на БСП Деница Златева коментира в ефира на "Хоризонт" вчерашната среща в Брюксел между българското..

публикувано на 09.11.17 в 11:15

Борисов и министрите обсъждат с Юнкер Българското европредседателство

Премиерът Бойко Борисов и членовете на кабинета са на посещение в Брюксел – по-малко от два месеца преди началото на Българското председателство на ЕС. Борисов разговаря в Брюксел "на четири очи" с председателя на Европейската комисия Жан-Клод..

публикувано на 08.11.17 в 10:10

В. Радев: Системите за сигурност, свързани с европредседателството, в момента се тестват

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев коментира, че в момента се тестват част от системите за сигурност, свързани с предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Други все още не са изградени, допълни министърът:..

публикувано на 07.11.17 в 14:25

Лиляна Павлова: Ако председателството на България е надпартийна кауза, не би следвало да обсъждат вот на недоверие

Пловдив ще има важно значение в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС от началото на следващата година. Много от посещенията на официалните делегации у нас ще започват с представянето на културно-историческото наследство на града и..

публикувано на 03.11.17 в 16:55

Председателството ще се отрази положително на имиджа на България като туристическа дестинация

Представителите на туристическия бранш в България очакват, че българското председателството от началото на следващата година ще се отрази положително на имиджа на България като туристическа дестинация и ще доведе до повече приходи от туризъм и..

публикувано на 02.11.17 в 14:35

Пощенска марка, посветена на Българското председателство на Съвета на ЕС, беше валидирана

Специална пощенска марка, свързана с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година, беше пусната в тираж. Министър Лиляна Павлова заяви: Тя съчетава в себе си трите най-важни български символа - българската..

публикувано на 02.11.17 в 07:10

Валентин Радев: В НДК ще има постоянно полицейско присъствие и системи за видеонаблюдение

Ръководството на МВР призова жителите на София за разбиране заради сериозните мерки за охрана, които ще бъдат взети по време на Българското председателство на ЕС. Предстои и въвеждането на интегрирана информационна система за видеонаблюдение, която..

публикувано на 31.10.17 в 16:30

Лиляна Павлова: Трябва да положим повече усилия за кибер сигурността по време на българското председателство

България ще работи за защита на равни стандарти за всички страни - членки на Европейския съюз, посочи министър Лиляна Павлова , която представи приоритетите за бъдещото председателство на младежки дебати в Габрово. България ще се бори за еднакви..

публикувано на 24.10.17 в 21:00