Павлова се надява на 11 януари, официалното откриване на Европредседателството, да няма протести

Министърът на Българското европредседателство Лиляна Павлова каза в отговор на въпрос на "Хоризонт", че ѝ се иска "да не започваме Европредседателството с протести". Тя допълни, че всеки има право да протестира, но се надява датата 11 януари, когато..

публикувано на 05.01.18 в 15:15

Д-р Султанка Петрова: Трябва да говорим позитивно за България и народа ни

Успешното Българско председателство на Съвета на Европа е един от основните приоритети в управлението на правителството. В края на 2017 година беше приета програмата на България за председателството. В проекта на програмата намериха място..

публикувано на 05.01.18 в 13:36

Децата откриват Българското председателство на Съвета на ЕС

Дни преди политиците, децата ще открият Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това ще стане утре от 11.00 часа в НДК. Събитието е насочено най-вече към децата между 7 и 13 години. Весела Симова от "Кодър Доджо"-..

публикувано на 05.01.18 в 11:02

Консенсусът по политиката на сигурност и миграцията сред приоритетите на Българското европредседателство

Постигането на консенсус в Европейския съюз по политиката за сигурност и миграция е една от приоритетните теми, по които Българското председателство ще насочи усилията си в идните шест месеца. България ще работи за трайни и справедливи решения в..

публикувано на 05.01.18 в 10:14

Лиляна Павлова представя видеоклиповете, свързани с Българското европредседателство

Два видеоклипа, свързани с Българското европредседателство, ще бъдат представени от ресорния министър Лиляна Павлова . Първият, който се казва "Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед!", има за цел да популяризира България. Той разказва за..

публикувано на 05.01.18 в 10:10

Възпоменателната монета, посветена на Европредседателството, вече е изчерпана

Изчерпан е тиражът от сребърната възпоменателна монета, посветена на Българското европредседателство, съобщиха за "Хоризонт" от Централната банка. Два дни пред касите на банката се образуваха опашки от желаещи да притежават монетата...

публикувано на 04.01.18 в 11:24

За един шестмесечен наем

И днес влиятелни световни медии посрещат рутинното, ротационно българско европредседателство с характеристиките – „най бедната и най-корумпираната страна в Съюза”. Продължават с „мафиотски манталитет, по-малко от 15% от сънародниците ни вярват в..

публикувано на 03.01.18 в 12:35

200 доброволци за Българското председателство на Съвета на ЕС

Близо 200 доброволци ще помагат за успешното провеждане на 300 събития от календара на Българското председателство. Те бяха избрани от 400 кандидати, сред които имаше дори българи, живеещи в Съединените щати и Западна Европа, готови да..

публикувано на 03.01.18 в 12:02

Столичната община ще информира предварително за промени в движението заради Европредседателството

Столична община ще информира максимално рано и бързо за всички промени в движението, породени от Българското европредседателство. Това увери в предаването "Хоризонт до обед" заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев . По абсолютно..

публикувано на 03.01.18 в 11:26

Пак опашка пред БНБ за монетата, посветена на Европредседателството

За втори пореден ден пред БНБ се образува опашка от хора, желаещи да си закупят сребърната възпоменателна монета, посветена на Българското европредседателство. Вчера пред "Хоризонт" от БНБ уточниха, че в първия ден от пускането ѝ в обращение са..

публикувано на 03.01.18 в 09:45