Борисов: Юнкер, Могерини и Хан се убедиха колко отвратителна е свързаността на Балканите

Премиерът Бойко Борисов изтъкна подкрепата на Европейския съюз за развитието на целия балкански регион и на ключовите транспортни коридори: "Жан-Клод Юнкер, Федерика Могерини и комисарят Хан се убедиха колко отвратителна е свързаността в момента..

публикувано на 01.03.18 в 15:00

Наврачич: На европейско ниво културата трябва да бъде финансирана по-ефикасно

Засилване на сътрудничеството в областта на културното наследство, включително борбата с нелегалния трафик на културни ценности, обсъждат на среща в НДК министрите на културата от АСЕМ - Форум "Азия - Европа". Подкрепа за културата като двигател за..

публикувано на 01.03.18 в 11:41

Еврокомисарят за образованието, културата и младежта Тибор Наврачич е на двудневно посещение у нас

"Културата - приобщаваща ценност на Европейския съюз" е мотото на започналото неформално заседание на министрите на култура от ЕС в НДК. Участват европейският комисар по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич и Петра..

публикувано на 28.02.18 в 04:50

Нов механизъм за наблюдение на преките чуждестранни инвестиции обсъдиха в София министрите на търговията от ЕС

Нов механизъм за наблюдение на преките чуждестранни инвестиции в Европейския съюз обсъдиха на заседание в София министрите на търговията от общността. От Българското председателство се очаква съществен напредък по подготовката на споразумението,..

публикувано на 27.02.18 в 19:15

Евентуални търговски санкции на САЩ срещу ЕС ще бъдат обсъдени по време на неформалния съвет по търговия

Евентуалните търговски санкции на Съединените щати срещу Европейския съюз ще бъдат обсъдени по време на неформалния съвет по търговия, който се провежда в София. Повечето европейски държави са категорични, че до санкции не трябва да се стига, но..

публикувано на 27.02.18 в 11:05

Министрите на търговията на ЕС се събират на заседание в рамките на Българското европредседателство

Министрите на търговията на Европейския съюз се събират на заседание в София в рамките на Българското европредседателство. Домакин на събитието е министърът на икономиката Емил Караниколов , а Европейската комисия ще бъде представена от еврокомисаря по..

публикувано на 27.02.18 в 07:50

Ивелина Василева: За да е проспериращо едно общество, е важно да има силни институции

Днес и утре еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом  е на посещение у нас, за да вземе участие в неформалното заседание на министрите, отговарящи за търговията в Евросъюза, което ще се проведе в рамките на Българското председателство на Съвета..

публикувано на 26.02.18 в 13:05

Илияна Йотова: България трябва да продължи с конкретни усилия за интеграцията на страните от Западните Балкани

България трябва да продължи с конкретни усилия за интеграцията на страните от Западните Балкани. Това заяви вицепрезидентът  Илияна Йотова  на откриването на дискусия за бъдещето на Европа в НДК. България трябва да направи обаче следващата..

публикувано на 22.02.18 в 17:39

Й. Н. Кристенсен: Професионалното обучение на младите хора в ЕС е голямо предизвикателство пред европейските институции

В Европа има няколко милиона младежи, които са без работа. Проблемът е, че след тях идват нови, които са работили на случайни места, без фактически да навлязат в пазара на труда. Това каза Йенс Ниланд Кристенсен - от дирекция "Образование и..

публикувано на 22.02.18 в 13:20

Калоян Методиев: Европредседателството изигра лоша роля за приоритетите ни - Шенген и еврозоната

В чужбина скандалите в България ни показват като държава, затънала в проблеми по всички възможни класации, индекси, статистики на ЕС, а вече и в световен мащаб. Това каза в предаването „Преди всички“ политологът  Калоян Методиев : По..

публикувано на 22.02.18 в 11:37