Юнкер: ЕК подкрепя амбициите на България за изграждане на газовия хъб "Балкан"

Европейската комисия подкрепя амбициите на България за газовия разпределителен център "Балкан", заяви председателят ѝ Жан - Клод Юнкер на съвместната пресконференция с премиера Бойко Борисов . Юнкер обърна внимание на свързаността, която се осигурява..

публикувано на 12.01.18 в 16:15

Откритото говорене е рецептата за борба с корупцията, смятат Владимир Зарев и Владимир Кисьов

Светът, в който живеем, е реален, но се намира сякаш в състояние на някакъв полусън. Той може да бъде събуден от този полусън, когато бъде назован, обсъждан, когато се заговори за него, а това става чрез словото, чрез думите. Думите и словото..

публикувано на 12.01.18 в 15:15

Цачева: България ще работи за това Европейската прокуратурата да започне да функционира възможно най-бързо

Министърът на правосъдието Цецка Цачева увери част от намиращите се в София европейски комисари, че България ще работи приоритетно Европейската прокуратурата да започне да функционира възможно най-бързо. По време на клъстерната среща „Външни..

публикувано на 12.01.18 в 15:04

Президентът Радев се надява ЕС да е по-силен след края на Европредседателството ни

Европейският съюз трябва да бъде още по-силен, когато приключи Българското председателство, заяви президентът Румен Радев на среща си с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Българските институции ще работят активно и обединени за..

публикувано на 12.01.18 в 14:55

Жан-Клод Юнкер: Българското председателство е в ключов момент за Европа и нейното бъдеще

Радвам се, че планът "Юнкер“ работи и работи в България. Българското европредседателство се състои в един ключов момент за Европа и за нейното бъдеще. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по време на пресконференцията..

публикувано на 12.01.18 в 14:13

Българска фирма получава 100 милиона евро по плана "Юнкер"

Българското председателство започва със заем от 100 млн. лв. по плана „Юнкер“ за предприятието за селскостопански и лекарствени продукти. Европейската инвестиционна банка подписва този заем с българското предприятие. Целта е повишаване на нивата..

публикувано на 12.01.18 в 13:40

Европейските комисари и българските министри заседават за първи път заедно в София

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер разговаря с президента Румен Радев в президентството на бул."Дондуков" 2.  По-рано председателят на Европейската комисия имаше работна среща с премиера Бойко Борисов . Двамата обсъдиха..

публикувано на 12.01.18 в 12:35

Обединението прави силата или…

Вчерашният знаменателен ден за България и нейното бъдеще изглеждаше така: измит с топла вода и сапун площад пред НДК, разгонени прахови частици от въздуха на столицата, пренаредени за N-ти път павета по „Дондуков“, свалени няколко билборда със..

публикувано на 12.01.18 в 12:30

Йоханес Хан: Трябва да използваме момента за интеграцията на страните от Западните Балкани

Комисарят по европейска политика за съседство и преговори за разширяване, както е пълната титла на Йоханес Хан, пристигна в София за официалното откриване на Българското европредседателство. Австриецът е член на управляващата в страната си..

обновено на 12.01.18 в 10:27

Катя Христова: България успя да постави темата за Западните Балкани и това е красноречив политически жест

България поема Председателството на Съвета на ЕС добре подготвена, заяви в интервю за „Преди всички“ политологът Катя Христова , преподавател в Нов български университет,: Всичко беше достатъчно ясно подготвено и изговорено. Всичко, което се..

публикувано на 12.01.18 в 09:48