Могерини ще представи резултатите от неформалния съвет на европейските външни министри

Резултатите от неформалния съвет на външните министри от Евросъюза в София ще бъдат представени по-късно днес от Върховния представител на общността по външната политика и сигурността Федерика Могерини . Представянето ще е пред депутати от..

публикувано на 16.02.18 в 10:13

Б. Джонсън: Обединеното кралство е дестинация номер едно за българските студенти, надяваме се, че това ще продължи

Около 71 000 българи живеят в Обединеното кралство, заяви британският външен министър Борис Джонсън   преди началото на неформалния съвет на външните министри, който се провежда в София.  Обединеното кралство е дестинация номер едно за българските..

публикувано на 15.02.18 в 18:50

Екатерина Захариева: Намирането на решение за името на Македония е важно за целия ЕС

Намирането на решение за името на Македония е важно за целия ЕС, но се надяваме то да не създаде нови проблеми, заяви външният министър  Екатерина Захариева , която посреща в София първите дипломати на страните от Евросъюза. Водещи теми на..

публикувано на 15.02.18 в 17:04

Зигмар Габриел: Във фокуса на обсъжданията в София ще е конфликтът в Сирия и интеграцията на Западните Балкани

Германският първи дипломат Зигмар Габриел , който е служебен външен министър, пристигна за срещата на министрите от Евросъюза в София. Той отказа коментар около своето политическо бъдеще, но говори за основните теми на разговорите, които предстоят..

публикувано на 15.02.18 в 16:57

Федерика Могерини: Ако има област, в която ЕС говори в един глас, това е отбраната и сигурността

Ако има област, в която Европейският съюз говори в един глас, това със сигурност е отбраната и сигурността, заяви върховният председател на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини в София.  Помолена да..

публикувано на 15.02.18 в 16:54

Австрия настоя ангажиментът на ЕС към Западните Балкани да стане видим, Унгария иска по-бърза интеграция на Сърбия и Черна гора

Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто заяви, че Будапеща ще настоява за по-бърза интеграция на Сърбия и Черна гора в Европейския съюз от набелязаната в стратегията за разширяване на Западните Балкани. При пристигането си за срещата в..

публикувано на 15.02.18 в 16:54

Сийка Кацарова: България има уникалната възможност да стане център за рехабилитация на Балканите

Все още здравното ни министерство не е приложило европейската директива за трансгранично движение на пациенти, за да може у нас на балнеолечение да идват европейски граждани. Вицепрезидентът на Европейската спа асоциация Сийка Кацарова подчерта..

публикувано на 15.02.18 в 10:52

Антоанета Приматарова: Влизането на Сърбия без Косово е невъзможно и потенциално опасно за ЕС и за региона

Воля за разрешаване на проблема с името на Македония има както от страна на Гърция, така и от страна на Македония, коментира в "Преди всички" Антоанета Приматарова от Центъра за либерални стратегии. Тя допълни, че въпреки оптимизма не може да..

публикувано на 15.02.18 в 09:30

България се бори за запазване на средствата в Европейския социален фонд на форум на ЕС в София

Заместник-министърът на труда и социалната политика  Зорница Русинова заяви пред БНР преди началото на важен форум днес в София за Европейския социален фонд, че България настоява за запазване на кохезионния му характер и средствата в него...

публикувано на 15.02.18 в 09:00

София е домакин на неформалната среща на външните министри на Европейския съюз

София днес и утре е домакин на неформалната среща на външните министри на Европейския съюз. Събитието е едно от ключовите по време на Българското европредседателство. За него се събират над 20 външни министри както от страните-членки на ЕС, така и..

публикувано на 15.02.18 в 08:15