Жан-Клод Юнкер: Вашето място е в Шенген и еврозоната

Вашето място е в Европа, Вашето място е в Шенген, Вашето място е в еврозоната. Ще работим да постигнем това . Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер при откриването на първото Българско европредседателство на церемония в..

публикувано на 11.01.18 в 20:45

Доналд Туск на български: Хората на Балканите заслужават стабилност, сигурност и благоденствие

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск поздрави на български събралото се множество на официалната церемония по откриването на Първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз като цитира стихотворението на Иван..

публикувано на 11.01.18 в 20:35

Антонио Таяни: Да се изправим пред предизвикателствата в духа на европейската солидарност

Трябва да се адаптираме към съществуващите предизвикателства, но трябва да го правим в духа на европейската солидарност. Заедно с Българското председателство сега искаме това разбиране да се превърне в конкретни действия. 2018-а година ще бъде..

публикувано на 11.01.18 в 20:30

Караянчева: Приемаме Председателството като национална и надпартийна кауза

За нас е чест, но и голяма отговорност да поемем председателството на Съвета на ЕС 11 години след присъединяването на страната ни към ЕС  на първи януари 2007 година за нас Това е чест Европейския съюз и в продължение на шест месеца Това..

публикувано на 11.01.18 в 20:15

Румен Радев: От 13 века България е югоизточната порта на Европа

От 11 години ние сме член на ЕС, но от 13 века България е югоизточната порта на континента. Това е скъпоплатен исторически опит - на Балканите знаем добре, че от разделението покълват трагедии. Това каза президентът Румен Радев на официалната..

публикувано на 11.01.18 в 20:05

Цецка Цачева и Валентин Радев представиха в Брюксел приоритетите на Европредседателството в своите ресори

В Брюксел началото на Българското европредседателство беше отбелязано с присъствието на министрите на правосъдието и на вътрешните работи Цецка Цачева и Валентин Радев . Пред комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на..

публикувано на 11.01.18 в 19:30

Бойко Борисов се срещна с председателя на Европейския съвет Доналд Туск

Премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на Европейския съвет Доналд Туск   в рамките на официалното откриване на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Двамата са били единодушни, че темата за интеграцията на държавите..

публикувано на 11.01.18 в 19:15

„Файненшъл таймс“: България вероятно ще установи, че нейните приоритети не съвпадат точно с тези на останалите страни от ЕС

България поема ротационното 6-месечно председателство на ЕС, но вероятно ще установи, че нейните приоритети не съвпадат точно с приоритетите на останалите страни-членки, пише днес „Файненшъл таймс“.  Вестникът посвещава две статии на българското..

публикувано на 11.01.18 в 18:40

Евростат със специална графика за България за Европредседателството

Европейската статистическа агенция Евростат публикува специална графика по повод поемането на Европредседателството от България. Тя съдържа информация и статистика за страната, включително това че на 100 000 души население в България има 105 практикуващи..

публикувано на 11.01.18 в 17:58

Златанова: Правителството да започне да говори за същностната част на Европредседателството

Ако сме загубили време за подготовка ва Европредседателството, по-скоро мисля, че то е в същностната част, а не толкова в представителната. Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ бившият вицепремиер по европейските въпроси в..

публикувано на 11.01.18 в 17:07