Мишел Барние: България ще има важна задача да поддържа единството между 27-те страни членки на ЕС

Главният преговарящ по Брекзит Мишел Барние пристига днес на работно посещение у нас. Българското председателство съвпада с ключов момент от преговорите. По думите му страната ни ще има важна задача да поддържа единството между 27-те страни..

публикувано на 19.12.17 в 10:00

Председателството на България е особено важно, заяви Мишел Барние

По време на Българското председателство ще бъде изготвен проектодоговорът за бъдещите ни отношения с Великобритания. Това отговори на въпрос на "Хоризонт“ главният преговарящ по Брекзит Мишел Барние , който пристига във вторник на посещение у нас...

публикувано на 18.12.17 в 20:55

Министърът на европредседателството и министърът на културата показаха ремонтираните зали в НДК

Приключи ремонтът на НДК в частта, в която ще се провеждат всички срещи и заседания за Българското европредседателство. В празничните дни, вече на спокойствие от придружаващи събития в двореца, ще се направи последно почистване и довършителни..

публикувано на 18.12.17 в 17:08

Проф. Г. Ганчев: Европредседателството е моментът да заявим желанието си за членство в еврозоната и да влезем във валутния механизъм ERM2

По време на ротационното председателство на Съвета на ЕС България трябва да завърши дискусията за членството си в еврозоната и да стане част от Валутния механизъм 2 (ЕRM2), придобил популярност като "чакалнята на еврозоната". Това мнение, изразено..

публикувано на 18.12.17 в 15:15

Проф. Галунов: Темата с Българското европредседателство прекалено много се преекспонира

Темата с Българското европредседателство се преекспонира прекалено много и е натоварено с прекалено големи очаквания за страната ни. Това заяви в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" проф. Тодор Галунов , преподавател във ВТУ и..

публикувано на 18.12.17 в 14:55

Храната – път към здравето

"Храната – път към здравето" е наименованието на Дискусионния клуб, който ще бъде реализиран по време на Българското европредседателство от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, със съдействието на всички останали хранителни браншове...

публикувано на 18.12.17 в 14:26

Европейски перспективи за Западните Балкани и Българското председателство

Темата за Западните Балкани е един дългосрочен ангажимент и не можем да очакваме разширяването, европейската перспектива и връзките на Балканите да бъдат решени за 6 месеца. По-реалистично е да очакваме конкретни резултати след 6-7 години. Сега се..

публикувано на 15.12.17 в 11:56

Кохезионната политика, Западните Балкани, сигурността и стабилността – основни приоритети на Българското председателство

Кохезионната политика, Западните Балкани, сигурността и стабилността, са основните приоритети пред Българското председателство. Това заяви министър  Лиляна Павлова , която представя в Народното събрание окончателния вариант на програмата за Българското..

публикувано на 15.12.17 в 11:10

Андрей Райчев: Тодорживковската външна политика на Борисов е уникално постижение

Външната политика на премиера Бойко Борисов е уникално постижение. Той успя да балансира отношенията на България със САЩ и с Русия, а едновременно с това се превърна в доброто дете на Европа и неин пълномощник в Турция. Това заяви социологът  Андрей..

публикувано на 14.12.17 в 15:32

Първият неформален съвет по правосъдие и вътрешни работи в рамките европредседателство ще е през февруари

Първият неформален съвет по правосъдие и вътрешни работи в рамките на Българското европредседателство ще бъде в края на февруари. Това обяви министърът на вътрешните работи  Валентин Радев  след среща с еврокомисаря за сигурността  Джулиан Кинг , който е..

публикувано на 14.12.17 в 13:39