Два паркинга около НДК ще бъдат закрити по време на Българското председателство на Съвета на ЕС

По време на Българското председателство на Съвета на ЕС ще бъдат закрити два паркинга около НДК - големият около вход А3 и по-малкият, който се намира на бул. "Витоша" и ул. "Шандьор Петьофи". Решението на Столичния общински съвет е във връзка с..

публикувано на 28.11.17 в 15:12

Румен Радев и Никос Анастасиадис искат обща политика за справяне с предизвикателствата пред ЕС

Двустранните отношения, регионалните проблеми на сигурността и стабилността, Западните Балкани, предизвикателствата пред Европейския съюз и предстоящото председателство на България бяха основните акценти в проведените днес в Никозия разговори..

публикувано на 27.11.17 в 19:15

Огнян Златев: Нормално е цялото обществено говорене да бъде фокусирано върху Българското европредседателство

Нормално е цялото обществено говорене да бъде фокусирано върху Българското европредседателство, каза в предаването "Неделя 150" ръководителят на представителството на Европейската комисия в София  Огнян Златев :   Аз не намирам някаква пряка връзка и се..

публикувано на 26.11.17 в 12:00

Перспективите за Балканите и Българското председателство на Съвета на ЕС

Възможно ли е единство на Балканите по пътя им към Европейския съюз? Този въпрос започва да се налага все по-често в публичното пространство. България обяви за свой приоритет по време на Председателството на ЕС бъдещото еврочленство на страните..

публикувано на 25.11.17 в 12:05

Проф. Вайденфелд: България не бива да превръща Западните Балкани в основна тема на Председателството

Между страните от Западните Балкани съществуват все още непреодолими конфликти, които при следващо разширяване на ЕС те биха внесли в съюза, смята един от най-изтъкнатите германски изследователи на Балканите проф. Вернер Вайденфелд . По..

публикувано на 25.11.17 в 10:15

Таня Цветкова: Европредседателството няма да отвори големи бизнес възможности за българските предприятия

Все по-често говорим за първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Ако съдим по активността на политиците, вероятно бихме останали с впечатление, че това е шанс "едно на един милион", който страната ни получава и трябва да..

публикувано на 22.11.17 в 12:10

Антонио Таяни пред Народното събрание: България е ключова за успеха на европейската политика на сближаване

България е ключова за успеха на европейската политика на сближаване. Миграцията е един глобален, епохален феномен. Отделните държави по границата не могат и не трябва да бъдат оставяни сами да се справят с него. Системата за убежище се оказа..

публикувано на 21.11.17 в 15:55

Първан Симеонов: БСП е запазила най-големите си козове за Българското европредседателство

Оставката на Димитър Главчев спаси парламентарната стабилност, защото така беше преодоляна най-острата криза, но по всичко личи, че БСП няма да спре дотук, коментира в "Хоризонт до обед" политологът Първан Симеонов : На мен ми се струва,..

публикувано на 17.11.17 в 12:15

Стамен Янев: По време на Председателството трябва да покажем, че България е подходящ център за привличане на инвестиции

На прага на Българското председателство на ЕС считам, че определено има предизвикателства - в това наистина да покажем какво можем и как го правим, така че наистина по най-добрия начин да привлечем вниманието на институции и на инвеститори към..

публикувано на 16.11.17 в 10:55

Джентилони: Опитът на Борисов ще е много важен и полезен по време на Българското председателство на ЕС

Българското председателство на Съвета на ЕС е възможност за напредък по темата за европейската интеграция на страните от Западните Балкани. Това заяви италианският премиер Паоло Джентилони на срещата с българския си колега Бойко Борисов в Рим...

публикувано на 14.11.17 в 18:00