Лиляна Павлова: Искаме България да бъде запомнена като страната, която промени имиджа на Балканите

Министър Лиляна Павлова изнесе днес лекция, посветена на подготовката на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година пред студентите и преподавателите от Американския университет в Благоевград. Тя представи пред пълната..

публикувано на 14.11.17 в 10:27

„Съединението прави силата“ (United We Stand Strong) става девиз на Българското председателство

Министерският съвет одобри девиза „Съединението прави силата“ за мото на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. На английски девизът ще има следния превод: „United We Stand Strong“. Мотото е предложено от участниците в поредица от..

публикувано на 14.11.17 в 09:11

Цветан Цветанов: Целта на опозицията е да дискредитира държавата и правителството преди Председателството

Няма предпоставки за искане на вот на недоверие на правителството. Това заяви в предаването "Неделя 150" председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов . По думите му, целта на опозицията е да се дискредитира държавата преди..

публикувано на 12.11.17 в 13:05

Проф. Ингрид Шикова: България е готова със специалисти за Председателството

България вече е готова със специалисти за Председателството. Почти година тече обучението на 1000 души , каза в предаването "Нещо повече" проф. Ингрид Шикова , експерт по европеистика. Една добре обучена администрация ще ни остане като резултат от..

публикувано на 09.11.17 в 18:10

Деница Златева: БСП декларира подкрепа за успешното провеждане на Българско председателство

Първият български министър за европредседателството в служебното правителство на президента Румен Радев и настоящ заместник-председател на БСП Деница Златева коментира в ефира на "Хоризонт" вчерашната среща в Брюксел между българското..

публикувано на 09.11.17 в 11:15

Борисов и министрите обсъждат с Юнкер Българското европредседателство

Премиерът Бойко Борисов и членовете на кабинета са на посещение в Брюксел – по-малко от два месеца преди началото на Българското председателство на ЕС. Борисов разговаря в Брюксел "на четири очи" с председателя на Европейската комисия Жан-Клод..

публикувано на 08.11.17 в 10:10

В. Радев: Системите за сигурност, свързани с европредседателството, в момента се тестват

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев коментира, че в момента се тестват част от системите за сигурност, свързани с предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Други все още не са изградени, допълни министърът:..

публикувано на 07.11.17 в 14:25

Лиляна Павлова: Ако председателството на България е надпартийна кауза, не би следвало да обсъждат вот на недоверие

Пловдив ще има важно значение в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС от началото на следващата година. Много от посещенията на официалните делегации у нас ще започват с представянето на културно-историческото наследство на града и..

публикувано на 03.11.17 в 16:55

Председателството ще се отрази положително на имиджа на България като туристическа дестинация

Представителите на туристическия бранш в България очакват, че българското председателството от началото на следващата година ще се отрази положително на имиджа на България като туристическа дестинация и ще доведе до повече приходи от туризъм и..

публикувано на 02.11.17 в 14:35

Пощенска марка, посветена на Българското председателство на Съвета на ЕС, беше валидирана

Специална пощенска марка, свързана с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година, беше пусната в тираж. Министър Лиляна Павлова заяви: Тя съчетава в себе си трите най-важни български символа - българската..

публикувано на 02.11.17 в 07:10