Валентин Радев: В НДК ще има постоянно полицейско присъствие и системи за видеонаблюдение

Ръководството на МВР призова жителите на София за разбиране заради сериозните мерки за охрана, които ще бъдат взети по време на Българското председателство на ЕС. Предстои и въвеждането на интегрирана информационна система за видеонаблюдение, която..

публикувано на 31.10.17 в 16:30

Лиляна Павлова: Трябва да положим повече усилия за кибер сигурността по време на българското председателство

България ще работи за защита на равни стандарти за всички страни - членки на Европейския съюз, посочи министър Лиляна Павлова , която представи приоритетите за бъдещото председателство на младежки дебати в Габрово. България ще се бори за еднакви..

публикувано на 24.10.17 в 21:00

Франция обещава експертна подкрепа на България за предстоящото председателство на Съвета на ЕС

Франция обещава експертна подкрепа на България за предстоящото председателство на Съвета на ЕС. Това съобщи вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева , която е на двудневно официално посещение в Париж.  Получихме подкрепа и те са готови..

публикувано на 24.10.17 в 12:55

Плевнелиев призова за политически консенсус по време на Българското европредседателство

За политически консенсус по време на председателството на Съвета на Европейския съюз призова президентът Росен Плевнелиев (22 януари 2012 – 22 януари 2017). Той се обърна специално към настоящия държавен глава Румен Радев с апел за единство...

публикувано на 23.10.17 в 15:15

Председателят на гръцкия парламент: Ще подкрепяме България по време на европредседателството

Балканските въпроси ще получат една добра проекция в София по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, която да бъде видна за Европа, коментира Димитър Главчев : Ядрото, тоест единствени членове на така..

публикувано на 20.10.17 в 08:10

Туск предлага по време на Българското председателство да бъдат обсъдени изборите за ЕП

В писмо до лидерите на страните - членки председателят на Европейския съвет Доналд Туск предлага в периода на Българското председателство да бъдат обсъдени изборите за следващия Европейски парламент. Туск изпрати писмото в навечерието на..

публикувано на 18.10.17 в 10:35

Борисов обсъди с представители на ЕК европейската перспектива на страните от региона

Темата за сигурността на Западните Балкани и европейската перспектива на страните от региона обсъди в София премиерът Бойко Борисов с представители на Европейската комисия. Представителите на Комисията са били запознати с напредъка по подготовката..

публикувано на 13.10.17 в 14:10

БСП се готви да внесе в НС свои приоритети за Българското европредседателство

БСП предлага свои приоритети за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Предложенията на левицата ще бъдат представени в парламента, обяви лидерът на партията Корнелия Нинова . Тя участва в конференцията "Националните приоритети..

публикувано на 13.10.17 в 13:15

Деница Златева: БСП залага особено внимание върху Българското председателство на Съвета на ЕС

БСП, като активна политическа сила и представител на левицата, залага особен акцент и внимание върху предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Деница..

публикувано на 13.10.17 в 09:55

Лиляна Павлова отчете напредък в подготовката за председателството Съвета на ЕС

Има напредък в подготовката на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, отчете ресорният министър Лиляна Павлова пред парламентарната комисия по европейски въпроси. Тъй като българският език ще е официален за председателството,..

публикувано на 27.09.17 в 20:30