28 бели гълъба излетяха в центъра на Бургас като символ на Европредседателството на България

28 бели гълъба излетяха в центъра на Бургас като символ на първото Европредседателство на България. Гълъби от новоутвърдената порода "Бургаски преметач" изпълниха небето над площад "Тройката". Поканихме да участват децата, защото те ще живеят в..

публикувано на 11.01.18 в 15:01

Ева Шилер, журналист от ZDF: Идеята е да погледнем към България през българите

България рядко стига до телевизионните зрители в Германия. Информацията за нашата страна е оскъдна, а когато я има - обикновено е доминирана от две теми - бедност и корупция. Заглавията в германската преса от началото на годината, когато..

публикувано на 11.01.18 в 15:00

Бабикян: Управляващите преекспонират темата за Европредседателството с комсомолски устрем

Животът на хората под никаква форма не зависи от факта, че страната ни председателства ЕС. Това каза в предаването „12+3“ по „Хоризонт“ ПР експертът Арман Бабикян , който допълни: Управляващите с комсомолски устрем преекспонират темата..

публикувано на 11.01.18 в 14:30

В каква икономическа ситуация поемаме председателството на Съвета на Европейския съюз

В каква икономическа ситуация започва България председателството на Съвета на Европейския съюз? Каква година се очертава според очакванията за развитието на пазара на труда? За това в „Нашият ден“ говорим с Искра Белева от Икономическия институт на..

публикувано на 11.01.18 в 14:08

Антоний Гълъбов: Председателството трябва да върне европейския дневен ред в България

В деня, в който България официално започва председателството на Съвета на Европейския съюз, в „Нашият ден“ говорим със социолога и политически анализатор проф. Антоний Гълъбов. Когато се опитваме да отговорим на въпроса в каква вътрешнополитическа..

публикувано на 11.01.18 в 14:01

Очаква се Летище София да обслужва около 22 хил. пътници на ден по време на Европредседателството

По време на Европредседателството Летище София се очаква да обслужва между 20 и 22 хиляди пътници за един ден. Летището няма да изпита затруднение от увеличения пътникопоток, каза за „Хоризонт“ неговият изпълнителен директор Владимир Рапонджиев ...

публикувано на 11.01.18 в 13:49

Eвелина Славкова: Няма ясни критерии какво е успешно или неуспешно eвропредседателство

Няма ясно измерими индикатори какво е успешно или неуспешно председателство. Затова започва битката на политическите интерпретации дали е така, или не е. Тази теза разви в предаването "12+3" социологът  E велина Славкова от изследователски център..

публикувано на 11.01.18 в 13:25

Делийски: Утвърждаването на негативен имидж за страната ни на Запад носи политически рискове

Ако интерпретираме протестите като резултат и изява на зрелостта на българското гражданско общество и качеството в този смисъл на българската демокрация, тогава би трябвало да кажем, че протестите са чудесен начин да покажем на чужденците колко..

публикувано на 11.01.18 в 12:07

Дуетът Крис и Велин откриват Българското председателство

Изпълнения на автентични фолклорни песни и композиции, старинни църковни песнопения, народни танци и фолклорни ритми със съвременно звучене са включени в културната програма на Церемонията по откриването на Българското председателство. Тя ще..

публикувано на 11.01.18 в 10:40

Естония подкрепя присъединяването на България към Шенгенското пространство

Естония подкрепя присъединяването на България към Шенгенското пространство и въпросът ще бъде в дневния ред на Европейския съвет през следващите месеци. Това каза в специално интервю за "Преди всички" естонският заместник външен министър с ресор..

публикувано на 11.01.18 в 10:22