Калоян Методиев: 2025-а не е реалистичен хоризонт за разширяване на ЕС с нови страни от Западните Балкани

Не е реалистично 2025 година да се приема като хоризонтза присъединяване към Европейския съюз на нови страни от Западните Балкани. Това е мнението на политолога д-р Калоян Методиев, който коментира в ефира на "Хоризонт" темата за еврочленството на..

публикувано на 16.05.18 в 13:15

Заключителната декларация за срещата ЕС - Западни Балкани е одобрена от всички лидери

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева увери, че заключителната декларация за срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани, която предстои да бъде подписана, е одобрена от 28 страни - членки и ще бъде подкрепена от всички..

публикувано на 15.05.18 в 15:03

Тринайсет обществени радио и телевизионни медии от Югоизточна Европа се срещат в Правец по покана на Българското национално радио

Тринайсет обществени радио и телевизионни медии от Югоизточна Европа ще участват в среща, организирана от Българското национално радио на 17 май 2018 г. в Правец. Инициативата на БНР ще постави във фокуса на обществения и политически интерес..

публикувано на 14.05.18 в 14:50

Борисов и Меркел обсъдиха предстоящата среща на върха в София за Западните Балкани

Министър-председателят Бойко Борисов и канцлерът на Германия Ангела Меркел обсъдиха предстоящата среща на върха в София за Западните Балкани. Двамата разговаряха в Аахен след церемонията по връчването на международната награда "Карл Велики", която..

публикувано на 10.05.18 в 17:10

Европейските лидери ще обсъдят в София бъдещето на ядреното споразумение с Иран след оттеглянето на САЩ

Бъдещето на ядреното споразумение с Иран след оттеглянето на САЩ ще бъде сред основните теми на срещата на европейските лидери в София следващата седмица. Това потвърди пред "Хоризонт" министърът за Българското европредседателство Лиляна Павлова...

публикувано на 09.05.18 в 17:05

"Чистата енергия" е основна тема на председателите на комисиите по енергетика на парламентите в ЕС

Пакетът "Чиста енергия" ще е сред основните теми, които ще обсъждат председателите на комисиите по енергетика на парламентите в Евросъюза.  Срещата ще се проведе в края на тази и началото на следващата седмица и е част от програмата на..

публикувано на 08.05.18 в 18:05

Българското европредседателство поставя началото на преговорите за изравняване на стандартите при храните

Европейската комисия ще приеме три директиви за решаването на проблема с двойния стандарт при храните. Това стана ясно по време на конференция по темата, част от програмата на българското европредседателство. Днес се очаква страните-членки да..

публикувано на 30.04.18 в 16:38

Еврогрупата: Гърция трябва да изпълни заложените в спасителната програма реформи навреме

Гърция трябва да изпълни заложените в спасителната програма реформи навреме. С това послание излезе Еврогрупата след ключовото заседание в София, на което се очакваше да започнат разговори за облекчаване на гръцкия дълг след края на спасителната..

публикувано на 27.04.18 в 14:55

Финансовите министри от Еврогрупата ще обсъждат бъдещето на гръцкия дълг на заседанието си в София

Бъдещето на гръцкия дълг се обсъжда на заседанието на Еврогрупата, което започна в София. На него присъстват гуверньорът на Европейската централна банка Марио Драги и финансовите министри от страните от еврозоната. Германският финансов министър..

публикувано на 27.04.18 в 09:18

НХГ представя класиците на българското изобразително изкуство в интернет пространството

Националната галерия сключи договор с Гугъл и ще представя онлайн експонати от своята колекция. Проектът ще се реализира в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС. Хиляда галерии в цял свят имат подобни договори в Гугъл, уточни пред..

публикувано на 26.04.18 в 14:19