Лингорски: Други вършат работа, която ние не сме в състояние да свършим, за да защитим интересите си в ЕС

Не видях нищо освен общи фрази в твърденията на чуждестранните издания, че начело на Европейския съюз застава едва ли не най-бедната и най-корумпирана страна-членка. Мисля, че е време като пълноправни членове на ЕС да се отърсим от..

публикувано на 09.01.18 в 20:10

Надежда Нейнски представи в Анкара приоритетите на Българското европредседателство

Надежда Нейнски подчерта, че Турция е едновременно кандидат за член и има стратегическа позиция в съседни на ЕС региони. София ще поддържа отворени всички канали за комуникация с Турция, допълни българският посланик в Анкара и представи мотото..

публикувано на 09.01.18 в 17:11

Полицаите планират протест в деня на откриване на Българското европредседателство

Синдикатите в МВР планират протести в четвъртък, когато официално ще бъде открито Българското европредседателство. На 11 януари чуждестранните гости ще бъдат посрещани с протестни плакати на английски език. Вечерта ще има протестна демонстрация..

обновено на 09.01.18 в 16:28

Неизбежността да се влюбиш

Вярвам, че европредседателството е много добър старт за нашата малка и красива страна, в която всеки ще се влюби, щом я посети и се докосне до красотите й. Досещате се сигурно, че визирам и клипа, който бе подготвен за случая на това..

публикувано на 09.01.18 в 13:48

Лицето на България в чуждите медии, в началото на Българското европредседателство

Какво е лицето на България в медиите извън страната ни на прага на Българското европредседателство говорим с журналистите Мария Спирова (Лондон), Капка Тодорова (Германия), Александър Детев (Австрия) и медийният ПР специалист Любомир Аламанов...

публикувано на 08.01.18 в 15:41

Промени в движението в София заради откриването на Европредседателството

Въвеждат се промени в движението в София в периода 10-12 януари, свързани с откриването на Българското председателство, съобщиха от ресорното министерство.  Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на..

публикувано на 08.01.18 в 14:57

Павлова се надява на 11 януари, официалното откриване на Европредседателството, да няма протести

Министърът на Българското европредседателство Лиляна Павлова каза в отговор на въпрос на "Хоризонт", че ѝ се иска "да не започваме Европредседателството с протести". Тя допълни, че всеки има право да протестира, но се надява датата 11 януари, когато..

публикувано на 05.01.18 в 15:15

Д-р Султанка Петрова: Трябва да говорим позитивно за България и народа ни

Успешното Българско председателство на Съвета на Европа е един от основните приоритети в управлението на правителството. В края на 2017 година беше приета програмата на България за председателството. В проекта на програмата намериха място..

публикувано на 05.01.18 в 13:36

Децата откриват Българското председателство на Съвета на ЕС

Дни преди политиците, децата ще открият Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това ще стане утре от 11.00 часа в НДК. Събитието е насочено най-вече към децата между 7 и 13 години. Весела Симова от "Кодър Доджо"-..

публикувано на 05.01.18 в 11:02

Консенсусът по политиката на сигурност и миграцията сред приоритетите на Българското европредседателство

Постигането на консенсус в Европейския съюз по политиката за сигурност и миграция е една от приоритетните теми, по които Българското председателство ще насочи усилията си в идните шест месеца. България ще работи за трайни и справедливи решения в..

публикувано на 05.01.18 в 10:14