Момчил Неков за Европа на две скорости, отражението на двойния стандарт в туризма, както и за „Дързостта да бъдеш пръв“

Като специален гост в предаването „А сега накъде?“, Момчил Неков представя актуални теми, които комплексно се отразяват върху качеството ни на живот и на българския туризъм. Той говори за  отношението ни към материалните и духовни ценности, за общата памет..

публикувано на 26.01.18 в 17:15

Еврокомисар Вера Юрова призова българската съдебна система да е по-ефективна срещу корупцията

За по-голяма ефективност на българската съдебна система срещу корупцията призова в София еврокомисарят по правосъдието  Вера Юрова .  След 2020 година отпускането на пари от еврофондовете ще бъде обвързано и с условието да се спазва върховенството на..

публикувано на 26.01.18 в 15:44

Тони Блеър подкрепя включването на Западните Балкани в приоритетите на Българското председателство

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с бившият британски премиер Тони Блеър на Световния икономически форум в Давос.  Блеър, който в момента е ръководител на Института за глобални промени, е изразил одобрение към включването на..

публикувано на 26.01.18 в 14:34

Цецка Цачева председателства неформалния Съвет "Правосъдие и вътрешни работи“

Институциализирането на европейската прокуратура ще е основна тема на продължаващия и днес в София неформален Съвет "Правосъдие и вътрешни работи“. Форумът ще се председателства от министъра на правосъдието Цецка Цачева . В сферата на правосъдието..

публикувано на 26.01.18 в 11:00

Флутура Кузари: България трябва да използва Европредседателството и да предложи мерки за опазване на свободата на словото

Българското председателство на Европейския съюз е шанс за страната ни да предложи конкретни мерки по отношение на свободата на словото. Това заяви правният съветник от Европейския център за свободата на медиите  Флутура Кузари  по време на дискусия за..

публикувано на 26.01.18 в 10:00

Бойко Борисов: За радост България вече е име и то не само заради европредседателството

Министър-председателят Бойко Борисов , който е на Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос, ще участва в дискусия на тема "Ускоряване на дългосрочното развитие на Западните Балкани". В програмата му са предвидени и двустранни срещи с..

публикувано на 26.01.18 в 08:05

Аврамопулос: Да намерим начин за общоевропейска система за миграция

В София започна заседанието на неформалния съвет по правосъдие и вътрешни работи. Вътрешните министри на страните - членки обсъждат въпроси, свързани с миграцията. Министър Валентин Радев каза преди началото на съвета: По основните теми..

обновено на 25.01.18 в 10:47

Захариева: ЕК няма да отхвърли българската инициатива за среща на върха Турция-ЕС

Трябва по-просто да се обяснява как едно решение, което се взима от европейските институции, влияе върху ежедневния живот на хората. Това каза в интервю за предаването „12+3“ министърът на външните работи Екатерина Захариева по повод на..

публикувано на 24.01.18 в 12:50

Захариева представя в ЕП целите ни в областта на хуманитарната помощ

Вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще представи приоритетите на Българското председателство в областта на развитието и хуманитарната помощ пред ресорната комисия в Европейския парламент,..

публикувано на 24.01.18 в 08:10

Комисията по външна политика на ЕП ще изслуша вицепремиера Екатерина Захариева

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева ще бъде изслушана днес от комисията по външна политика на Европарламента. Там тя ще представи приоритетите на Българското председателство на Съвета на Евросъюза.  Сред акцентите ще бъде ключовият..

публикувано на 23.01.18 в 10:15