Форум на високо равнище за цифровото земеделие се провежда в София

Форум на високо равнище за цифровото земеделие се провежда в София в рамките на програмата на Българското председателство. Европейската комисия ще финансира ускореното преминаване към дигитално земеделие, така фермерите стават конкурентоспособни, а..

публикувано на 19.04.18 в 10:08

Петкова: Преговори с втория в класирането за продажбата на ЧЕЗ са изцяло в правомощията на чешката държава

Евентуални преговори с втория в класирането за продажбата на ЧЕЗ са изцяло в правомощията на чешката държава, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова: "Това е процедура, която се провежда изцяло по правилата на чешката държава, по..

публикувано на 18.04.18 в 11:00

Министър Петкова ще участва в обсъждането на стратегия за течните горива и възможностите пред сектора до 2050-а

Стратегията за течните горива и възможностите пред сектора до 2050-а година се обсъждат в София в рамките на конференция от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Форумът се организира от Българската петролна и газова асоциация и..

публикувано на 18.04.18 в 08:16

Емил Караниколов: На Балканите е необходим общ стратегически инвестиционен план

Българската банка за развитие ще инициира създаването на Център за развитие на съвместни проекти в Централна и Източна Европа. Това стана ясно по време на международния форум "Инвестиции за растеж", организиран от банката. Също така бе подписан..

публикувано на 17.04.18 в 18:45

Безработицата в ЕС е на рекордно ниско ниво от 7,1%, но все още безработните младежи са много

Безработицата в ЕС е на рекордно ниско ниво от 7,1%, но все още безработните младежи са много. Това обяви европейският комисар по заетостта и социалните въпроси Мариане Тисен по време на неформална среща на социалните министри от Евросъюза, която се..

публикувано на 17.04.18 в 11:45

Европейска стратегия за младежта ще обсъждат в София на конференция

Основите на следващата Европейска стратегия за младежта ще бъдат поставени на започващата днес в София Европейска младежка конференция. На тридневния форум в НДК, който е част от програмата на българското председателство на съвета на ЕС, ще..

публикувано на 17.04.18 в 08:10

Неформално заседание на министрите на ЕС по заетост и социална политика в София

Осигуряването на равни възможности за реализиране на пазара на труда на европейските граждани. Това ще е основната тема на започващото в София неформално заседание на министрите на ЕС по заетост и социална политика - част от програмата на..

публикувано на 17.04.18 в 07:50

Бисер Петков: Подготвен е проектозакон за предприятията на социалната и солидарната икономика

Подготвен е проектозакон за предприятията на социалната и солидарната икономика, който до дни ще бъде публикуван за обществено обсъждане, обяви министърът на труда Бисер Петков на международна конференция за социалната икономика. "Чрез нови..

публикувано на 16.04.18 в 12:21

НДК – културният и конгресен център на България

„В Националния дворец на културата се осъществява цялата програма на българското председателство на Съвета на ЕС, но паралелно с това в пълна сила и с много голям капацитет на заетост на залите се реализира и културната програма на двореца“ – каза..

публикувано на 14.04.18 в 18:00

43 млрд. евро трябват за изграждането на жп връзки в Югоизточна Европа, държавите са осигурили 8 млрд. евро

43 милиарда евро са необходимите средства за изграждането на железопътните връзки в региона на Югоизточна Европа, като осигурените от държавите средства са 8 милиарда евро. Това съобщи заместник-министърът на транспорта Велик Занчев, който откри..

публикувано на 13.04.18 в 18:11