Необичайните кандидати за новия Европарламент

Сомалийски бежанец, каталунски сепаратист в ареста и бивш финансов министър на Гърция в Берлин са сред по-необичайните кандидати за евродепутати на вота тази седмица, коментира АФП. Германската Немезида в Берлин В разгара на гръцката криза..

публикувано на 22.05.19 в 18:07

Румънска опозиционна партия изпревари управляващите социалдемократи в анкета преди евровота

Румънската опозиционна Национално-либерална партия (НЛП) е на първо място в предпочитанията на гласоподавателите, изпреварвайки управляващата Социалдемократическа партия (СДП), която отчита рекорден минимум в намеренията за вот, според проучване на..

публикувано на 22.05.19 в 15:11
Мишел Барние

Макрон: Мишел Барние има качества за шеф на ЕК

Френският президент Еманюел Макрон смята, че сънародникът му и главен преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние трябва да бъде взет под внимание при избора на нов ръководител на Европейската комисия, предаде „Политико“. „Безспорно Барние е човек с..

публикувано на 22.05.19 в 15:06

Ярослав Качински разкритикува връзките на Льо Пен с Москва

Лидерът на управляващата в Полша партия „Право и справедливост“ Ярослав Качински каза, че политически партии в някои държави от Европейския съюз, сред които френският Национален сбор на Марин льо Пен във Франция, са „очевидно свързани с Москва и..

публикувано на 22.05.19 в 14:35
Юлия Роне

Юлия Роне: Спорно е как ще се отрази скандалът в Австрия върху крайнодесните в ЕС

„Ефектът на такъв тип скандали се усеща най-силно в страната, в която те се случват. За жалост степента на транснационализация в Европейския съюз все още е доста ниска -  виждаме го също и с дебатите около Брекзит. Такъв тип скандали, като..

публикувано на 22.05.19 в 14:31
Щефан Фюле

Щефан Фюле: Важно е популизмът да бъде победен на национално, но и на европейско ниво

Сложно разпределение на силите в новия Европарламента след изборите и трудно постигане на консенсус по европейските политики прогнозира пред БНР Щефан Фюле, бивш еврокомисар по разширяването във втория мандат на комисията на Барозу. Според него на..

публикувано на 21.05.19 в 09:31

Избраните за евродепутати еврокомисари трябва да подадат оставка в началото на юли

Еврокомисарите, избрани за евродепутати, които желаят да заемат мястото си в Европейския парламент, ще трябва да подадат оставка. Това отбеляза днес говорител на Европейската комисия, цитиран от БТА. Той уточни, че оставката следва да бъде подадена..

публикувано на 20.05.19 в 13:53
Франс Тимерманс

„Политико“: Социалист може да оглави следващата ЕК

Внезапно се оказа, че идеята социалист да оглави следващата Еврокомисия, не е толкова невъзможна, коментира днес „Политико“. Само преди няколко седмици възможността постът да бъде зает от кандидат на лявоцентристката Партия на европейските..

публикувано на 20.05.19 в 12:24
Стив Банън

Бившият стратег на Тръмп Стив Банън похвали Марин льо Пен

Бившият главен стратег на американския президент Доналд Тръмп Стив Банън похвали френския крайондесен политик Марин льо Пен за политическото ѝ възстановяване, но каза, че е в Париж като наблюдател на евроизборите, а не като участник в кампанията ѝ,..

публикувано на 20.05.19 в 11:49

Манфред Вебер представи в София приоритетите си за развитието на Европейския съюз

Водещият кандидат на Европейската народна партия за председател на следващата Европейска комсисия Манфред Вебер представи в София приоритетите си за развитието на Европейския съюз. Във вижданията си за силна и сигурна Европа Вебер подчерта, че ще работи..

публикувано на 19.05.19 в 19:53