Стив Банън

Стратегът на Тръмп Стив Банън обяви края на евроинтеграцията

Бившият стратег на американския президент Доналд Тръмп Стив Банън каза, че европейската интеграция е приключила след победите на националистически и популистки партии на изборите за Европейски парламент в Италия, Франция и Великобритания, предаде АП,..

публикувано на 27.05.19 в 15:46
Маргаритис Схинас

ЕК: Популистите не спечелиха евроизборите, въпреки всички пророчества

Говорителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас определи днес резултатите от изборите като „доказателство, че европейската демокрация е жива“. „Европейските избори са ясно доказателство, че европейската демокрация е жива и се чувства добре...

публикувано на 27.05.19 в 15:35

Вебер и Тимерманс с апел към прогресивните сили за обединение в ЕП

Кандидатът на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на Европейската комисия (ЕК) Манфред Вебер отправи покана за обединение към социалистите, либералите и зелените за партньорство в следващия Европейски парламент. “Оттук нататък тези,..

публикувано на 27.05.19 в 08:45

ЕНП остава най-голяма и в новия Европарламент

Европейската народна партия (ЕНП) остава най-голяма и в новия Европарламент. Тя ще разполага със 179 депутати, сочат неокончателните резултати за разпределението на 751 места. И ЕНП, и европейските социалисти губят голяма част от местата си за..

публикувано на 27.05.19 в 08:42

Традиционните десни и леви губят мнозинството си в Европарламента

Прогнозните резултат от европейските избори сочат, че дясноцентристката Европейската народна партия, и левицата - Партията на европейските социалисти, вече нямат мнозинство в Европейския парламент. И който и от двата блока да поиска да контролира ЕП ще..

публикувано на 26.05.19 в 23:08

ЕНП остава най-голяма политическа сила в новия ЕП със 173 евродепутати

Европейската народна партия (ЕНП) остава най-голямата политическа сила в новия Европейски парламент със 173 евродепутати, сочат прогнозни резултати на ЕП. Втори остават групата „Социалисти&Демократи“ със 147 места. На трето място излиза..

публикувано на 26.05.19 в 22:07

Първи обобщени резултати от евровота в 12 страни членки на ЕС се чакат към 21.15 часа

Първите обобщени резултати от 12 страни членки се очакват в 21.15 ч. българско време, а първото разпределение на мандатите в новия Европейски парламент - 15 минути след полунощ. Интересен факт е, че в Белгия се провеждат избори „3 в 1“ - европейски,..

публикувано на 26.05.19 в 19:02

Как гласуват българите в чужбина?

Българските граждани в чужбина гласуват днес за Европейски парламент в 191 секции в 64 държави. Най-много изборни секции са разкрити във Великобритания, Германия и Испания. Великобритания отново води по брой разкрити секции и на тези..

публикувано на 26.05.19 в 14:03

Българите в Брюксел гласуват в постоянното ни представителство и в посолството

Българите в Брюксел гласуват в постоянното ни представителство и в посолството ни в Белгия. Около 30-ина души бяха дошли да дадат вота си в постоянното представителство на България в Брюксел около 9 часа местно време. Секции за български граждани..

публикувано на 26.05.19 в 12:16
Социологическите агенции дават на „Нова демокрация“, водена от Кириакос Мицотакис, преднина от 5-8% за евроизборите.

Местни избори се очаква да повишат активността на евровота в Гърция

Партиите в Гърция водят борба за всеки глас. Последните социологически проучвания дават сигурна победа на консервативната партия „Нова демокрация“, водена от лидера Кириакос Мицотакис. В Гърция евроизборите в неделя съвпадат с първия тур на..

публикувано на 24.05.19 в 17:07