Евроизборите и бъдещето на Румъния през погледа на младите

Днес лидерите на Европейския съюз се събират в румънския град Сибиу за Среща на върха. На нея ще коментират стратегическия дневен ред на блока в идните години. Дали черешката на тортата в румънското европредседателство ще се окаже горчива за някои..

публикувано на 09.05.19 в 09:37
Председателят на ЕНП Жозеф Дол

Председателят на ЕНП се закани да изгони Орбан от партията

Ако унгарският премиер Виктор Орбан продължава да хули ЕС, Европейската народна партия ще го изгони или „той ще напусне сам“, закани се председателят на ЕНП Жозеф Дол, съобщи „Политико“. Дол заяви това днес на пресконференция преди утрешната..

публикувано на 08.05.19 в 20:16

Как възприемат европейските избори хората във Франция и Полша

Европа избира следващите 751 евродепутати, но в много държави на тези избори се гледа и като на своеобразен референдум за политическата подкрепа на управляващите. Това важи и за Франция. Стефан Манов, който живее и работи във Франция, сподели..

публикувано на 06.05.19 в 11:30
Европейски съвет ЕС Брюксел европейско знаме

Среща на върха на ЕС веднага след евроизборите

Лидерите на страните от ЕС вероятно ще се съберат на 28 май - веднага след изборите за евродепутати, предаде агенция Ройтерс. Според агенцията на тази среща ще бъде обсъждано името на следващия председател на ЕК. Пред „Хоризонт“ Пребен Аман,..

публикувано на 03.05.19 в 16:12

Миграция и околна среда са най-голям проблем за ЕС според младите европейци

Младите европейци от мнозинството страни членки на ЕС нареждат миграцията, околната среда и икономиката като „ключови политически проблеми“ пред общността и смятат евровота този месец за по-малко важен от националните избори. Това показва онлайн..

публикувано на 03.05.19 в 14:11

Извънредна среща на върха на ЕС ще обсъжда кандидатури за нов шеф на Еврокомисията

Лидерите на страните от ЕС вероятно ще се съберат на среща на върха в Брюксел на 28 май - два дни след края изборите за Европейски парламент, за да обсъдят кандидатури за следващ председател на Европейската комисия - изпълнителния орган на съюза, през..

публикувано на 03.05.19 в 13:47

Десет факта за евроизборите и ЕП

Колко души работят в Европейския парламент? По колко печелят избраните му членове? Какво доверие имат гражданите в Европейския съюз? ДПА представя десет факта за парламента и предстоящите избори, предаде БТА. 1. НЕРАВНОСТОЙНИ ИЗБОРИ: Изборите за..

публикувано на 03.05.19 в 13:31
Виктор Орбан с Матео Салвини (вдясно).

Салвини и Орбан посетиха оградата на границата между Унгария и Сърбия

Италианският вицепремиер и лидер на крайнодясната „Лига“ Матео Салвини посети днес заедно с унгарския премиер Виктор Орбан оградата на границата между Унгария и Сърбия, предаде АНСА. „Искаме различна Европа, която да защитава сигурността..

публикувано на 02.05.19 в 17:05

Битката за шеф на Европарламента вече е в разгара си

Евроизборите предстоят по-късно този месец, но съревнованието за поста председател на Европейския парламент вече е започнало, пише „Политико“. Настоящият шеф на ЕП - италианецът Антонио Таяни, искат да запази работата си, въпреки че това може да..

публикувано на 02.05.19 в 12:27
Виктор Орбан

Орбан зове за съюз на ЕНП с крайната десница

Основната дясноцентристка група (ЕНП) в Европейския парламент трябва да изкове алианс с популистки и националистически партии след предстоящите евроизбори, заяви унгарският премиер Виктор Орбан, предаде Ройтерс. Членството на управляващата..

публикувано на 01.05.19 в 15:50