„Българска домашна ракия“ подкрепя Валери Симеонов за водач на евролиста

| обновено на 19.04.19 в 09:14
Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Националното сдружение „Българска домашна ракия“ подкрепя Валери Симеонов за водач на листа за европейските избори. Това обяви председателят му Андон Андонов.

На пресконференция в централата на НФСБ зад кандидатурата на Симеонов застанаха още три неправителствени организации - сдруженията „Обединен селски район“, „Защита на собствениците на имоти“ и Национална асоциация „Българско Черноморие“. Един от участниците Здравко Младенов подчерта: „Виждаме в негово лице един трезвомислещ и разумен човек и смятаме, че ще защити и нашите интереси“.

Като основание за подкрепата бяха посочени борбата със „зеления екстремизъм“ и шума в курортите, съдействието му за малкия и средния бизнес, изграждането на оградата по границата с Турция и „стопиране на цената на тока".

Председателят на сдружение „Българска домашна ракия“ Андон Андонов изтъкна, че за тях е без значение чия листа ще води Валери Симеонов.

„Това е работа на политиците. Нито искаме да правим услуга на г-н Симеонов за един корпоративен вот, нито искаме да се месим в отношенията в малката коалиция. Те да се разберат кой да е водач на листата, но нашето желание е Валери Симеонов да бъде водач на общата или на самостоятелна листа“, отбеляза Андонов. 


ВИЖТЕ ОЩЕ
В ЦИК официално обявиха и връчиха удостоверенията на избраните членове на Европейския парламент от България.

ЦИК обяви имената на българските евродепутати в новия ЕП

ЦИК обяви официално имената на 17-те български евродепутати в новия Европарламент. На тържествена церемония те получиха удостоверенията си за избор.  След като първите двама в листата на ДПС Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски се отказаха от евродепутатските си места, пратениците на ДПС в Европарламента са Илхан Кючюк, Искра Михайлова и..

публикувано на 31.05.19 в 14:33

Окончателно: ГЕРБ - 6, БСП- 5, ДПС - 3, ВМРО - 2, ДБ - 1

Централната избирателна комисия обяви окончателното разпределение на мандатите за българските евродепутати късно снощи. ГЕРБ ще изпрати в Европарламента 6-ма представители, БСП - петима, ДПС - трима, ВМРО ще има двама евродепутати, а Демократична България - един. Размествания заради преференциите има само в две от листите на петте партии,..

публикувано на 30.05.19 в 07:32

При 100% обработени протоколи: 31,07% за ГЕРБ, 24,26% за БСП, 16,55% за ДПС, 7,36% за ВМРО и 6,06% за ДБ

При 100 процента обработени протоколи при първоначалното им въвеждане междинните резултати на евровота сочат 31,07 процента за ГЕРБ, 24,26% за БСП, 16,55% за ДПС, 7,36% за ВМРО и 6,06% за "Демократична България". Според данните на ЦИК избирателната активност на евровота е била 33,27 процента.  От ЦИК уточниха, че при повторната обработка и след..

публикувано на 28.05.19 в 16:28

Андрей Слабаков може да стане евродепутат

Кандидатът за евродепутат на ВМРО Андрей Слабаков е получил достатъчно преференции, за да влезе като втори кандидат от листата в новия ЕП. Това съобщи за БНР заместник-председателят на партията Искрен Веселинов. ВМРО може да получи два мандата на база на правилото за разпределение на по-големия остатък от гласове, уточни Веселинов. Дали това..

публикувано на 27.05.19 в 22:17

Пет партии изпращат депутати в ЕП

Пет партии ще изпратят свои представители в Европейския парламент (ЕП). При обработени 74.92% от протоколите на секционните комисии ГЕРБ получава 30.62% от гласовете. Това показва справка на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК). БСП е с резултат от 24.59%, ДПС - 15,01%, а ВМРО - с 7.76%. За "Демократична България" са гласували 6.82% от..

обновено на 27.05.19 в 09:25