Боян Дуранкев е водачът на листата с кандидат-евродепутати на "Коалиция за България"

| обновено на 20.04.19 в 19:49
Снимка: БГНЕС

Боян Дуранкев е водачът на листата с кандидат-евродепутати на “Коалиция за България”, която включва АБВ и още шест партии. Това обяви лидерът на АБВ Румен Петков. Утре коалицията ще се регистрира за участие в изборите. Пълният състав на листата все още се обсъжда, но ще е ясен следващата седмица. 

Европейска минимална работна заплата, равна на половината от средната за целия Съюз, още през 2020 година, предлага водачът на листата на Коалиция за България Боян Дуранкев.

Дуранкев обеща през 2030 година да не сме най-бедната държава в Европейския съюз. "Коалиция за България" ще води отворена кампания, обърната към хората, категорични са от политическото обединение, а проф. Дуранкев се обърна към всеки един от присъстващите журналисти с предложение да ги запознае със своя асансьор, тераса и апартамент.

Лидерът на АБВ Румен Петков обясни, че сред потенциалните кандидати са мъже и жени от различни възрасти и с различни професии, но всички утвърдени имена в своята сфера. А на въпроса колко евродепутати очаква да има новата коалиция, Петков отговори: 

"Сега да играем на кило кръв и метър кожа, ние излизаме за 300 000 гласа, не мисля, че е много редно."

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пет партии изпращат депутати в ЕП

Пет партии ще изпратят свои представители в Европейския парламент (ЕП). При обработени 74.92% от протоколите на секционните комисии ГЕРБ получава 30.62% от гласовете. Това показва справка на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК). БСП е с резултат от 24.59%, ДПС - 15,01%, а ВМРО - с 7.76%. За "Демократична България" са гласували 6.82% от..

обновено на 27.05.19 в 09:25

"Галъп": "Демократична България" все още е на ръба

„Все още остава висящ въпросът около „Демократична България“, която има шанс да вземе, но има шанс и да не вземе мандат - все още е на ръба“, каза за БНР Светлин Тачев - социолог от агенция „Галъп Интернешънъл“. Той отчете работата на агенцията като много добре свършена и обясни разминаването в данните, дадени от моментната картина между..

публикувано на 27.05.19 в 08:40
Десислава Иванчева

Десислава Иванчева вече гледа към местните избори

„Ниската избирателна активност е шамар за управляващите. Хората вече не вярват в избори, демотивирани са“. Това каза пред БНР Десислава Иванчева, която според последните данни на ЦИК е получила 1,70% от гласовете. Тя обясни резултата и с това, че гласувалите са дали протестен вот, който сочи проблем със справедливостта: „Действително е..

публикувано на 27.05.19 в 08:37

ГЕРБ печели изборите за Европарламент, 5 партии минават бариерата

ГЕРБ печели изборите за Европейски парламент в България. По данни на екзитпол на „Галъп“ към 19 часа управляващата партия получава 30,5 % от гласовете. БСП остава на втора позиция с 25,4, а на третото място е ДПС с 12,8. Според данните на „Галъп“ още две партии и коалиции минават бариерата от 5,88 и ще имат представител в Европарламента –..

публикувано на 26.05.19 в 20:04

ЦИК санкционира 4 социологически агенции

Централната избирателна комисия (ЦИК) е санкционирала 4 социологически агенции заради предварително разгласяване на данни за вота, съобщи за „Хоризонт“ Таня Цанева от комисията. „Що се отнася до жалбите и сигналите, до момента от началото на изборния ден в ЦИК са постъпили общо 86 жалби и сигнали", съобщи говорителят на комисията Таня..

публикувано на 26.05.19 в 18:47