Външните министри на ЕС обмислят среща за Египет

Снимка: Архив
16.08 ЕВРАНЕТ-НОВИНИ- "ПРЕДИ ВСИЧКИ"

КРАТКИ НОВИНИ. ИЗЛЪЧЕНИ В 6.45. АВТОР РАДОСТИНА БИЛЯРСКА


Външните министри от Европейския съюз може би ще се срещнат следващата седмица във връзка с обстановката в Египет, където продължават да загиват хора при сблъсъци между полицията и привърженици на сваления от армията президент Мохамед Морси. Това заяви италианският външен министър Ема Бонино, цитирана от Ройтерс. Срещата на външните министри от Евръсъюза се очаква в понеделник или вторник", добави Бонино.


Чехия може да загуби 25 милиарда крони, което е 968 милиона евро финансиране от Европейския съюз тази година, ако не управлява правилно и не ускори проектите, предупреди министерството на развитието, признавайки за потенциална дупка в публичните финанси, предаде "Ройтерс". Бюджетът включва 99.1 милиарда крони, които се очакват от Европейския съюз тази година, включително финансиране за проекти за развитие и земеделски помощи. Министерството заяви, че 25 милиарда от тях може да са в риск заради забавяния в някои проекти и спиране на плащанията в девет от 26-те програми за развитие, основно заради лошо управление.
Евентуална загуба на средства тази година може да попречи на сегашната цел на правителството да намали бюджетния дефицит под определения от Евросъюза таван от 2 на сто от Брутния вътрешен продукт.


По публикацията работи: Р.Билярска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!