Проучване показва засилване на евроскептицизма

Снимка: Архив
В Германия, Франция, Италия и Испания се засилва евроскептицизмът, сочи проучване на общественото мнение, публикувано във френския вестник „Ла Кроа”. В Испания 37 на сто от анкетираните са заявили, че членството в Евросъюза е нещо лошо, което е увеличение с 11 процента в сравнение с юни миналата година. Във Франция делът на евроскептиците е 43 на сто, в Германия - 44 на сто, в Италия - 45 на сто, като увеличението там е 6 процента.

Марио Драги рискува да тласне Европейската централна банка към сблъсък с Берлин с настояването си, че Европа се нуждае от единен орган, който да се занимава със закриването на проблемните банки, пише „Дейли Телеграф”. Драги направи заявлението само два дни след като Германия определи идеята като юридически неиздържана.

Международните кредитори на Португалия се завръщат днес в Лисабон, за да оценят напредъка на страната по спасителния заем от 78 млрд. евро, докато Брюксел даде сигнал, че няма да приеме искането на страната за намаляване на фискалните цели, съобщава АФП. Плащанията ще зависят от успешния преглед на представителите на „Тройката” - ЕС, МВФ и ЕЦБ - за успешното прилагане на икономическите реформи.
По публикацията работи: Т.Величкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!