Германия поиска европари за щетите от наводненията

Снимка: Архив
29.07.2013 г. - 06.45ч. - Евроновини
Предаване: "Преди всички", Хоризонт
Време:1.03
Автор: Анелия Иванова

Сигнал - Евранет +
Европейската комисия постигна споразумение с Пекин за решаването на спора относно продажбата на дъмпингови цени на китайски соларни панели в Европа. Решението се основава на съгласуването на минимални равнища на цените на слънчевите панели, внасяни от Китай, съобщиха световните агенции.
При обявяването на компромиса, с който се решава един от най-големите търговски спорове между Китай и Европа, комисарят за търговията Карел де Гухт заяви, че е доволен от предложението на китайските износители и че споразумението ще стабилизира европейския пазар на соларни панели.
-----
Германия поиска от Европейския съюз помощ за покриване на щети за над 8 милиарда евро, причинени от наводненията миналия месец, предаде ДПА.
Ако тези щети се потвърдят, възстановените разходи ще са между 350 и 360 милиона евро, каза в Брюксел еврокомисарят за регионалната политика Йоханес Хаан. ЕК очаква молби за подкрепа и от други страни, пострадали от опустошителните наводнения, като Полша,Чехия и Австрия.
Помощта може да дойде от Солидарния фонд на ЕС, учреден преди десет години, с цел да подпомага страните-членки да се справят с природни бедствия.
По публикацията работи: А.Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!