Гърция очаква рекорден брой туристи

Снимка: Архив
09.08.2013 г. - 09.25ч. - Евроновини
Предаване: "Преди всички", Хоризонт
Време:1.17
Автор: Анелия Иванова

Сигнал - Евранет +
Равнището на безработицата в Гърция постави нов рекорд с регистрирани 27,6 на сто безработни през май. Това е повече от два пъти над средното ниво за страните от Еврозоната, съобщава Ройтерс, като се позовава на официални статистичсеки данни.
Според гръцки икономисти засилването на износа и силният туристически сезон ще подпомогнат спирането на ръста на безработицата в страната. Туризмът в Гърция осигурява 17 на сто от БВП и едно от всеки пет работни места. Тази година се очаква рекорден брой туристи да посетят южната ни съседка- 17 млн. души, а приходите на туристическата индустрия да се повишат с 10 % и да достигнат 11 милиарда евро.
-----
В Румъния 15 на сто от младежите са "прекалено" образовани за предлаганите работни места на трудовия пазар, сочи проучване, цитирано от Аджерпрес. Според авторите на изследването, много младежи се отказват да си търсят работа или са благодарни на работа под нивото им на квалификация.

-----
Великобритания трябва да обмисли да взима пръстови отпечатъци на хилядите имигранти, хванати в опит да влязат нелегално в страната от Франция, се посочва в независим доклад за британските граници, цитиран от "Ройтерс". Позицията на вътрешното министерство e, че пръстовите отпечатъци вече не са от полза, но има готовност да обсъди отново политиката си. Темата ще бъде ключова преди изборите през 2015 г. и затова воденото от консерваторите правителство полага повече усилия в борбата срещу нелегалната имиграция.
По публикацията работи: Анелия Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!